48 38 14 88 post@dingruppen.no

Valg av klær er viktig på jobbintervju

Har du blitt innkalt på jobbintervju? Om du virkelig ønsker å lande denne jobben, så kan det være lurt å bruke litt ekstra tid på de små detaljene. For eksempel så er klærne du velger å møte på et jobbintervju i mye viktigere enn du kanskje tror.

På et jobbintervju bør målet være å gjøre et så godt førsteinntrykk som overhodet mulig. Og et godt førsteinntrykk er ofte et resultat av flere bevisste valg. For eksempel når det gjelder valg av klær og hvordan du formulerer svarene dine.

Om det er arbeidsgiver som har ansvaret for å gjennomføre jobbintervju, så er dette første møte mellom deg og vedkommende. I noen tilfeller er dette en annen sin arbeidsoppgave, men det kan også være flere til stede under intervjuet.

Er det flere til stede, så kan det hende at disse to vektlegger forskjellige kriterier, for så å sammenligne dem etterpå. Men valg av klær er noe som er viktig under ethvert jobbintervju, og det er dette kriteriet denne artikkelen skal ta for seg.

Klærne dine spiller en viktig rolle

Det er ingen hemmelighet at klær er noe som fort legges merke til, enten du er på jobbintervju og et helt annet sted.

Det er ingen som ønsker å risikere at en annen skal rappe drømmejobben rett foran nesa på dem på grunn av dårlig klesvalg. Og det er noe som kan gjøre det mye vanskeligere å vise hva man bør og ikke bør ha på seg.

Men i en slik sammenheng vil det være lurt å ikke la deg selv overtenke situasjonen. Pust dypt, ta en titt i klesskapet og finn frem noen av dine fineste hverdagsklær som får deg til å føle deg 100 % komfortabel. Dette er en stil som gjerne kalles «pen casual».

Her kan det også være en god idé å gjøre research om bedriften du skal på intervju til. Hvis du vet at bedriftens ansatte bruker uniform, så bør du velge et antrekk som ligner på dette. Men ikke overdriv det heller, for da blir ikke arbeidsgiver kjent med den virkelige deg.

Personer kledd i forskjellige uniformer

Spør om du er usikker

Noen bedrifter opererer med kleskode. Det vil si at bedriften stiller spesifikke krav til hvilke klær deres ansatte kan og ikke kan ha på seg når de jobber. Men dette er ikke alltid dette er kjent for allmennheten.

Om du ikke har denne informasjonen, så skal du ikke være redd for å ta deg en telefon til bedriften. Du kan rett og slett spørre om de opererer med en spesifikk kleskode.

Som jobbsøker ønsker du naturligvis å gjøre et godt inntrykk, og du kommer ikke til å tape noe som helst på en slik telefonsamtale. I stedet kan det oppfattes som positivt at du bryr deg nok til å sjekke det opp.

Velge klær til jobbintervju

Tips til valg av klær

Å velge et passende antrekk til jobbintervjuet er alt annet enn enkelt. Derfor kan det være lurt å lage seg en liten mental huskeliste for dette. Denne listen kan du ta utgangspunkt i hver eneste gang du blir innkalt til et jobbintervju:

  • Finn ut hvordan bedriftens ansatte kler seg ved å gjøre litt research. Kanskje du kjenner noen som jobber der, eller bedriften har en nettside som kan hjelpe deg et lite stykke på vei?
  • Still spørsmålet direkte til bedriften, om du ikke kan dra nytte av noen av alternativene nevnt ovenfor.
  • Det holder å ta en titt på klesskapet ditt, for det er ikke slik at du trenger å løpe på butikken for å kjøpe nye klær hver gang du skal på jobbintervju.
  • Om bedriften har kleskode, så bør du velge et antrekk som oppfyller disse kriteriene. Det vil få deg til å fremstå seriøs og profesjonell.
  • Hvis du står friere til å velge antrekk selv, bør du ikke miste hodet helt. Gå i stedet for et antrekk som utstråler en god balanse. Antrekket bør ikke være altfor formelt eller altfor uformelt. «Pen casual» er ofte et fint kompromiss.
  • Velg et antrekk som får deg til å føle deg vel. Om du er litt nervøs, så kan det hjelpe ganske mye å føle seg bra og komfortabel.
Forvirret situasjon

Hjelp til å lande jobbintervjuet

Har du enda til gode å lande et jobbintervju? Da har du kommet til riktig sted!

Klær er viktig i forbindelse med jobbintervjuet, men for å komme dit er du avhengig av en god søknad og CV. Og det er noe Din CV-hjelp kan hjelpe deg med!

Din CV-hjelp har hjulpet massevis av kunder med å skrive og å friske opp søknadsteksten og CV-ene deres. Vi kan ikke garantere at du får jobben, men det er et steg i riktig retning. Hos oss kan du også få hjelp til å pusse opp LinkedIn-profilen din.

Trenger du hjelp til å lande jobbintervjuet? Da er det bare å ta kontakt med oss!