48 38 14 88 post@dingruppen.no

Jobbsøknad font

Det ultimate målet for enhver jobbsøker er å skrive en fantastisk god jobbsøknad som de kan være stolte av. Men det er enklere sagt enn gjort, for det finnes ingen oppskrift som garanterer deg suksess i jobbsøkingen.

Når det gjelder det å skrive en jobbsøknad, så legges det mest vekt på teksten og at denne må være god. Og det må den naturligvis. Men det er ikke det eneste som spiller en rolle. Faktisk så vil det være en god idé å fokusere på detaljene som er enda mindre, som for eksempel jobbsøknadens font.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvilken rolle fonten spiller i forbindelse med jobbsøking. Hva menes egentlig med font og hvorfor er det viktig?

Et forstørrelsesglass

Hva er en font?

Font er opprinnelig et engelsk uttrykk. Det kan oversettes til norsk som skrifttype eller skrift. Men font er et like godt etablert uttrykk, så det er innafor å bruke begge deler.

Om du lurer på hva font eller skrift er, så er det bare å ta en nærmere titt på ordene du leser akkurat nå. 

Når noen skriver en tekst ved hjelp av skriveprogrammet på datamaskinen, så har vedkommende muligheten til å velge hvilken skrifttype de vil bruke.

Teoretisk sett er det opp til deg å velge hvilken font du vil bruke, men det er ingen hemmelighet at enkelte skrifttyper er å foretrekke fremfor andre.

En sjekkliste

Hvilke fonter kan og kan man ikke bruke i jobbsøknaden?

Det er flere fonter som vil være et godt valg når det gjelder jobbsøknaden din. Her er noen eksempler: 

  • Times New Roman
  • Arial
  • Calibri
  • Helvetica

Times New Roman og Arial er de to mest tradisjonelle valgene, men den siste tiden har også Calibri og Helvetica seilet opp som favoritter for mange. Calibri har faktisk blitt så populær at det har tatt over tronen etter Times New Roman som den nye standard fonten i skriveprogrammet Word. 

Det finnes også eksempler på fonter du bør styre unna når det gjelder jobbsøknaden din. Et av disse eksemplene er Comic Sans, for dette er en font som vil gi arbeidsgiver et inntrykk av at du er useriøs.

Forretningsmann

Derfor er valg av font viktig

I forbindelse med jobbsøknaden din, så bør du alltid velge en font som er lettlest og oversiktlig. På den måten sørger du for at tekstens budskap kommer frem på en tydelig og god måte. 

Når du skriver en jobbsøknad, så er design og fascinerende effekter det siste du bør tenke på. En jobbsøknad skal ikke være pen å se på på samme måte som et bilde. Det vil i stedet ta fokuset vekk fra det som virkelig betyr noe.

I en jobbsøknad er det å få frem dine gode egenskaper og kvalifikasjoner som er det viktigste. Og derfor er det viktig å velge en font som ikke stjeler arbeidsgivers oppmerksomhet.

Et håndtrykk

Få hjelp til å skrive jobbsøknad

Synes du det er vanskelig å velge hvilken font du vil bruke i jobbsøknaden din? Dette er noe av det du kan få hjelp til hos Din CV-hjelp.

I forbindelse med jobbsøknad bør du alltid velge en font som gjør teksten lett å lese, samt en font som får deg til å se både profesjonell og seriøs ut. Valg av font er faktisk mye viktigere enn det virker som at det er.

Vi i Din CV-hjelp vet akkurat hvilken font du bør velge, samt at vi kan også hjelpe deg med å skrive selve jobbsøknaden. Hvis du trenger hjelp til CV eller din LinkedIn-profil, så kan vi hjelpe deg med dette også!

Er du på jakt etter noen som kan hjelpe deg med søknaden din? Ta kontakt med Din CV-hjelp i dag!