48 38 14 88 post@dingruppen.no

Tips til jobbsøknad

Med en jobbsøknad setter du et førsteinntrykk hos en arbeidsgiver. Det du skriver i jobbsøknaden påvirker dine sjanser for å bli innkalt til et intervju.

Det er ikke like enkelt å bli innkalt til intervju som det en gang var. Kampen om jobbene blir hardere, og flere arbeidsgivere rapporterer om titalls og hundrevis av søkere til stillinger.

Dermed har det aldri vært viktigere å gjøre et godt inntrykk i jobbsøknaden din. Les videre for å motta gode tips til jobbsøknad!

Velge jobb for fremtiden

Slik skriver du en god jobbsøknad

For å skrive en god jobbsøknad er det flere ting du må tenke på. På den andre siden av bordet skal en arbeidsgiver lese din søknad og fristes til å ansette deg.

Sørg for at jobbsøknaden så tidlig som mulig fanger leserens interesse. En godt skrevet innledning er viktig. Et tips er å unngå klisjeer og standardfraser som går igjen i mesteparten av jobbsøknadene som en arbeidsgiver mottar.

I midt-delen er det viktig å få frem din motivasjon for å søke på nettopp den stillingen. Fortell også om dine tidligere erfaringer på en måte som er relevant for det de trenger på jobben. Få også frem i jobbsøknaden om hvordan du vil passe inn i miljøet hos dem.

Det er også viktig å avslutte jobbsøknaden på en god måte. Unngå klisjeer og standardfraser. I avslutningen kan du oppsummere hovedpunktene i jobbsøknaden, om motivasjon, relevant erfaring og personlige egenskaper. Og foreslå gjerne et møte på et tidspunkt som passer for deg.

Et forstørrelsesglass

Hvordan skrive en god søknad internt?

Når du vil bytte jobb tenker du sannsynligvis å søke på en ny arbeidsplass. Men om du jobber i  en stor eller middels stor bedrift som stadig ansetter nye personer, kan du faktisk ha en større sjanse om du søker en jobb der. Da gjelder det å skrive en søknad internt.

I likhet med en «vanlig søknad», så må du fremheve din motivasjon for den stillingen du søker på internt. Men ta hensyn til hvor mye den som skal lese søknaden vet om deg og den jobb du gjør i deres bedrift i dag.

Er det lyst ut en stilling, så er det lurt å følge ordinær jobbsøkerprosess. Hvis det ikke er lyst ut noen stilling, gjelder det å skrive en god åpen søknad.

Din CV-hjelp

Profesjonell hjelp til å skrive søknad

Det er viktig å tenke på hvordan en ordlegger seg i en jobbsøknad. Det er allikevel mange som synes det kan være utfordrende. Aller helst vil en lande på drømmejobben umiddelbart. Da hadde en sluppet å tenke på hvordan en skal skrive jobbsøknad.

Vi tilbyr profesjonell hjelp til å skrive søknad. Vi sørger for å fremheve det som gjør deg unik som person. På den måten skiller du deg ut og fanger en arbeidsgivers oppmerksomhet. Og det er jo nettopp det som er hensikten med en jobbsøknad.