48 38 14 88 post@dingruppen.no

Styrker og svakheter jobbintervju

Styrker og svakheter er ett av de vanligste spørsmålene du bør forberede deg på før et et jobbintervju. Om du ikke forbereder deg på disse spørsmålene før jobbintervjuet, vil du oppleve å bli tatt på senga. Det er et rødt flagg for arbeidsgiveren.

Dette er spørsmål mange gruer seg til. Det kan være fristende å dekke over svakheter og overdrive styrker. Å være uærlig på disse spørsmålene imponerer derimot ikke på et jobbintervju. Fasaden gjennomskues, da det tyder på manglende selvinnsikt hos den som blir intervjuet.

Men hvordan bør du gå frem? Går det en grense for hvor ærlig du bør være på jobbintervjuet?

Person som uthever et stjernetegn

Personlige egenskaper i jobbintervju

På et jobbintervju forsøker arbeidsgiver å kartlegge dine personlige egenskaper. Kvalifikasjoner som utdannelse og relevant erfaring er mindre interessant. Du har allerede kvalifisiert deg for jobben ved å bli innkalt til et jobbintervju.

Arbeidsgivere leter ikke etter perfekte mennesker på et jobbintervju. De er på utkikk etter ekte og ærlige mennesker, med innsikt i egne styrker og svakheter. Å være forberedt på å svare på dette på et jobbintervju, viser at du har selvinnsikt. Selvinnsikten viser at du jobber med å utvikle deg.

Person med forstørrelsesglass som ser på CV

Hva er du dårlig på?

Når du skal fortelle hva du er dårlig på, er det lurt å tenke over hvordan du skal ordlegge deg. En mye brukt klisjé, er at man er perfeksjonist. Dette svaret virker uekte. Arbeidsgiveren har vært gjennom mange jobbintervjuer hvor det har blitt sagt. Hen er sannsynligvis ganske lei av å høre det nå.

Vær ekte! Fortell om noe som kan lede til en meningsfylt samtale. La arbeidsgiveren få oppleve hvem du er.

Selv om ærlighet lønner seg, er det allikevel noen ting du ikke bør være «for ærlig» om på et jobbintervju. At du er uorganisert eller at du ofte utsetter å gjøre ting, er ikke så lurt å brette ut om.

Elektronisk CV

Mine sterke sider eksempler

Å fortelle om dine sterke sider på jobbintervjuet, er en unik mulighet til å selge deg selv inn. Hvorfor skal arbeidsgiver ansette nettopp deg? Her gjelder det ikke å være ydmyk eller beskjeden. Moderasjon er derimot viktig! Hold deg kort og konkret. To store styrker er bedre enn ti mindre styrker.

Styrkene du forteller om i jobbintervjuet får mer kraft om du kommer med eksempler. En historie om tidligere resultater du har oppnådd på grunn av styrkene er bra. Det er her du har muligheten til fremheve deg selv på jobbintervjuet.

Person som flyr opp i lufta med kappe på

Motta hjelp til CV og søknad!

En god CV er viktig når du søker jobb. Det er her du får frem de rette kvalifikasjoner og din relevante erfaring for stillingen du søker på.

For at du skal skille deg ut av bunken med kvalifiserte søkere, er det viktig med en god søknad. I jobbsøknaden kan du fremheve dine personlige preg. Arbeidsgiver er opptatt av om dine personlige egenskaper passer til jobben du søker på.

Hos oss kan du motta hjelp til å skrive en god CV og søknad. Vi hjelper deg med å få frem dine faglige kvalifikasjoner og personlige egenskaper, så du kan få jobben du søker på. Ta kontakt med oss i dag!