48 38 14 88 post@dingruppen.no

Sterke sider jobbintervju 

På jobbintervju kan du bli stilt en rekke spørsmål. Du kan for eksempel bli bedt om å fortelle om dine sterke sider. 

Å fortelle om sine sterke sider er ikke noe som faller naturlig for alle. Noen synes at dette er kjempeflaut, og de ønsker helst å slippe å få dette spørsmålet. Andre nøler ikke et eneste sekund med å breie ut i det vide og det brede om det de anser for å være sine sterke sider. 

Uansett hvilken beskrivelse som passer for deg, er det viktig å ikke over- eller underdrive. En potensiell arbeidsgiver lar seg ikke imponere av for mye selvskryt. Men å ikke være i stand til å snakke seg selv opp, kan også gi et negativt inntrykk. 

I denne artikkelen skal vi deg noen tips til hvordan du kan fortelle om dine sterke sider. Dette er nesten garantert et spørsmål du blir stilt på jobbintervju. 

Unngå oppramsing 

Har du hørt om begrepet «kvalitet over kvantitet»? Dette er et begrep som virkelig kommer til sin rett i dette tilfellet. For du bør for all del unngå å ramse opp en haug med ting som du tror er bra. 

På jobbintervju er det nemlig ingen god idé å late som man er god i alt. Det er en fallgruve som mange faller i, fordi det er den enkleste utveien. 

I stedet bør du bruke litt tid på å reflektere over dine sterke sider i forkant. Selv om du selv kanskje mener at du har mange flere sterke sider, er det en mye bedre ide å nevne bare noen få av dem. Arbeidsgiver vil tidsnok bli kjent med deg og resten av dine sterke sider, så det trenger du ikke å bekymre deg for. 

Person skriver

Bruk av eksempler 

Mens du i forkant av intervjuet reflekterer over dine sterke sider, kan det være en god idé å tenke over spesifikke hendelser hvor de sterke sidene dine kom til sin fulle rett. Bruk av eksempler er en kjempegod måte å svare på spørsmålet dine sterke sider.  

Ved å bruke eksempler når du svarer på dette spørsmålet, viser du at du også er handlingsdyktig. Ellers kan det fort bli oppfattet som tomme ord. Det gjelder særlig hvis fremføringen din ikke er nok til å overbevise arbeidsgiver. 

Få hjelp til søknad og CV! 

Men hva er det egentlig som får deg til å bli invitert til et jobbintervju hos arbeidsgiver? Jo, en god søknad og CV! Disse to tekstene er du nødt til å skrive før du i det hele tatt kan tenke på et intervju. 

Å skrive søknad og CV er ingen enkel oppgave, og du er langt ifra den eneste som synes akkurat det. Men det finnes heldigvis en løsning på dette. Ta kontakt med oss i Din CV-hjelp!  

Vi i Din CV-hjelp har nemlig spesialisert oss på skriving av søknad og CV-er. Du kommer ikke til å angre på at du tok kontakt. Med hjelp fra oss vil søknaden din havne øverst i bunken, og arbeidsgiveren ringer snart for å invitere deg til intervju!