48 38 14 88 post@dingruppen.no

Speedintervju tips – 10 kjappe 

Speedintervjuer er en rask og effektiv måte for arbeidsgivere å møte og vurdere flere kandidater på kort tid. Som jobbsøker kan det imidlertid være utfordrende å gjøre et godt inntrykk og fremheve dine kvalifikasjoner på så kort tid. 

Skal du på et speedintervju? Enten du har vært på mange før, eller aldri opptrådd på disse, er denne artikkelen for deg. Her gir vi deg 10 kjappe tips for speedintervjuet ditt! 

1. Undersøk selskapet på forhånd 

Forberedelse er nøkkelen til suksess i et speedintervju. Sørg for å undersøke selskapet på forhånd, inkludert deres verdier, kultur, produkter eller tjenester, og de spesifikke jobbene de tilbyr. Dette viser at du er engasjert og interessert i selskapet. 

2. Ha en klar elevator-pitch 

En elevator-pitch er en kort oppsummering av dine kvalifikasjoner og karrieremål. Du bør kunne presentere denne pitchen på 30 sekunder, eller mindre. Dette gir deg muligheten til å raskt introdusere deg selv og fange oppmerksomheten til intervjueren. 

3. Øv på konsise svar 

I et speedintervju er tiden begrenset, så øv på å gi korte og konsise svar på vanlige spørsmål om din erfaring, ferdigheter og motivasjon for stillingen. Unngå å gå for mye i detalj, men sørg for at svarene dine er informative. 

4. Fremhev dine viktigste prestasjoner 

Identifiser dine mest imponerende prestasjoner og ferdigheter som er relevante for stillingen, og forsikre deg om at du får dem med i intervjuet. Dette kan hjelpe deg med å skille deg ut fra andre kandidater. 

5. Vær bevisst på kroppsspråk 

Ditt kroppsspråk er viktig i ethvert intervju. Sørg for at du har en oppreist og selvsikker holdning, og oppretthold øyekontakt med intervjueren. Dette viser at du er engasjert, våken og selvsikker. 

6. Still gode spørsmål 

I et speedintervju vil du sannsynligvis ha begrenset tid til å stille spørsmål, men det er viktig å benytte anledningen. Still spørsmål som viser at du har lest deg opp på forhånd og er interessert i stillingen. Noen eksempler kan være «hva er de viktigste utfordringene i denne rollen?» eller «hvordan ville du beskrevet selskapets kultur?» 

7. Vær forberedt på uvanlige spørsmål 

Speedintervjuer kan noen ganger inkludere uvanlige eller uventede spørsmål for å teste kandidatens reaksjonsevne og kreativitet. Det er kanskje lettere sagt enn gjort, men vær forberedt på slike spørsmål og vær åpen for å tenke utenfor boksen! 

8. Hold tiden i bakhodet 

I et speedintervju er tid avgrenset, så det er viktig å være oppmerksom på klokken og å sørge for at du holder deg innenfor tidsrammen som er angitt for hvert intervju. Å gå over tiden kan gi et dårlig inntrykk. 

9. Følg opp etter intervjuet 

Etter et speedintervju er det viktig å følge opp med en e-post eller melding. Du kan uttrykke din takknemlighet for muligheten, og det kan gi deg en ekstra sjanse til å fremheve dine kvalifikasjoner. 

10. Vær forberedt på avslag 

Selv om du gir ditt beste under et speedintervju, er det en mulighet for at du ikke blir valgt for stillingen. Vær forberedt på avslag, og ikke la det påvirke selvtilliten din! Bruk det som en lærerik opplevelse for å forbedre deg selv til neste gang. 

Lykke til på speedintervju! 

Helt til sist, speedintervjuer kan være utfordrende og virke skremmende, men med riktig forberedelse og strategi, kan du fremdeles gjøre et godt inntrykk og øke sjansene dine for suksess.  

Husk å være konsis, tydelig og engasjert i løpet av hvert intervju, og bruk tiden til din fordel. Lykke til med dine fremtidige speedintervjuer, og husk at hver eneste erfaring gir deg verdifulle læringsmuligheter – ta det til deg! 

Ønsker du å bli kalt inn til enda flere intervjuer, kan det være en god idé å jobbe med CV-er og søknader du sender ut. Din CV-hjelp bistår deg med dette!