48 38 14 88 post@dingruppen.no

Speedintervju – beste tips 2023

Skal du på speedintervju og er ute etter noen gode tips? I 2023 er speedintervjuer like aktuelle som før. Mange intervjuer foregår nå digitalt, grunnet etterspillet fra koronapandemien. Et speedintervju kan være gunstig for arbeidsgivere, siden ansettelse av ny arbeidskraft kan være kostbart og tidkrevende.

Speedintervjuer effektiviserer rekrutteringsprosessen. Her kan mange kandidater vurderes på kort tid. Prosessen kan nesten gi assosiasjoner til speed dating. Hver kandidat får kun et par minutter på å gi et godt førsteinntrykk. Deretter kan du være heldig og bli invitert med i videre intervjurunder.

Dersom du går videre fra speedintervjuet, vil du sannsynligvis delta i et mer omfattende dybdeintervju. Det er med andre ord viktig å gi et godt førsteinntrykk under speedintervju. Her er våre beste tips for å lykkes med speedintervju i 2023!

Mann og dame som håndhilser

Tips 1: Gjør nødvendig research i forkant av speedintervju

Forberedelse er ofte nøkkelen til suksess. Det gjelder også ved speedintervju. Ett av våre beste tips er å stille forberedt. Sett deg for eksempel inn i hvordan intervjuet foregår. Som regel vil arbeidsgiver gi hver kandidat et gitt antall minutter, før det er neste kandidats tur.

Det finnes også speedintervju der du som potensiell arbeidstaker møter flere potensielle arbeidsgivere. Dette kan gjerne være aktuelt på arbeidsmesser, der flere bedrifter ansetter. Etter at første runde er ferdig, kan du inviteres videre i et strukturert jobbintervju.

Skal du på speedintervju, er ett av våre beste tips å lese deg opp på bedriften som ansetter. Bli kjent med merkevaren, produktene og selskapets visjoner. Forbered deg på hvordan du kan overbevise arbeidsgiver om at du er den perfekte kandidaten!

Ved å vise at du har kunnskap om firmaet, viser du at du har genuin interesse for stillingen. Når du vet hva bedriften ser etter, blir det lettere å presentere seg selv på en gunstig måte.

Dette er noe av det du bør sette deg inn i:

  • Hva ser bedriften etter?
  • Hvilke utfordringer skal løses?
  • Hvordan kan du bidra?
Mann som viser sin CV.

Tips 2: Utelat irrelevante ting på speedintervju

Et speedintervju varer kun i noen få minutter. Det er derfor ikke tid til å småprate og snakke om ting som ikke er relevante for stillingen.

Sørg for at alt du sier, sies med formål om å fremheve deg selv som en aktuell jobbkandidat. Her gjelder altså kvalitet foran kvantitet!

Ett av våre beste tips for speedintervju, er å gjøre et godt førsteinntrykk. Et smil og et imøtekommende kroppsspråk vil neppe skade.

Vis også at du lytter og er interessert. Det kanskje viktigste er imidlertid å få frem at du er motivert og interessert i stillingen.

Dame som viser sin CV

Tips 3: Øv på vanlige jobbintervju-spørsmål

Enten du skal på et tradisjonelt jobbintervju eller speedintervju, er ett av våre beste tips å forberede seg på vanlige spørsmål.

Det er visse spørsmål som går igjen i de fleste intervjuer. Ved å forberede deg på disse, kan du slippe store overraskelser underveis.

Sett deg gjerne inn i de 10 vanligste spørsmålene på jobbintervjuer. Ved å se nærmere på disse spørsmålene, kan du også bli bedre kjent med deg selv som arbeidstaker!

Søknad

Digitalt jobbintervju?

Et speedintervju foregår i de fleste tilfeller med oppmøte, enten i en messehall eller på arbeidsplassen. I noen tilfeller kan intervjuet også foregå digitalt. Dette har kanskje vært spesielt vanlig i tidligere år, grunnet koronapandemien.

Blant våre beste tips for speedintervju i 2023, er derfor å gjøre seg kjent med digitale intervjuplattformer. På den måten slipper du å få tekniske problemer rett før jobbintervjuet starter. Gjør deg for eksempel kjent med Zoom, Skype, Teams og lignende plattformer.

Skrive følgebrev

Forbered ulike jobbintervju-svar

Like viktig som å forberede seg på spørsmål som kan dukke opp, er det å øve på svarene dine. Øv gjerne sammen med en venn eller noen andre, slik at du kan få tilbakemeldinger underveis.

Ett av våre beste speedintervju-tips er å svare kort og konsist. Sørg for at du kan argumentere for påstandene dine. Pass også på at svaret ditt fremhever erfaring og kompetanse som er relevant for den aktuelle stillingen.

Følgebrev

Tips til jobbintervju for lederstilling

Skal du på speedintervju i forbindelse med en lederstilling? Da gjelder det å vise at du har gode lederegenskaper. Som leder er det gjerne en fordel om du er selvsikker og utadvendt, og at du kan håndtere utfordringer profesjonelt.

Vårt beste tips for speedintervju til lederstillinger, er å vise at du er en god lytter og at du kan veilede andre. Ikke vær redd for å ta litt plass!

En avtale blir inngått foran en god søknadstekst

Trenger du hjelp med jobbsøknad?

Et speedintervju varer kun i få minutter. Du har derfor kort tid på deg til å overbevise arbeidsgiveren om at du er den perfekte kandidaten for stillingen. Blant våre beste speedintervju-tips i 2023, kan vi nevne forberedelser og det å utelate irrelevant informasjon.

I 2023 er det heller ikke usannsynlig at intervjuet vil foregå digitalt, grunnet etterspillet fra koronapandemien. Sett deg derfor inn i hvordan intervjuplattformen fungerer.

For å øke sjansen for at du kalles inn til jobbintervju, anbefaler vi å lage en god søknad. En velskrevet jobbsøknad gjør at du skiller deg ut allerede før intervjuet starter.

Kontakt Din CV-hjelp i dag, og få hjelp til å skrive CV og søknad!