48 38 14 88 post@dingruppen.no

Søke jobb når man er i jobb 

Når man er i jobb har man gjerne en oppsigelsestid som man må ta stilling til. En lang oppsigelsestid kan potensielt stikke kjepper i hjulene for det å finne seg ny jobb. Derfor kan det fort bli litt utfordrende å søke jobb når man er i jobb. 

Det kan være forskjellige grunner til at man er nødt til å søke jobb når man er i jobb. Det kan være at man ikke trives i jobben lenger, men det kan også være at man har fått beskjed om at man står uten jobb noen måneder frem i tid.  

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan man går frem når man skal søke ny jobb samtidig som man er i jobb. 

Å søke jobb og gå på intervju 

Selve prosessen med å søke jobb vil være som den alltid er. Man skriver søknader, sender dem inn til potensielle arbeidsgivere og håper på å få en invitasjon til intervju.  

Blir man invitert til å komme på intervju, kan den delen kanskje være litt vrien. Man har arbeidsoppgaver i sin nåværende jobb som man er nødt til å fullføre, selv om man er på jakt etter noe nytt. Intervjuer finner ofte sted innenfor normal arbeidstid. Her er man nødt til å være litt kreativ i forbindelse med hvordan man får tiden til å strekke til. 

Fortelle arbeidsgiver eller ikke? 

Hvorvidt man bør fortelle arbeidsgiver eller ikke, kommer litt an på grunnen til at man har begynt å søke jobber igjen. 

Det er ikke alltid arbeidsgiver vet at man søker etter ny jobb. Da har man kanskje ikke så lyst til at sjefen skal vite det.  

Er det derimot eksterne årsaker, for eksempel flytting, som gjør at man er nødt til å søke etter ny jobb, kan man absolutt ta det opp til vurdering. 

Referanse jobbsøknad

Vanskelig å komme gjennom nåløyet 

Med høy arbeidsledighet, er det mange om beinet. Derfor kan det være vanskelig å komme gjennom nåløyet. 

Har man høy utdanning og mange års erfaring, finner man sikkert en jobb man er kvalifisert til. Man er allikevel ikke den eneste som er kvalifisert. Selv om man er kvalifisert, er det ikke sikkert at man blir invitert til jobbintervju.  

Får man derimot komme på intervju, har man fått en gylden mulighet. Ikke vær redd for å snakke frem deg selv på jobbintervju! Hvis det imidlertid skulle vise seg å ikke være nok, må man bare fortsette jobbsøkingen. 

To hender som inngår en avtale om jobb

Hjelp til søknad og CV 

Å søke jobb når man er i jobb er ikke enkelt. Du har kanskje ikke tid eller overskudd når arbeidsdagen er slutt til å sette deg ned for å skrive søknader? Da har du i så fall kommet til riktig sted. Tekstforfatterne i Din CV-hjelp hjelper deg gjerne! 

Send oss litt informasjon om deg, og så vipps har du en knallgod søknad og CV som du kan bruke til å søke jobber. Ta kontakt med oss i dag!