48 38 14 88 post@dingruppen.no

Søke jobb mens man er i jobb

Hvordan søker du jobb samtidig som du jobber i en annen bedrift? Det kan være mange grunner til at du ønsker å finne deg ny jobb, og det er naturligvis ikke noe i veien for å søke ny jobb selv om du allerede har jobb.

Det er imidlertid én ting du bør vite når du skal søke etter ny jobb, og det er hvor lang oppsigelsestid du har i din nåværende stilling. Lengden på oppsigelsestiden vil naturligvis variere med utgangspunkt i hvor lenge du har jobbet der. Men vanlig oppsigelsestid er mellom én og seks måneder.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du kan søke ny jobb samtidig som du jobber i en annen bedrift. Er det slik at du må fortelle arbeidsgiver at du prøver å søke ny jobb, og kan du søke på en jobb du egentlig ikke er kvalifisert til? Disse spørsmålene vil vi forsøke å gi et svar på.

I tillegg vil vi se på hvordan du kan søke jobb hos en bedrift som ikke har utlyst noen stilling. Er det mulig å gjøre noe slikt, og hvordan gjør du eventuelt det? Hvis dette er noe du ønsker å vite, så er det bare å fortsette å lese denne artikkelen.

Mann som snakker til dame om jobben

Bør en fortelle arbeidsgiver at en søker ny jobb?

Grunnen til at du ønsker deg en ny jobb kan være både ekstern og intern.

En ekstern grunn kan være at du og partneren din har blitt enige om å flytte, og det medfører at du må finne en jobb som er nærmere ditt nye hjem.

En intern grunn kan imidlertid være at du har for lav lønn, at du ikke trives med arbeidsgavene dine lenger eller at du ikke går overens med en kollega.

Når det gjelder hvor vidt du bør fortelle arbeidsgiver at du prøver å søke en ny jobb, så er det flere svar på dette spørsmålet.

Dersom det er en ekstern grunn er det kanskje ikke så farlig, men hvis ønsket om jobb bytte er basert på en intern konflikt, så er det nok ikke det lureste du kan gjøre.

I en slik situasjon bør du gjøre en egen vurdering av situasjonen. Hvordan er forholdet mellom deg og arbeidsgiveren din, hva er grunnen til ønsket om jobb bytte og tror du personlig at det kommer til å få noen konsekvenser for deg? Vårt beste tips er å lytte til magefølelsen, og så handler du ut ifra den.     

To personer som har en samtale

En mulighet for å søke på jobb man ikke er kvalifisert til

Det å søke jobb er skummelt nok i seg selv. Men hvordan søker du på en jobb du egentlig ikke er kvalifisert til? Det er noe som skremmer mange fra å søke på en jobb de ønsker seg, men det trenger faktisk ikke være slik.

Vi skjønner at mange stillingsannonser kan virke litt skremmende. De fleste av oss har vært i en slik situasjon, og derfor kan vi gi deg noen gode tips til hvordan du kan jobbe deg forbi denne frykten.

Fokuser på detaljene i stillingsannonsen. En vanlig stillingsannonse er nemlig delt i to. Hva søkeren ha, og hva bør søkeren ha? Det er her forskjellen ligger. I mange stillingsannonser står det at erfaring fra samme bransje er en fordel, men ikke et krav. Dette bør du bruke for alt det er verdt.

Du har kanskje ikke erfaring fra nøyaktig samme bransje, men har du hørt om ordtaket all PR er god PR? Det er noe som også gjelder for arbeidssøkere. Det betyr altså at all erfaring er god erfaring! Inkluder alt av betydning, deriblant arbeidserfaring, frivillig arbeid og lignende.

To personer som er rundt en lyspære

Slik kan du søke jobb uten utlyst stilling

Visste du at det er mulig å søke jobb selv om bedriften ikke har utlyst noen stilling? Hvis svaret er nei, så vet du det i hvert fall nå.

Dersom bedriften du ønsker å jobbe for ikke har utlyst en stilling, så kan du skrive og levere en åpen søknad til bedriften.

Åpen søknad er et begrep som brukes for å beskrive akkurat denne situasjonen, og det er ikke noe du trenger å være nervøs for. Bedrifter mottar nemlig slike søknader hele tiden!

Selv om det ikke er en tradisjonell søknadsprosess, så bør du tenke på det som det. En åpen søknad er nemlig like viktig som en tradisjonell søknad er. Målet med begge disse søknadene er den samme, nemlig å få arbeidsgiver til å legge merke til deg!

For at arbeidsgiver skal legge merke til deg, er det viktig at søknaden bærer preg av at dette er viktig for deg. Bruk de gode språkkunnskapene dine til å fortelle arbeidsgiver hvorfor vedkommende bør ansette nettopp deg!