48 38 14 88 post@dingruppen.no

Søke jobb i USA 

Skal du søke jobb i USA? Å kaste seg ut i jobbmarkedet i USA som nordmann kan være både spennende og utfordrende. Det amerikanske arbeidsmarkedet opererer ofte med sine egne regler og normer.  

Det er viktig å forstå dynamikken, for å maksimere sjansene for suksess. Denne artikkelen gir en veiledning for nordmenn som ønsker å navigere i prosessen med å søke jobb i USA. Dersom du tenker å flytte fra Norge til USA, og søke jobb der, er dette artikkelen for deg! 

Forarbeid er nøkkelen til suksess 

Før du begir deg ut på jobbjakt, er det avgjørende å gjøre grundig research. Forstå kulturen på arbeidsplassen, forventningene fra arbeidsgivere og de juridiske aspektene ved å jobbe i USA. Undersøk også bransjetrender og selskapene du er interessert i. 

CV-tilpasning: Amerikanisering av din jobberfaring 

Din CV er ditt førsteinntrykk. Tilpass denne til amerikanske standarder. Fokuser på resultater og kvantifiserbar suksess i tidligere stillinger. Husk å inkludere frivillig arbeid, relevant utdanning og profesjonelle sertifiseringer. 

Slik mestrer du jobbintervjuet i USA 

Amerikanske jobbintervjuer kan være mer direkte og resultatfokuserte. Forvent spørsmål om dine prestasjoner, hvordan du håndterer utfordringer og hvordan du bidrar til teamets suksess. Øv på svar på vanlige spørsmål, og vær forberedt på å demonstrere dine ferdigheter og erfaringer. 

Bygg ditt profesjonelle nettverk 

I USA er nettverk en viktig del av jobbsøkingsprosessen. Opprett eller oppdater din LinkedIn-profil, delta på bransjearrangementer og møt folk innen ditt felt. Å ha et solid nettverk kan gi deg tilgang til skjulte jobbmuligheter og gi deg en fordel i ansettelsesprosessen. 

Sett deg inn i Visa-prosessen 

Å jobbe i USA som nordmann krever ofte et arbeidsvisum (for eksempel Green Card). Forsikre deg om at du forstår de ulike visumtypene og prosessen for å skaffe dem. Arbeidsgiveren din kan også gi verdifull veiledning i denne forbindelse. 

Tilpasning til amerikansk søknadskultur 

Etter et intervju, er det vanlig å sende en takkemail til intervjueren. Dette gir deg en sjanse til å uttrykke takknemlighet for muligheten og understreke din interesse for stillingen. Det viser også profesjonalitet, og det kan bidra til å sette deg i et positivt lys. 

Forberedelse for kulturelle forskjeller 

Arbeidskulturen i USA kan være mer formell enn det nordmenn er vant til. Vær oppmerksom på kulturelle forskjeller, slik som forventninger til arbeidstid, kommunikasjonsstil og hierarkier. Vær åpen, tilpasningsdyktig, og vis vilje til å lære. 

Motta hjelp til å søke jobb i USA! 

Å søke jobb i USA som nordmann kan være utfordrende. Det er derimot også en mulighet til å utvide horisontene og vokse faglig. Ved å forberede deg grundig, tilpasse dokumentene dine og være bevisst på kulturelle forskjeller, kan du øke sjansene for å sikre din plass i det amerikanske arbeidsmarkedet.  

Trenger du hjelp til enten å oversette CV og søknad til engelsk, eller skrive disse fra bunnen? Da kan vi hjelpe deg! Vi har lang erfaring med både forfatting og oversetting av CV-er og søknader.