48 38 14 88 post@dingruppen.no

Søke jobb etter søknadsfrist 

Å søke jobb etter at søknadsfristen har utløpt, kan virke som en utfordrende oppgave. Det er derimot viktig å huske at det ikke er umulig å sikre seg drømmejobben selv etter at fristen har passert.   

Det finnes flere strategier og tilnærminger som kan hjelpe deg med å navigere gjennom denne situasjonen. Dette kan øke sjansene for å bli lagt merke til av potensielle arbeidsgivere. Ønsker du å søke jobb etter søknadsfrist? Les våre beste tips nedenfor! 

Evaluering av situasjonen 

Står du overfor utfordringen med å søke jobb etter at søknadsfristen har passert? Da er det avgjørende å begynne med en grundig evaluering av situasjonen. Hvor lang tid har det gått siden fristen utløp? Er det fortsatt realistisk å forvente vurdering av søknader. Har selskapet allerede valgt en kandidat? Tilpass strategien din i samsvar med den faktiske situasjonen.  

Når du har identifisert muligheter og begrensninger, kan du utforme en målrettet tilnærming. Hvis det er mulig, kan du kontakte selskapet direkte for å vise din interesse. Forklar hvorfor du er en ideell kandidat. En åpen dialog kan noen ganger føre til unike muligheter, selv etter at formelle frister er utløpte. 

Kontakter og nettverk 

Ditt profesjonelle nettverk kan være nøkkelen til å åpne dører, selv etter fristens utløp. Ta kontakt med tidligere kolleger, bransjekontakter og studievenner. Forklar din nåværende jobbsøkingssituasjon. Be om råd eller mulige jobber. Menneskelige forbindelser er ofte en uutnyttet ressurs. En personlig anbefaling kan veie tungt i jobbsøknadsprosessen.  

I tillegg til å utnytte eksisterende nettverk, bør du vurdere å delta på bransjerelaterte arrangementer eller seminarer for å utvide ditt nettverk. Nye bekjentskaper kan gi deg tilgang til uanmeldte jobbmuligheter og være kilden til verdifull innsikt i bransjen. 

Skreddersydde søknader og CV 

Skal du sende inn en søknad etter fristen? Da er det essensielt å vise arbeidsgiveren at du har viet ekstra oppmerksomhet til søknaden din. Gjør grundig research om selskapet og stillingen. La denne kunnskapen gjenspeiles i søknaden og CV-en.   

Påpek tydelig hvorfor du er overbevist om at dine ferdigheter og erfaring er en ideell match for stillingen. I tillegg bør du inkludere en kort forklaring om forsinkelsen. Forsikre arbeidsgiver om din interesse for rollen.  

Når du skriver din søknad skal du ikke bare fokusere på din tidligere erfaring. Fokuser også på hvordan dine ferdigheter og kvalifikasjoner kan tilføre verdi til selskapet. Fremhev konkrete resultater du har oppnådd tidligere. Vis hvordan dine egenskaper passer inn i selskapets mål og visjon. Det gir arbeidsgiveren en tydelig forståelse av din rolle.

Oppfølging 

Etter at du har sendt inn søknaden, er det viktig at du følger opp på en høflig måte. Send en -e-post til kontaktpersonen i selskapet for å bekrefte mottak av søknaden. Bruk denne anledningen til å understreke din entusiasme og interesse for stillingen. Dette viser initiativ og vilje til å ta ansvar for din egen jobbsøknadsprosess.  

Videre kan du spørre om en forventet tidslinje for beslutningsprosessen. Det gir deg en bedre forståelse av når du kan forvente tilbakemelding. Selv om fristen er passert, er det fortsatt mulig at selskapet ikke har fullført vurderingen av alle søknadene. Ved å være proaktiv og vise din fortsatte interesse, kan du øke sjansene dine.  

Trenger du en haste-CV? 

Dersom du skal søke jobb etter søknadsfrist, stresser du helt sikkert. Er ikke CV-en eller søknaden helt i orden? Bekymre deg ikke! Din CV-hjelp kan bistå med å skrive både CV-en og søknaden din innen 24 timer.