48 38 14 88 post@dingruppen.no

«Ser frem til å høre fra dere» 

«Ser frem til å høre fra dere». Er dette noe du bør legge til på slutten av din jobbsøknad? Avslutningen av en jobbsøknad er avgjørende for å etterlate et godt inntrykk hos arbeidsgiveren.  

«Ser frem til å høre fra dere» er en vanlig formulering som ofte brukes i avslutningen av jobbsøknader. Men hvordan påvirker denne setningen arbeidsgiverens oppfatning av søkeren? Finnes det alternative avslutninger som kan være like effektive? 

Signalene bak «Ser frem til å høre fra dere» 

Setningen «Ser frem til å høre fra dere» uttrykker en positiv forventning. Den viser at du er entusiastisk for muligheten til å diskutere dine kvalifikasjoner nærmere. Dette kan signalisere din åpenhet for dialog og interesse for stillingen.  

Denne avslutningen har en formell og profesjonell tone. Det kan være passende for mer tradisjonelle bransjer eller stillinger der formell kommunikasjon er høyt verdsatt.  

Å vise at du ser frem til å høre fra arbeidsgiveren, indikerer også at du er åpen for videre kommunikasjon og muligens ytterligere intervjuer. Dette kan være positivt hvis selskapet har flere trinn i ansettelsesprosessen. 

Alternative avslutninger 

Det finnes flere alternative avslutninger til jobbsøknaden. Nedenfor har vi samlet noen av de beste avslutningene du kan benytte. Husk å tilpasse disse til din situasjon.  

«Takk for din tid og vurdering» 

«Jeg vil gjerne takke deg for din tid og vurdering av min søknad. Jeg ser frem til muligheten til å diskutere hvordan mine ferdigheter og erfaringer passer godt inn med teamet og målene til [selskapets navn].»  

Oppgi tilgjengelighet for et intervju 

«Jeg ser frem til muligheten for et intervju hvor vi kan utforske i dybden hvordan mine kompetanser kan tilføre verdi til [stillingen] og [selskapets navn]. Jeg er tilgjengelig når som helst som passer deg.»  

Bekreft ditt engasjement 

«Gitt min lidenskap for [din bransje] og beundringen min for [selskapets navn], ser jeg frem til muligheten for å bidra til deres suksess. Takk for din tid og vurdering av min søknad.»  

Avslutt med et spørsmål 

«Jeg ser frem til å høre mer om [selskapets] visjon og hvordan jeg kan bidra til å oppnå deres mål. Er det ytterligere informasjon dere ønsker av meg?» 

Vær spesifikk og relevant 

Når du velger en avslutning, er det også viktig å være spesifikk og knytte den til din søknad. Unngå generiske avslutninger som ikke legger verdi til søknaden din. For eksempel: 

«Jeg ser frem til å høre fra dere snart, slik at vi kan diskutere mine kvalifikasjoner nærmere.»  

Dette uttrykker forventningen om å høre tilbake. Men det gir ikke arbeidsgiveren en spesifikk indikasjon på hvorfor du er den rette kandidaten for jobben. 

Vektlegg din entusiasme 

Entusiasme er smittsomt, og å formidle din begeistring for stillingen og selskapet kan gjøre deg mer minneverdig. Bruk en avslutning som understreker din lidenskap og engasjement for bransjen eller selskapet. For eksempel:  

«Jeg gleder meg til muligheten til å bli en del av [selskapets navn] og jobbe sammen med et dedikert team for å oppnå felles suksess. Takk igjen for denne spennende muligheten.» 

Hold tonen profesjonell 

Selv om du ønsker å vise personlighet, er det avgjørende å opprettholde en profesjonell tone gjennom hele søknaden, inkludert avslutningen.   

Dette er din siste sjanse til å gjøre et inntrykk. Vær forsiktig, og unngå for uformelle formuleringer. 

Invester i din jobbsøknad! 

Avslutningen av jobbsøknaden er en avgjørende del av din samlede presentasjon. Mens «Ser frem til å høre fra dere» er en akseptert og positiv avslutning, er det verdt å utforske alternative formuleringer som kan gi søknaden din et ekstra løft.   

Velg en avslutning som reflekterer din personlighet, passer til selskapets kultur og forsterker søknaden din. Husk at en velvalgt avslutning kan bidra til å skille deg ut fra andre søkere og vise din genuine interesse for jobben.  

Trenger du hjelp til å skrive en god avslutning på din jobbsøknad? Invester i din jobbsøknad, og ta kontakt med oss i dag!