48 38 14 88 post@dingruppen.no

Økonomi og administrasjon jobbmuligheter 

Økonomi og administrasjon er det perfekte studiet for deg som ønsker en jobb innen næringslivet. Studiet gir deg muligens det bredeste utvalget av jobbmuligheter. 

Fra og med videregående har man muligheten til å velge hva man ønsker å studere helt selv. Ved å studere økonomi og administrasjon, får du også mange jobbmuligheter. 

I denne artikkelen skal vi se nærmere på økonomi og administrasjonsstudiet. Hvor kan du studere dette, og hvilke jobbmuligheter får du etterpå? 

Hva er økonomi og administrasjon? 

Økonomi og administrasjon er et treårig studieløp hvor du får lære om det grunnleggende i økonomisk-administrative fag. Dette studieløpet avsluttes med å skrive en bacheloroppgave, og da får du en bachelorgrad i økonomi og administrasjon. 

Hvordan studiet er lagt opp, vil naturligvis kunne variere noe med utgangspunkt i hvor du velger å studere. Hvis du for eksempel velger å studere ved NTNU, vil du lære det grunnleggende i løpet av de to første årene. Deretter får du muligheten til å spesialisere deg innen et felt på studiets tredje år. 

Økonomi og administrasjon er også et fint studieløp for deg som også er interessert i forskning og utvikling. Dette er også en viktig del av dette studiet. 

Mann som sitter å skriver CV

Her kan du studere økonomi og administrasjon 

Har du lyst til å studere økonomi og administrasjon, men har ikke satt deg inn i hvilke høyskoler og universitet som tilbyr dette studiet enda? Da kan vi fortelle deg det! 

Et av alternativene dine er som nevnt å studere på NTNU. Denne skolen har avdelinger rundt omkring i landet. Avdelingene som tilbyr bachelorprogram i økonomi og administrasjon er Ålesund, Trondheim og Gjøvik. 

Det finnes også andre høyskoler og universitet som tilbyr økonomi og administrasjon, som for eksempel Handelshøyskolen BI. Der kan du studere i enten Bergen, Stavanger, Oslo eller Trondheim. Hos BI er studiet også tilgjengelig på nett. 

Disse jobbmulighetene får du 

I dag er det ikke bare slik at man studerer det man har lyst til fordi man liker emnet. Det er også vanlig å tenke over hvilke jobbmuligheter man får ved å studere det spesifikke emnet. 

Dersom du studerer økonomi og administrasjon, får du mange jobbmuligheter. Dette er nemlig noe de fleste bedrifter har bruk og behov for. I tillegg til økonomi og administrasjon, kan du også jobbe med for eksempel finans, regnskap, forretningsutvikling, logistikk og prosjektledelse. 

CV med grunnleggende IT-kunnskaper

Få hjelp til å skrive søknad og CV! 

Har du fullført økonomi og administrasjonsstudier, og har begynt å lete etter jobb? Da trenger du en søknad og CV som du kan sende til potensielle arbeidsgivere som du ønsker å jobbe for. 

Å skrive en god søknad og CV er en kunst. Du kan naturligvis prøve å gjøre det selv, men hvis du føler at du ikke får det til, finnes det alternativer. Da kan du for eksempel ta kontakt med tekstforfatterne i Din CV-hjelp. 

Tekstforfatterne i Din CV-hjelp har skrevet utallige søknader og CV-er. Vi vil veldig gjerne hjelpe deg også. Ikke nøl med å ta kontakt med oss!