48 38 14 88 post@dingruppen.no

Ny karriere 

Sitter du på jobb og føler deg generelt irritert over at du er nødt til å møte opp på kontoret hver eneste dag? Hvis det har vært slik i en lengre periode, kan det kanskje bety at det er på tide for deg å vurdere om du skal begynne å se etter en ny karriere. 

Å innrømme ovenfor seg selv at man har valgt feil eller å akseptere at det du trodde var drømmejobben viser seg å ikke være det, kan være en vanskelig kamel å svelge. Men husk at det ikke er noen skam å snu. Du er ikke den første som har gjort det eller kommer til å gjøre det. 

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvilke tegn du kan se etter. Er du bare inne i en dårlig periode, eller er det kanskje en god ide å vurdere en ny karriere? 

En mann som tenker nytt

Kjeder du deg? 

Visste du at du tilbringer ca. 90 000 timer av livet ditt på jobb? Det er mange timer å kaste bort på å kjede seg. Derfor er følelsen av kjedsomhet en følelse du bør ta på alvor. 

Det er selvsagt helt naturlig å kjede seg på jobb en gang iblant. Alle dager er ikke nødvendigvis like spennende. Men om dette er en følelse som vedvarer i en lengre periode, er det kanskje på tide å revurdere ditt valg av karriere. 

Mann som ser gjennom en kikkert, han står med armen ut. Har en koffert ved siden av seg.

Misfornøyd med lønnen? 

Lønn er en vanlig motivasjon i en jobb. Det kan også være en avgjørende faktor i at noen ønsker ny jobb eller en helt ny karriere.  

Må du jobbe overtid til det punktet at føler deg overarbeidet, men så har sjefen gitt deg beskjed om at du ikke vil få betalt for overtid? Det er ikke i alle bedrifter man har krav på overtidsbetaling.  

Misnøye med lønn kan fort føre til misnøye med jobben generelt. Det kan gjøre at noen ikke er fremmede for å vurdere andre tilbud som dukker opp.  

En hånd som løfter en mann opp

Får du bruk for ferdighetene dine? 

Det er viktig at man føler seg bra i jobben sin. Føler du at arbeidsgiver har gitt deg arbeidsoppgaver som gjør at du får brukt utdanningen, arbeidserfaringen og den generelle kunnskapen din slik som du ønsker? 

Hvis det ikke er tilfellet, kan det være et annet tegn på at det er på tide å se seg om etter en ny jobb eller karriere. Du skal naturligvis ikke sitte og råtne bort hos en arbeidsgiver som ikke setter pris på ferdighetene dine. 

Forstørrelsesglass med fokus

Utviklingsmuligheter? 

Føler du at jobben du har er en jobb du har muligheten til å utvikle deg faglig og personlig i? Det er i så fall veldig fint! 

Hvis svaret derimot er nei, vet du nok allerede hva du bør gjøre, særlig hvis utviklingsmuligheter er viktige for deg.  

Få hjelp til søknad og CV! 

Å få en ny karriere, betyr ikke nødvendigvis at du må tilbake på skolebenken. I noen tilfeller trenger du bare å skrive søknad og CV, og søke på andre jobber. 

Trenger du hjelp med å skrive søknad og CV? Ta kontakt med Din CV-hjelp i dag!