48 38 14 88 post@dingruppen.no

Ny karriere i voksen alder

Det kan være mange grunner til at det blir aktuelt å skape seg en ny karriere i voksen alder. Noen mister jobben sin, andre havner i situasjoner som tvinger dem til å omskolere seg for fremdeles å kunne være yrkesaktiv og andre oppdager en ny hobby som de ønsker å jobbe med på heltid.

Å utdanne seg i voksen alder er alt annet enn enkelt, men det betyr ikke at du skal la tanken skremme deg. Bruk det heller som motivasjon til å finne ut hvor veien går videre. Her er det viktig å gjøre grundig research, for det er jo ikke sikker at du trenger å omskolere deg en gang!

I denne artikkelen skal vi sette søkelyset på noen spørsmål som det er viktig å reflektere over i forbindelse med det å skape seg en ny karriere i voksen alder. Dette er en artikkel som passer for deg enten karriereskifte omhandler omskolering eller kun det å bytte beite.

En personifisert bok med forstørrelsesglass

Hvorfor ønsker du deg en ny karriere?

Ønsket om en ny karriere bør helst ha streifet deg mer enn en gang før du bestemmer deg for å sette det ut i livet. Folk flest opplever perioder hvor man er lei av karrieren sin og skulle ønske at man bare kunne slutte for å drive med noe annet.

Det er imidlertid viktig å få kartlagt hvor dypt dette ønsket stikker. Er dette noe du tenker på i ny og ne, eller er det en tanke som nærmest hjemsøker deg? Om det siste er tilfellet, så kan det være et tegn på at fremtiden din innebærer en ny karriere.

I tillegg til å få kartlagt hvor sterkt du ønsker deg en ny karriere, så er det viktig å finne ut hva som har utløst dette ønsket. Er du bare litt lei, eller har du mistrivdes i jobben din over en lengre periode?

Å svare på disse spørsmålene vil gi deg en konkret pekepinn på hvilken personlig gevinst et karriereskifte vil ha for livet og selvfølelsen din. Om de positive sidene veier opp for det negative, så er det muligens et tegn på at du bør gjøre noe med det.

Å søke på nett etter informasjon

Hva er det du ønsker å drive med?

Etter at du har funnet ut hvor vidt du virkelig ønsker deg en ny karriere eller ikke, så bør du finne ut hva du ønsker å drive med. Har du oppdaget en ny hobby som du virkelig trives med å gjøre som du ønsker å drive med på heltid eller er det en gammel gründerdrøm du børster støv av?

Nå til dags er det et stadig større fokus på at alder bare er et tall. Dette er noe vi som regel høres i forbindelse med at en person har funnet kjærligheten med noen som er flere år eldre, men dette ordtaket er høyst aktuelt i forbindelse med et karriereskifte også.

Det er ingen aldersgrense på det å ha en gründerdrøm. Invester i et godt kamera til å ta bilder av folk, lag mat på bestilling eller sy dine hjemmestrikkede klær. Det finnes så mange eksempler på hva man kan gjøre i vår moderne verden. Hvorfor ikke følge hjertet og finn ut hva ditt kall er?

En attest

Er ønsket ditt realistisk mtp livssituasjonen din?

Men uansett om ønsket aldri har vært sterkere og forretningsidéen virker å være bunnsolid, så er det viktig å være realistisk. Hvordan ser livssituasjonen din ut, og hvordan vil gründerdrømmen din påvirke dette?

Om du er godt gift (eller i et annet etablert forhold), og partneren din har en lønn som er stor nok til å forsørge alle de involverte, så er det viktig at du involverer vedkommende i planene. Er dette noe den økonomiske situasjonen (og forholdet deres) er i stand til å tåle frem til det fører til lønnsomhet?

Fremgangsmåte er veldig viktig her, da det å satse som selvstendig næringsdrivende er en stor avgjørelse som har potensiale til å påvirke flere enn bare deg selv. I tillegg til dette er det viktig at du diskuterer dette med andre som har med økonomien din å gjøre. Banken er et godt eksempel her!

Om det viser seg at det er mulig å gjøre gründerdrømmen din til virkelighet, så gjenstår det bare å en ting – og det er å ønske deg lykke til på ferden videre!