48 38 14 88 post@dingruppen.no

LinkedIn-profil

En LinkedIn-profil fungerer nesten som en digital CV, og gir potensielle arbeidsgivere innsyn i alt fra utdannelse til arbeidserfaring. Vi deler her våre beste tips til hvordan profilen kan forbedres!

Det sosiale mediet LinkedIn er tilspisset mot arbeidsmarkedet, og benyttes hyppig til både nettverksbygging og rekruttering. Som arbeidssøker bør du derfor ha en LinkedIn-profil i tilfelle en potensiell arbeidsgiver ser på brukerprofilen din.

Selv om du ikke skulle lete aktivt etter jobb for øyeblikket, kan det lønne seg å vedlikeholde og oppdatere profilen jevnlig. Finn ut hvordan du kan sikre en mest mulig tiltalende LinkedIn-profil!

Sjekkliste

Tips til LinkedIn-profil

Du kan med fordel betrakte din LinkedIn-profil som en digital CV. Sørg derfor for at opplysningene dine er så detaljerte som mulig. Istedenfor å kun liste opp stillingstitler og firmaer du har jobbet i, kan du legge inn når du jobbet der.

Det kan også være lurt å oppgi hva du har utrettet og gjort av arbeidsoppgaver i ulike firmaer. Pass på at alle data samsvarer med det som oppgis i den originale CV-en din. Dersom det er avvik mellom CV og LinkedIn-profil, kan dette svekke arbeidsgivers tillitt. Inkluder følgende i din digitale CV:

  • Firmanavn
  • Arbeidsoppgaver
  • Ansvarsområder
  • Eventuelle resultater
  • Arbeidsår og -sted
  • Detaljert beskrivelse av utdannelse med navn på utdanningsinstitusjon, grad og årstall

For å gjøre din LinkedIn-profil mest mulig fullverdig, bør du også inkludere et profesjonelt bilde av deg selv. Gå gjerne til fotografen slik at resultatet blir best mulig. På dette bildet bør du fremstå slik du ville fremstått foran en eventuell kunde eller i et jobbintervju.

Ellers kan vi anbefale deg om å oppgi hvilken bransje du tilhører. Dette gjør det enklere for den som rekrutterer å i det hele tatt finne din LinkedIn-profil. Oppgi også språk, sertifiseringer, egenskaper, ferdigheter, eventuelle verv og lignende. Du kan også få kollegaer til å legge inn anbefalinger.

CV

Bruk LinkedIn-profilen som din CV

I dagens digitale samfunn kan en LinkedIn-profil i stor grad fungere som en tradisjonell CV. Her finnes den samme informasjonen som CV-en din inneholder, bare i digitalt format.

Dersom du søker jobb hos en arbeidsgiver kan du gjerne linke til din LinkedIn-profil. Send gjerne en tradisjonell CV i tillegg – i tilfelle arbeidsgiver ikke bruker LinkedIn. 

Mange blir headhuntet via LinkedIn, og du skal ikke bort ifra at din neste jobbmulighet kommer nettopp via denne plattformen. Skal du appellere til arbeidsgivere, er det imidlertid viktig at du har en LinkedIn-profil som er nøyaktig, ryddig og profesjonell.

Arbeidsmarked

Derfor er LinkedIn blitt så viktig i arbeidsmarkedet

De siste årene har LinkedIn blitt svært viktig på arbeidsmarkedet. Du kan neste betrakte plattformen som Facebook for profesjonelle. Både firmaer og arbeidstakere kan ha LinkedIn-profiler, og du finner snart de fleste bedrifter på plattformen.

LinkedIn har med andre ord blitt en ypperlig kanal både for markedsføring, nettverksbygging og jobbsøking. Her kan bedrifter finne ansatte, og ansatte kan finne bedrifter. Plattformen er også super når du ønsker litt faglig påfyll eller bare vil se hva folk deler på feeden.

Det å ha et profesjonelt nettverk har blitt mer og mer viktig med årene. Med en flott LinkedIn-profil sørger du for at interessenter finner deg og får oversikt over hva du driver med (eller tidligere har drevet med). LinkedIn er rett og slett veien til arbeidsmarkedet for mange! 

CV

Din CV-hjelp piffer opp LinkedIn-profilen din!

En LinkedIn-profil kan fort se utdatert og kjedelig ut, noe som neppe vil appellere til potensielle arbeidsgivere. Dersom du vedlikeholder profilen din og vet hva arbeidsgivere ser etter, kan du øke sjansen for å bli sett!

Det kan være tidkrevende og vanskelig å vite hvordan du skal gå frem. Din CV-hjelp kan hjelpe deg med å pusse opp en trøtt LinkedIn-profil. Vi sørger for at potensielle arbeidsgivere finner deg og lar seg imponere av det de ser.

Kontakt oss i dag og få en LinkedIn-profil som skiller seg ut!