48 38 14 88 post@dingruppen.no

Karriereveiledning

Norge er et land som er bygget opp av arbeidskraft. Nesten samme hvor du snur deg, så vil du se noen som arbeider med et eller annet på en selvsikker måte. Men det betyr ikke at veien dit har vært enkel. For noen mennesker er det kanskje et resultat av karriereveiledning. 

Behovet for karriereveiledning kan oppstå rett som det er, uavhengig av hvilket stadium du er på i livet. For noen er det enkelt å finne ut av ting, mens for andre kan det være litt mer komplisert. Men uansett hva som er tilfellet for deg, så er begge deler like normalt! 

I denne artikkelen vil vi gå litt nærmere inn på konseptet karriereveiledning. Denne artikkelen er for deg som er litt usikker på om dette er noe du trenger selv. Ved å vite hva det er, så vil det være mye lettere å avdekke et eventuelt behov selv også!

Forstørrelsesglass

Hva er karriereveiledning?

Karriereveiledning er en form for veiledning som tilbys til mennesker som ikke er helt sikre på hvor veien går videre. 

Dette er et behov som kan oppstå uansett hvor ung eller gammel du er. Og det er ikke noe å skamme seg over i det hele tatt.

Karriereveiledningen tar utgangspunkt i dine egne egenskaper og ressurser, og enhver karriereveileder sitt mål er å hjelpe deg frem til en god løsning for deg og din situasjon. 

Ved å benytte deg av tilbudet om karriereveiledning, så minimerer du sjansen for å velge feil. Rett og slett fordi karriereveilederen din er ekspert på området, og er i stand til å lage en sammenheng ut av de enkeltstående elementene.

Et håndtrykk

Hvem trenger karriereveiledning?

Behovet for karriereveiledning kan som sagt oppstå uansett hvor gammel du er. Karriereveiledning kan med andre ord være like aktuelt for en 50 år gammel mann i midtlivskrisa, som det kanskje er for en 18 åring som sliter med å finne ut hva de vil gjøre for resten av livet.

Dette behovet kan oppstå av forskjellige grunner. Fellesnevneren her er at alle grunnene er personlige, så de varierer fra person til person.

For eksempel så kan det for en 18 åring kanskje være litt skremmende å skulle se for seg hvordan resten av livet blir, mens en 50 åring kanskje er litt retningsløs etter å ha mistet jobben og trenger en dytt for å komme i gang igjen.

Karriereveiledning kan gjennomføres på flere måter. For eksempel gjennom en samtale mellom karriereveileder og deg, eller i en gruppe med flere mennesker. Gjennom et fysisk møte, eller via et videooverføringsprogram som Skype. Det kommer an på hva du er mest komfortabel med.

En person som ser etter noe

Hvor finner man karriereveiledere?

Om du spør noen om hvor du kan finne en karriereveileder, så vil nok de fleste klø seg litt i bakhodet. For det er veldig sjelden du finner et firma som har karriereveiledning som sin eneste geskjeft.

Hvor du finner karriereveilederen vil også være avhengig av hvilke situasjoner du er i. Og hvilke situasjoner du befinner deg i vil variere med utgangspunkt i hvor gammel du er. 

En 18 åring som er usikker på om de er klare for studenttilværelsen kan som regel få hjelp på skolen. Det finnes karriereveiledere over alt i skolesystemet, for eksempel ungdomsskolen og videregående. En karriereveileder kan også hjelpe deg etter at du har begynt på universitet, om du ikke er helt sikker på hva som venter rundt neste sving. 

For en 50 år gammel mann kan det virke litt mer vrient å finne en karriereveileder, men det er egentlig ikke det. Ofte finnes det karriereveiledere i bedriften du jobber, eller så kan du henvende deg til både NAV eller forskjellige rekrutteringsbyråer.

Tre personer

Få fart på karrieren med en god søknadstekst

Ønsker du å få fart på karrieren? Det er nemlig ikke sikkert du trenger en karriereveileder til det. For mange handler karriereveiledning om å ta et valg og være helt sikker på at dette valget er riktig.

Men om du har en klar idé om hva fremtiden innebærer, så kan en god søknadstekst være alt du trenger. Og det er noe vi i Din CV-hjelp kan hjelpe deg med!

Hos Din CV-hjelp kan du få hjelp til både skriving av søknad og CV, samt oppussing av din LinkedIn-profil. Du velger akkurat den CV-pakken du vil ha, enkelt og greit! 

Har du behov for en god søknadstekst? Ta kontakt med Din CV-hjelp i dag!