48 38 14 88 post@dingruppen.no

Karriereveileder 

Har du lyst til å snakke med mennesker og bidra til at disse kommer et steg nærmere å finne ut hva de vil i livet? Da kan kanskje en jobb som karriereveileder være noe for deg! 

Karriereveileder er en jobb som passer for mennesker som ønsker å hjelpe andre mennesker i forskjellige livssituasjoner. For å lykkes som karriereveileder, er du også nødt til å være i stand til å lytte til andre og gi råd med utgangspunkt i det de forteller deg. 

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva en karriereveileder er. Hva er vanlige arbeidsoppgaver i en slik stilling, og hvordan kan du bli karriereveileder? 

Sjekkliste med et stort kryss midt på

Hva er en karriereveileder? 

En karriereveileder er en person som hjelper andre mennesker med ulike karrierespørsmål. 

Mennesker i alle aldre kan ha behov for karriereveiledning. Som karriereveileder vil du få muligheten til å snakke med mange forskjellige mennesker som befinner seg på ulike stadier i livet. 

Jobben til en karriereveileder er å ta utgangspunkt i det som kommer frem i samtaler mellom deg og klientene dine, og å gi dem råd om hva de bør gjøre videre.  

Person som går med en megafon hevet mot munnen

Vanlige arbeidsoppgaver for en karriereveileder 

Som i veldig mange yrker vil naturligvis arbeidsoppgavene variere med utgangspunkt i hvor du jobber som karriereveileder.  

Å være karriereveileder hos NAV eller på en videregående skole, vil være to forskjellige ting. Arbeidsoppgavene kan derfor variere noe. Men her er en liten oversikt over noen av arbeidsoppgavene som går igjen i en stilling som karriereveileder: 

  • Å veilede mennesker i spørsmål om utdanning og karrierevei 
  • Å holde seg oppdatert på hvilke utdanningsløp som finnes på arbeidsmarkedet 
  • Gi råd om jobbsøknader, CV og hvordan man opptrer på jobbintervju 
  • Å veilede mennesker som står ved et veikryss i karrieren sin 

Selv om man har tatt utdanning som karriereveileder, trenger man ikke nødvendigvis å jobbe med karriereveiledning. Det er mange karriereveiledere som jobber som for eksempel lærer og forsker.  

Slik blir du karriereveileder 

Ønsker du å bli karriereveileder? Da trenger du utdanning innen feltet!  

Det er imidlertid ikke et studieprogram på bachelornivå innen karriereveiledning. I stedet er du nødt til å ta for eksempel bachelorgrad i pedagogikk, og deretter mastergrad i karriereveiledning. Du kan også ta videreutdanning i karriereveiledning. 

Karriereveileder er noe du kan bli nesten uansett hvor du bor i Norge. Det finnes nemlig studiemuligheter spredt utover hele landet, for eksempel flere steder på Østlandet og i Trøndelag. 

Hjelp til søknad og CV 

For å lande en jobb som karriereveileder etter endt utdanning, trenger du som alle andre en god søknad og CV.  

Å gi råd i forbindelse med skriving av søknad og CV er en vanlig arbeidsoppgave for en karriereveileder. Kanskje frister det derimot å bruke fritiden din på noe annet enn det du gjør på jobb hele dagen? Da kan i så fall tekstforfatterne i Din CV-hjelp hjelpe deg. 

Tekstforfatterne i Din CV-hjelp har spesialisert seg på skriving av søknad og CV. Ikke nøl med å ta kontakt med oss! Vi hjelper deg med å skrive søknad og CV som styrker dine sjanser for å få jobben.