48 38 14 88 post@dingruppen.no

Karrierebytte 

Har du valgt en karrierevei som du den siste tiden har vært usikker på om er riktig for deg lenger? Har du begynt å kjede deg på jobb, eller sitter du med en følelse av at du ikke får utnyttet ditt fulle potensiale? Da kan det hende at et karrierebytte er svaret. 

Det kan være flere grunner til at et karrierebytte er aktuelt. Noen opplever å bli tvunget til å tenke annerledes i forbindelse med karriere. Det kan være et resultat av nedbemanning eller oppsigelse. Men det kan også som nevnt være noe du selv ønsker. 

Uavhengig av hvorfor det er aktuelt med et karrierebytte, er det viktig å tenke nøye over saken. Et karrierebytte vil for eksempel kunne få konsekvenser for den økonomiske situasjonen din. 

I denne artikkelen skal vi se nærmere på dette temaet. Hva kan et karrierebytte være? Hvordan finner man ut om dette er noe man virkelig ønsker? Og hva bør neste steg være etter at man har fått slått det fast? 

Bøker inneholder mye kunnskap.

Hva er et karrierebytte? 

Et karrierebytte kan være relativt enkelt, særlig hvis man fortsatt ønsker å jobbe med noe av det samme. Er du utdannet lærer og ikke trives på arbeidsplassen, kan du alltids bare søke på jobb som lærer på en annen skole. 

Et karrierebytte kan også være en litt mer omfattende prosess, hvis du er utdannet lærer og ikke ønsker å jobbe som det lenger. Det kommer selvsagt an på hva du ønsker å jobbe med, men da kan det være aktuelt å ta en helt ny utdanning. 

Personer i forskjellige yrker.

Vil du virkelig bytte karriere? 

Hvis karrierebytte er aktuelt for deg fordi det er noe du selv ønsker, er det et par spørsmål du er nødt til å spørre deg selv:  

  • Hvilke arbeidsoppgaver er det jeg trives og/eller mistrives med i jobben jeg har nå?  
  • Hva er det jeg ønsker meg i en ny jobb? 
  • Hva er jeg villig til å gjøre for å lande drømmejobben? 
  • Er jeg eventuelt villig til å sette meg på skolebenken igjen? 

Å stille seg disse spørsmålene er nødvendig for å finne ut av hvor stor omveltningen blir. Et karrierebytte betyr enten en ny jobb eller at man går i gang med et nytt utdanningsløp. 

En CV gjennomsøkes av arbeidsgiver.

Ta kontakt med banken! 

Hvis du har funnet ut at et karrierebytte i form av ny utdanning er veien å gå for deg, bør neste steg være å ta kontakt med banken. Et karrierebytte vil nemlig ha konsekvenser for den økonomiske situasjonen mens du er under utdanning.  

Det er ikke umulig å fullføre studietiden uten studielån, for eksempel hvis man har en ganske feit bankkonto man kan ta av. Det kan derimot være lurt å ha tatt initiativ til dialog med rådgiveren din i banken for å høre hvilke alternativer du har. 

Noen som inngår en avtale

Trenger du hjelp til CV og søknad? 

Enten et karrierebytte betyr kun en ny jobb eller en helt ny utdanning, er det en siste ting som gjenstår for å dra det hele i havn. Det er en uforglemmelig god søknad og CV. En velformulert søknad og CV øker sjansen betraktelig for å lande intervjuet til drømmejobben.  

Trenger du hjelp til å skrive søknad og CV? Det eneste du trenger å gjøre er å ta kontakt med Din CV-hjelp. Våre dyktige tekstforfattere vil hjelpe deg med saken!