48 38 14 88 post@dingruppen.no

Jobbsøknad oppsett 

Å skrive jobbsøknad kan være ganske vanskelig. Jo mindre du har gjort av det tidligere, jo vanskeligere kan det føles ut som at det er. Men med et godt oppsett som utgangspunkt, vil du klare å få til en god jobbsøknad. 

Jobbsøknad er et format som folk flest er kjente med. I denne artikkelen går vi derfor rett på sak. Vi dropper detaljene om hva en jobbsøknad er, og hva hensikten med den er. 

I denne artikkelen skal vi gi deg et konkret oppsett som du kan ta utgangspunkt i når du skal skrive en jobbsøknad. Ved å ta utgangspunkt i dette oppsettet, vil du få en fin jobbsøknad som du kan bruke til å søke jobber med. 

Sjekkliste for hva som skal med i jobbsøknad

Innledning 

Det er relativt vanlig å begynne søknaden med å fortelle om hvor du fant stillingsutlysningen. Fant du den på Finn.no, eller så du en lapp på kassa når du skulle betale for varene dine? Da skriver du det! Det er en sikker innledning hvis du ikke har så mye trening i å skrive jobbsøknader. 

Deretter kan du nevne hva det var ved stillingsutlysningen som ga deg lyst til å søke. Hvis du søker jobb i en klesbutikk, kan du for eksempel skrive at du er veldig interessert i mote. Nevn gjerne også hvorfor du mener at de bør ansette akkurat deg. 

Hoveddel 

Etter innledningen kommer hoveddelen, og her skal du rett og slett overbevise arbeidsgiver om at du er rett person for jobben. Bruk arbeidserfaringen, kunnskap og andre erfaringer du har tilegnet deg til å argumentere for at du er kvalifisert til jobben. 

Hvis du har hatt lignende jobber før, er dette uten tvil en fordel, og da skriver du det. Husk imidlertid at CV-en er en oversikt over erfaringen din. Du trenger dermed ikke å ramse opp alt i søknadsteksten. 

Avslutning 

Som en liten avslutning, kan du komme med en formodning til arbeidsgiver om å ta kontakt med deg. Gjenta gjerne at du er motivert for jobben.  

I denne delen kan du også skrive at du kan nås på telefon, og at du gjerne stiller til intervju. Avslutt jobbsøknaden med en hyggelig hilsen helt til slutt. 

Glade skribenter som står med PC i hånden

Hjelp til en kreativ jobbsøknad 

Ovenfor har vi gitt deg et generelt oppsett til en standard jobbsøknad. Vit at du også kan velge å være litt mer kreativ.  

Litt kreativitet vil gjøre at søknaden din skiller seg ut i søknadsbunken og gjøre det lettere for arbeidsgiver å huske akkurat deg. På sett og vis kan det øke sjansene dine til å lande et jobbintervju og deretter være den som får jobben. 

Hvis du imidlertid synes at det er litt vanskelig å være kreativ med ord, kan tekstforfatterne i Din CV-hjelp hjelpe deg. Ta kontakt med oss i dag!