48 38 14 88 post@dingruppen.no

Jobbsøknad – har konvolutten noen betydning?

I en jobbsøknad er detaljer viktig. Derfor er jobbsøknaden noe du bør gjøre deg ekstra flid med. Det er mye som står på spill, og det skader ikke å ta en ekstra titt for å forsikre seg om at alt ser pent ut. Når søknaden er ferdig skrevet bør du legge papirene i en konvolutt. Men har denne noen betydning for hva utfallet blir?

Når man skriver en jobbsøknad, er det mye man er nødt til å tenke på. Formuleringer, rettskriving og tegnsetting er noen klassiske eksempler. Det kan i tillegg lønne seg å se over søknader et par ganger før du sier deg fornøyd og ferdig. Men samtidig er det viktig å huske på at det er mer enn bare språk og oppsett som er viktig. Jobben er ikke gjort før du faktisk har levert fra deg søknaden.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på en av de veldig små detaljene som har en tendens til å havne i glemmeboken hos mange, men som faktisk er av relativt stor betydning. Vi snakker naturligvis om konvolutten sin søknaden ligger i når den leveres til vedkommende som forhåpentligvis blir din arbeidsgiver senere.

Personer som spiller puslespill

Slik bør du levere din jobbsøknad

Vurderingsprosessen starter allerede i det øyeblikket du tar kontakt med arbeidsgiver for å melde din interesse. Det spiller ingen rolle om det gjelder en faktisk stillingsutlysning eller det å levere en åpen søknad. Det er et faktum, som er veldig lett å glemme. 

Man bør alltid levere søknaden i en konvolutt. Selv om det ikke er et krav, så vil det gi arbeidsgiver et inntrykk av at du har orden i sakene dine. 

De fleste arbeidsgivere ønsker både søknad og CV. Noen velger å feste dem sammen med enten en binders eller en stift, mens andre velger å bare brette de sammen. Begge deler er greit, men konvolutten er det viktigste.

En mann som jobber på PC

Ikke alltid du trenger konvolutt

Vi lever i en verden som stadig endrer seg. Derfor har det vært endringer i forbindelse med hvordan en jobbsøknad leveres også. Før var det personlig oppmøte for alle penga, men slik er det ikke lenger. Det er en utvikling som har skjedd over tid, så det har ingen sammenheng med at vi for øyeblikket befinner oss i en verdensomspennende pandemi.

Hvordan en bedrift ønsker å få søknader levert, kan variere fra bedrift til bedrift. Noen bedrifter ønsker fremdeles at noen leverer søknaden personlig, mens andre foretrekker å få de tilsendt på e-post eller gjennom sin egen søknadsporter. Dermed er det flere måter du kan levere inn en søknad:

  • Elektronisk søknad (da søker du gjennom en egen søknadsportal)
  • Søknad per e-post (da sender du søknad og CV til arbeidsgiver eller kanskje til og med HR-ansvarlig personlig på e-post)
  • Personlig levering (da trenger du konvolutt) 

Av de tre alternativene ovenfor, er det bare i forbindelse med personlig levering at det vil være aktuelt med konvolutt. De andre to alternativene foregår elektronisk, og da trenger du naturligvis ikke konvolutt.

Tre kvinnelige skribenter

Få hjelp til å skrive søknad

Som aktiv jobbsøker leverer man mange CV-er og søknader, og hver eneste gang bør disse dokumentene i en konvolutt. Konvolutten i seg selv har nok ikke så stor betydning for om du får jobben eller ikke, men det er uten tvil et element som bidrar til å gi arbeidsgiver et godt inntrykk av deg som person og mulig arbeidstaker. 

Det kan altså være en viktig investering å kjøpe en pakke med konvolutter. Men vet du en annen ting som også vil være en god investering? Å hyre inn noen til å hjelpe deg med å skrive en god søknad, særlig om dette er du føler du ikke mestrer 100 %. Din CV-hjelp kan bistå deg i forbindelse med både søknadsskriving og utforming av CV.

I Din CV-hjelp jobber det konsulenter som har jobbet i denne bransjen i mange år I løpet av denne tiden har våre konsulenter opparbeidet seg verdifulle erfaringer som de mer enn gjerne bruker på å hjelpe deg et steg nærmere drømmejobben! 

Send oss en mail i dag, og så vil vi komme tilbake til deg så fort som mulig. Hos Din CV-hjelp vil også alle nye kunder bli tilbudt en gratisprøve på 500 ord. Høres ikke det ut som et bra tilbud?