48 38 14 88 post@dingruppen.no

Jobbsøknad intern utlysning 

Å søke på en stilling internt i selskapet, kan være en flott mulighet for karriereutvikling. Når du søker på en intern utlysning, har du allerede et fortrinn – for du er jo allerede kjent med bedriftens kultur og prosesser!  

Når en intern stilling utlyses, er det fort gjort å tenke at jobben er din uansett. Imidlertid er det like viktig å levere en god jobbsøknad som når du søker eksternt. I denne artikkelen gir vi deg tips til hvordan du kan skrive en jobbsøknad til en intern utlysning.  

Forstå annonsen og stillingsbeskrivelsen 

Før du begynner å skrive jobbsøknaden, må du nøye gjennomgå annonsen og stillingsbeskrivelsen. Forstå nøyaktig hva arbeidsgiveren søker etter og hvilke kvalifikasjoner og erfaring de vurderer for stillingen.  

Dette vil hjelpe deg med å tilpasse søknaden til de spesifikke kravene. 

Fremhev din interne erfaring 

En av fordelen med å søke internt, er at du allerede har en historie i selskapet. I jobbsøknaden bør du fremheve din tidligere erfaring og prestasjoner i organisasjonen.  

Diskuter prosjekter du har jobbet med, resultater du har oppnådd og hvordan din nåværende rolle har forberedt deg til den nye stillingen. 

Tilpass søknaden din 

Ikke bruk en generisk jobbsøknad for en intern utlysning. Tilpass søknaden til den spesifikke stillingen du søker på.  

Vis arbeidsgiveren at du har brukt tid og innsats på å forstå hvordan dine ferdigheter og erfaring er relevante for den nye rollen. 

Beskriv hvorfor du er interessert 

I søknaden bør du inkludere en tydelig begrunnelse for hvorfor du er interessert i den interne stillingen.  

Dette kan inkludere karrieremål, personlig utvikling, eller hvordan du ser for deg at du kan bidra til selskapet i den nye rollen. Vis engasjement og motivasjon. 

Referanser fra kollegaer eller ledere 

Hvis mulig, inkluder referanser fra kollegaer, ledere eller andre interne kontakter som kan bekrefte kompetansen og egnetheten din for stillingen.  

Dette kan styrke søknaden din og gi arbeidsgiveren ekstra tillit til kvalifikasjonene dine. 

Fokus på overførbare ferdigheter 

Selv om den nye stillingen kan ha forskjellige ansvarsområder, er det viktig å fokusere på overførbare ferdigheter.  

Identifiser ferdigheter og kompetanse du har utviklet i din nåværende rolle som er relevante for den nye stillingen. Dette viser din evne til å tilpasse seg og lære raskt. 

Vær profesjonell og formell 

Selv om du søker på en intern stilling, bør du opprettholde en profesjonell og formell tone i jobbsøknaden.  

Bruk riktig språk og sørg for at søknaden er godt strukturert. Dette viser at du tar søknadsprosessen seriøst. 

Følg søknadsprosessen 

Sørg for å følge alle interne retningslinjer og prosedyrer for å søke på den interne stillingen. Dette inkluderer frister, dokumentasjonskrav og eventuelle interne søknadsskjemaer.  

Å vise at du forstår og respekterer selskapets prosesser kan gi et positivt inntrykk. 

Be om tilbakemelding 

Etter at søknaden er sendt, kan du vurdere å be om tilbakemelding fra HR-avdelingen (eller andre relevante kilder).  

Dette gir deg innsikt i hva du gjorde riktig og hvordan du kan forbedre søknaden din for fremtidige muligheter. 

En god mulighet, uansett utfall 

Å søke på en intern stilling gir deg en unik sjanse til å utvikle karrieren din innenfor organisasjonen du allerede kjenner. Med riktig tilnærming kan du øke sjansene dine for suksess og videreutvikle karrieren din i selskapet.  

Men det er viktig å huske på at med interne utlysninger, så er det ofte mange andre interne søkere, akkurat som deg, som også kjenner til selskapet og som har god bakgrunn, som også passer godt til den nye rollen – så ikke ta det personlig dersom du ikke blir valgt! Ta med deg erfaringen og benytt den til neste gang muligheten byr seg.