48 38 14 88 post@dingruppen.no

Jobbsøknad innledning 

Når det kommer til å skrive en jobbsøknad, er innledningen ditt førsteinntrykk og nøkkelen til å fange oppmerksomheten til arbeidsgiveren. En effektiv innledning setter tonen for resten av søknaden og gir deg sjansen til å skille deg ut blant andre søkere.   

Skal du skrive jobbsøknad, men sitter fast allerede i innledningen? Her er noen tips og eksempler som vil hjelpe deg med å mestre kunsten av en god innledning. 

Start sterkt med en oppsummering 

I stedet for å gå rett til formalitetene, kan du starte søknaden din med en kort oppsummering. Her fremhever du dine sterkeste kvalifikasjoner eller mest imponerende prestasjoner.  

Eksempel:  

«Som en erfaren ingeniør med over fem års vellykket prosjektledelse og dokumentert evne til å øke effektiviteten, er jeg ivrig etter å bringe mine ferdigheter og lidenskap for innovasjon til deres dynamiske team.» 

Referer til stillingen 

Vis arbeidsgiveren at du har gjort leksene dine ved å inkludere spesifikke detaljer fra stillingsannonsen. Dette viser ikke bare at du har lest annonsen nøye, men det lar også arbeidsgiveren se at du forstår hva som kreves for jobben.   

Eksempel:  

«Jeg ble umiddelbart trukket mot deres utlyste stilling som [stillingstittel], og jeg er begeistret for å søke med min omfattende erfaring innen [relevant ferdighet eller bransje].» 

Vis personlig touch 

Legg til en personlig touch som viser hvorfor du er spesielt interessert i å jobbe for det aktuelle selskapet. Dette kan inkludere din beundring for selskapets verdier, prosjekter de jobber med eller deres engasjement for samfunnet.   

Eksempel:  

«Jeg har alltid verdsatt [selskapets] forpliktelse til bærekraft og innovasjon, og jeg er ivrig etter å bidra til deres pågående suksess ved å bringe min ekspertise innen [ditt spesifikke kompetanseområde].» 

Vær personlig uten å overdrive 

Selv om det er viktig å vise personlighet, bør du unngå overdrevne eller unødvendige detaljer. Hold det profesjonelt, men ikke nøl med å inkludere en kort setning om hva som gjør deg unik.   

Eksempel:  

«Min lidenskap for [din bransje] begynte tidlig i karrieren min, og jeg har siden jobbet målrettet for å utvikle mine ferdigheter og bidra til veksten av selskaper i denne sektoren.» 

Vær klar og konsis 

Hold innledningen kort og fokusert. Unngå å gå for mye inn i detaljer på dette stadiet. Målet er å vekke interesse og motivere arbeidsgiveren til å lese videre. En klar og konsis innledning er nøkkelen.   

Eksempel:  

«Jeg er en dedikert [din yrkestittel] med omfattende erfaring innen [ditt hovedkompetanseområde]. Min proaktive tilnærming og dokumenterte resultater gjør meg sikker på at jeg kan være en verdifull ressurs for [selskapets navn].» 

En god innledning sikrer deg intervjuet! 

En god innledning sikrer deg intervjuet. Ved å kombinere profesjonalitet, personlighet og oppmerksomhet for detaljer, kan du skape en jobbsøknadsinnledning som gir et varig inntrykk og øker sjansene for suksess i søknadsprosessen.  

Husk å tilpasse eksemplene til din egen erfaring og personlighet, for å gjøre dem mest mulig effektive for din situasjon.  

Trenger du hjelp til å skrive en god innledning? Ta kontakt med oss!