48 38 14 88 post@dingruppen.no

Jobbsøkertips 2021

I kjølvannet av koronaepidemien har det blitt store endringer i jobbsituasjonen for mange mennesker. Med mange permitteringer innenfor bransjer som sliter, er det mange som har behov for ny jobb i 2021. Men hva er tipsene for å søke jobb nå? 

Det er mange ledige stillinger nå i 2021. Men det krever en ekstra innsats for å skille seg ut blant søkerne i disse dager. Ved å levere CV og søknad i elektroniske rekrutteringssystemer er det fort gjort å ty til standardiserte maler i håp om å bli «plukket opp» av noen. 

Å søke jobber i 2021 krever en proaktiv tilstedeværelse i prosessen. Spesielt i krisetider som koronaepidemien har bedrifter behov for genuint interesserte mennesker som brenner for den jobben de skal gjøre. Derfor bør du rette fokuset mot å få en jobb du virkelig liker i 2021.  

Det store jobbsøkertipset for 2021 er altså å skille seg ut, og å fryktløst sikte seg inn mot nettopp de jobber enn virkelig har lyst på. 

En mann som tenker nytt

Tenk nytt i 2021 

Når du søker på jobber i 2021 kan det anbefales at du “tenker nytt”. Du har kanskje hatt masse tid hjemme til å reflektere over hva det er du egentlig vil jobbe med. Og du har kanskje funnet ut at den jobben du hadde ikke var så veldig interessant.

Det kan være at bransjen du vanligvis har jobbet i, sliter veldig som følge av koronaepidemien. Isåfall kan det være aktuelt å bytte bransje helt. I slike krisetider som koronaen har vært, er det mange som bringer frem sin kreative side til å tenke nytt. 

Et annet tips for jobbsøking i 2021 er å lære deg nye ferdigheter. Det finnes en rekke kurs og sertifiseringer du kan ta digitalt. Å tilegne seg nye ferdigheter for å kunne få en ny jobb i krisetider, viser at du har tilpasningsevne. Dette vil en arbeidsgiver vurdere som en styrke. 

Så for å søke jobber i 2021 anbefales det at du er villig til å tenke nytt. Bruk tid på å reflektere deg frem til hvilken bransje du egentlig vil jobbe i. Og bruk tid på å lære deg nye ferdigheter. 

Forstørrelsesglass med fokus

Søk målrettet på jobben du vil ha

Som nevnt så er tiden du bruker hjemme på grunn av korona en god tid til å reflektere over hva det er du egentlig vil jobbe med. Når du har fått mer klarhet i hva du egentlig vil gjøre, kan du begynne prosessen med å søke jobber. 

Ikke skriv en vag eller generell søknad basert på en standardisert mal. Skriv en søknad skreddersydd nettopp for den jobben du ønsker i akkurat den bedriften du søker hos. Om bedriftene stiller krav til elektronisk CV og søknad, sørg for at den skiller seg ut!

Vær pågående når du søker jobb i 2021. Ta kontakt med bedriften og be om en uforpliktet samtale. Selv om en bedrift ikke har lyst ut en stilling, er bedriften alltid interessert i å få nye talenter på laget. Våg å vis deg frem for den aktuelle bedriften du ønsker å jobbe for.

Nettverk

Bruk nettverket ditt når du søker jobb i 2021!

Når du søker etter jobber i 2021 bør du bruke det nettverket du har tilgjengelig. Mange får vanligvis jobb gjennom nettverk. Men i krisetider er det spesielt viktig. Det er tryggere for en arbeidsgiver å ansette noen de kjenner, eller som kjenner noen de kjenner. 

Foruten om det sosiale nettverket, finnes det et hav av muligheter til å danne seg et digitalt nettverk. Delta i diskusjoner på ulike relevante forum for bransjen du er interessert i å jobbe i.

Følg sider til bedrifter på sosiale medier. Kommenter og engasjer deg i kommentarfelt.

Spesielt sosiale medier er en god arena for å danne seg et digitalt nettverk som hjelpe til i en jobbsøkerprosess i 2021. Gjennom sosiale medier skapes det en relasjon mellom bedrift og følgere. Denne relasjonen kan du bruke til din fordel når det kommer til å få en jobb.

En hånd som løfter en mann opp

Hjelp til å søke jobb i 2021

Koronaepidemien har ført til store endringer i arbeidssituasjonen for mange mennesker. Flere bransjer har lidd store tap, og det kan være aktuelt for deg som jobbsøker å vurdere en ny bransje. 

Å søke jobb i 2021 krever av deg som jobbsøker en proaktiv tilstedeværelse i prosessen. Du må selv legge i en innsats for at bedrifter skal få øynene opp for deg. Og en bedrift er veldig interessert i å ansette en engasjert og tilpasningsdyktig person hos seg. 

Det er kanskje viktigere enn noen gang å benytte seg av sine tilgjengelige nettverk i prosessen med å søke jobb i 2021. Det gir en trygghet for arbeidsgiver å ansette noen de vet hvem er. 

Din CV-hjelp hjelper deg gjerne med å skrive gode søknader som vekker arbeidsgiverens interesse. I disse tider er det viktig å skille seg fra mengden av jobbsøkere. Vi skreddersyr din jobbsøknad så den matcher med din personlighet og bedriftens behov.