48 38 14 88 post@dingruppen.no

Jobbintervju spørsmål – Topp 10

Er du usikker på hvilke jobbintervju spørsmål du bør forberede deg på? Noen spørsmål dukker opp hyppigere enn andre, og disse kan det være greit å forberede seg på. Vi viser deg hvilke!

Uansett hvilken bransje du skal søke jobb i, kan du regne med å måtte svare på en rekke ulike spørsmål i et eventuelt jobbintervju. De fleste jobbintervju spørsmål stilles for at arbeidsgiver skal få et bedre inntrykk av deg som person.

En potensiell arbeidsgiver vil først og fremst vite hvorvidt dine egenskaper passer til den aktuelle stillingen, og om motivasjonsnivået ditt er høyt nok. Hvordan jobbintervju spørsmål besvares kan med andre ord avgjøre om du får jobben eller ikke.

Jobbintervju spørsmål

Hvordan svare på jobbintervju spørsmål?

For å kunne svare best mulig på jobbintervju spørsmål, er det én ting som er viktig: Forberedelse. Det kan imidlertid være vanskelig å forberede seg! Dette skyldes at du ikke kan vite med sikkerhet hvilke spørsmål som dukker opp.

Det er likevel noen spørsmål som går igjen i de fleste jobbintervjuer, uavhengig av bransje. Dersom du forbereder deg godt på disse spørsmålene, kan du øke sjansen for at jobben blir din.

Når du svarer på jobbintervju spørsmål er det viktig at du er ærlig. Dersom du er en innesluttet og introvert person, hjelper det ikke å si at du er utadvendt bare for å imponere sjefen. Personlige egenskaper er vanskelige å gjøre noe med.

Fremhev heller de egenskapene du har som faktisk kan komme positivt med i den aktuelle jobben. Svar ærlig – det vil som regel lønne seg.

Jobbintervju

Topp 10 jobbintervju spørsmål og svar

Det finnes en rekke spørsmål som typisk dukker opp på et jobbintervju. Jobbintervju spørsmål kan være utfordrende å svare på. Men ved å vite hva som kan dukke opp, har du mulighet til å forberede deg!

 

Her er noen populære jobbintervju spørsmål som ofte dukker opp i en intervjusituasjon:

 1. Kan du fortelle litt om deg selv og fritidsinteressene dine?
 2. Hva var din motivasjon for å søke på denne stillingen?
 3. Hva er din sterkeste side?
 4. Hva er den største svakheten din?
 5. Har du søkt på andre stillinger?
 6. Hvordan vil dine tidligere kollegaer beskrive deg?
 7. Hva vet du om dette selskapet?
 8. Hvorfor sluttet du i din forrige jobb? / Hvorfor planlegger du å slutte i din nåværende jobb?
 9. Hva gjør at du er egnet for denne stillingen? / Hvorfor bør vi ansette deg?
 10. Hvordan håndterer du stress? / Hvordan takler du å arbeide i stressende situasjoner?
Jobb

Jobbintervju spørsmål til bedriften

I slutten av et jobbintervju vil arbeidsgiver ofte stille følgende spørsmål: «Har du noen spørsmål om stillingen»? Det er heller ikke uvanlig å få spørsmål som «Har du spørsmål om selskapet?». Her kan det være greit å forberede et par spørsmål!

Ved å stille spørsmål til din potensielle arbeidsgiver viser du at du er genuint interessert i arbeidsplassen og stillingen. Selv om du egentlig ikke skulle lure på noe, kan det være greit å ha forberedt et par spørsmål.

Her er noen forslag:

 • Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut i bedriften?
 • Hva slags opplæring blir gitt?
 • Hvordan er arbeidsmiljøet?
 • Hva er de neste stegene i prosessen?
 • Kan du fortelle litt om avdelingen jeg skal jobbe i, dersom jeg får jobben?
CV

Trenger du hjelp med søknad eller CV?

Det finnes mange jobbintervju spørsmål som kan dukke opp når du stiller til intervju hos en potensiell arbeidsgiver. Med litt forberedelser kan du sørge for at svarene dine blir gode og utfyllende. Dette øker sjansen for at jobben blir din!

For at du i det hele tatt skal bli innkalt til jobbintervju, er det viktig at du har en god jobbsøknad og CV. Din CV-hjelp sørger for at CV-en eller søknaden din blir best mulig. Vi fremhever din relevante kompetanse og sikrer et ryddig oppsett. Kort fortalt – vi hjelper deg med å få drømmejobben!

Kontakt oss i dag og få mer informasjon.