48 38 14 88 post@dingruppen.no

Jobbintervju | 6 forberedelser du bør gjøre! 

Dersom du skal på jobbintervju, er forberedelser en viktig del av prosessen. Ved å forberede deg kan du unngå at intervjuet blir ubehagelig, og samtidig gi et best mulig førsteinntrykk.  

Her er våre seks beste tips til jobbintervjuforberedelser! 

1. Les stillingsannonsen nøye (enda en gang!) 

Det første du bør gjøre, er å lese godt gjennom stillingsannonsen. Har du søkt på mange jobber, husker du neppe hva akkurat denne arbeidsgiveren var på jakt etter. I stillingsannonsen kan du finne mye nyttig informasjon om hva bedriften vektlegger.  

Se ekstra nøye etter hva bedriften ser etter når det kommer til kvalifikasjoner og personlige egenskaper. I annonsen kan du også friske opp kunnskapen om hva slags arbeidsoppgaver stillingen inkluderer, og hva bedriften kan tilby deg. 

2. Lær mer om bedriften 

Det er også lurt å besøke bedriftens hjemmeside (hvis de har en), og lære mer om selskapets tjenester, verdier, visjoner og arbeidskultur. Finnes det en «om oss»-side, kan du sikkert finne mye relevant informasjon der.  

Ved å vise at du har satt deg inn i hva den aktuelle bedriften tror på og tilbyr, vil du fremstå som en seriøs kandidat. Dette teller positivt inn i jobbintervjuet! 

3. Forbered deg på vanlige jobbintervjuspørsmål 

Neste punkt er å forberede seg på vanlige spørsmål som dukker opp på et jobbintervju. Det er blant annet vanlig å få spørsmål om hvorfor du søkte jobb hos nettopp dette firmaet, og hva du kan tilby arbeidsplassen. 

Det er også lurt å forberede seg på mer basale spørsmål som «kan du fortelle litt om deg selv?». Her gjelder det å ikke ramse opp livshistorien sin, men å heller fokusere på sin profesjonelle historie (vinklet mot denne stillingen). 

4. Klargjør spørsmål du kan stille arbeidsgiver 

På jobbintervjuet vil du ganske sikkert bli spurt om du har noen spørsmål. Her er det enkelt å bare svare «nei», men bruk gjerne muligheten til å vise interesse for firmaet! Du kan for eksempel spørre om karrieremuligheter, arbeidskultur eller arbeidsmetoder.  

I tillegg til dette, kan det være greit å forhøre seg om veien videre. Når kan du for eksempel forvente å få svar eller innkalling til andre intervjurunde? 

5. Finn ut hvor jobbintervjuet skal skje 

En annen viktig form for forberedelse, er å finne ut hvor jobbintervjuet skal skje. Ta deg gjerne en tur til adressen for å orientere deg om parkeringsmuligheter, hvor inngangsdøren er og lignende. Da reduserer du sjansen for at du kommer for seint på intervjudagen.  

Er det ingen parkeringsmuligheter i umiddelbar nærhet, kan det kanskje være lurt å beregne litt ekstra tid. Skal du ta offentlig transport, bør du sjekke hvor nærmeste holdeplass er. 

6. Skap et godt førsteinntrykk 

Det er også lurt å skape et godt førsteinntrykk når du treffer arbeidsgiver på intervjudagen. Her er noen raske tips: 

 

  • Kle deg i et passende antrekk (se an bransje!) 
  • Hils med et fast håndtrykk 
  • Smil og ha blikkontakt 
  • Ta med deg eventuelle dokumenter som er relevante (og penn/papir!) 
  • Ha god kroppsholdning 
  • Forsøk å holde bein og armer i ro (selv om du er nervøs) 

Få hjelp med jobbsøking 

Dersom du enda ikke har blitt kalt inn til intervju, kan dette skyldes at du ikke har jobbet nok med søknaden og CV-en din. Dette er dine viktigste våpen i kampen om drømmejobben!  

Hos Din CV-hjelp kan du bestille en personlig og skreddersydd søknad og/eller CV som er tilpasset stillingen du søker på. Bli lagt merke til i søknadsbunken!