48 38 14 88 post@dingruppen.no

«Jeg trenger jobb» – de beste tipsene

Arbeidsledighet er et stort problem her til lands. Både som en direkte følge av koronapandemien, men også generelt sett. Det gjenspeiler seg også i oversikten over hvilke fraser folk flest søker mest på i søkemotorer som Google, for blant dem finner man frasen «jeg trenger jobb».

Å stå uten jobb er en veldig lei situasjon – både for de som står i det personlig, menneskene vedkommende har rundt seg og som eventuelt berøres av dette og samfunnet generelt.

Vi vet hvor vanskelig det kan være, og derfor ønsker vi å gjøre det vi kan for å hjelpe deg ut av denne knipen. I denne artikkelen vil vi derfor gi deg noen verdifulle tips, som det kan være nyttig å ta med seg videre i jobbsøkingen.

Forstørrelsesglass

1) Søk, søk, søk!

Det å få avslag på en jobbsøknad er ikke en god følelse, i hvert fall ikke om det var en jobb du virkelig hadde lyst på. Å oppleve dette gang på gang kan naturligvis være veldig demotiverende, men den som intet våger intet vinner.

Uansett hvor mange avslag du har fått og enn så forferdelig det er, så er det viktig at du ikke gir deg på oppløpssiden. Vi skjønner imidlertid at det kan være svært slitsomt i lengden å ha følerne ute konstant, og heldigvis finner det flere fremgangsmåter som vil gjøre det litt enklere for deg.

Elektronisk CV

Opprett stillingsvarsler

Internett er fullt av forskjellige søkemotorer som både bedrifter og arbeidssøkere benytter seg av. I dette tilfellet mener vi ikke nødvendigvis søkemotorer som Google (selv om dette også kan være et nyttig verktøy), men søkemotorer spesifisert mot jobbsøking.

Det finnes mange eksempler på søkemotorer spesifisert mot jobbsøking i dag. For eksempel finn.no, karrierestart.no og NAV.no.

Foruten den åpenbare fellesnevneren som omhandler at den benyttes av begge parter i en søknadsprosess, så har disse søkemotorene en innebygd funksjon som lar arbeidssøkere som deg opprette stillingsvarsler.

Å opprette stillingsvarsler handler om å informere de aktuelle søkemotorene hvilke stillinger du er interessert i. Deretter vil søkemotoren gi deg beskjed om når det har dukket opp en ny stillingsannonse som matcher kriteriene du har satt opp.

CV

Meld deg for rekrutteringsbyråer

En annen ting du bør gjøre, er å melde deg for rekrutteringsbyråer. Dette har mye til felles med det å opprette seg brukerprofiler på søkemotorene, men det er en viktig forskjell mellom dem.

Mens det er du som står for utvelgelsesprosessen på søkemotorene, så er det en ansatt i det aktuelle rekrutteringsbyrået som står for dette. Du registrerer informasjonen din (utdanning, erfaring, kontaktinformasjon, o.l), og så vurderer konsulenten om du er aktuell for stillingen eller ikke.

Her er det imidlertid viktig å ha et åpent sinn, men det er ikke slik at konsulenten kun kontakter deg med stillinger innenfor din foretrukne bransje. For eksempel så har undertegnede tidligere blitt kontaktet angående en stilling hvor det viktigste var at man hadde bachelorgrad og ikke hva den var.

Person med forstørrelsesglass som ser på CV

Gå direkte til bedriftens nettside

Det kan også være en god idé å gå direkte til bedrifter du har hørt om sin nettside. For det er nemlig ikke slik at absolutt alle bedrifter benytter seg av verken søkemotorer eller rekrutteringsbyråer, selv om de er på jakt etter nye ansatte.

Dette er en fremgangsmåte som fungerer svært godt, da sannsynligheten er større for å finne noen som virkelig vil jobbe for dem enn man kanskje gjør ved å bruke plattformer som finn.no, nav.no og lignende.

Jobbintervju spørsmål

2) Fortell de rundt deg at du er på jobbjakt

Om du er på jobbjakt, så bør du alltid fortelle de rundt deg om at du er det. I de fleste tilfeller hvor man har vanskeligheter for å finne seg en jobb har det vist seg å være måten å gjøre det på. Kanskje noen du kjenner igjen kjenner noen som er på jakt etter noen med dine kvalifikasjoner!

Det er imidlertid ikke bare gjennom muntlig kommunikasjon du kan spre ordet på. I vår digitale verden finnes det mange flere muligheter, og Facebook er en plattform som ofte brukes til dette formålet. Ved å gjøre dette riktig kan du også så frem til folk du ikke vet hvem er personlig!

Person som uthever et stjernetegn

3) Vis hva du er god for

Selv om du kanskje opplever vanskeligheter med å komme deg inn på arbeidsmarkedet akkurat nå, så er det ikke en god idé å ligge på latsiden. I stedet bør du gjøre alt i din makt for å vise hva du er god for. Kanskje det til og med ender opp som mer enn en hobby!

Noen gode eksempler i forbindelse med dette kan være om du ønsker jobb i bransjer som baserer seg på tekstproduksjon, fotografering eller barnepass. Du kan starte din egen blogg, ta bilder for folk du kjenner eller bli dagmamma.

Fellesnevneren for alle disse eksemplene er at det er inntektsgivende hobbyer som vil ta seg godt ut på en CV på et senere tidspunkt!

Jobbintervju spørsmål

4) Husk at alt ordner seg til slutt

Ting ser ganske håpløst ut akkurat nå og det føles kanskje som at det aldri kommer til å bli bedre, men det er viktig at du prøver å holde motet opp selv om det er vanskelig. Minn deg selv på at du ikke er alene og at alt kommer til å ordne seg til slutt.

Vi prøver egentlig å unngå å bruke klisjeer, men det er spesielt én klisjé som passer for godt inn til å la være å bruke den. Alt blir bra til slutt, og om det ikke har blitt det enda, så har ikke slutten kommet enda.

Enten det er en klisjé eller ikke, så er det mye sannhet i det at ingen av oss vet hva som skjer rundt neste sving. Det kan med andre ord være en stor, positiv endring som venter på deg i relativt nær fremtid.

Person som flyr opp i lufta med kappe på

5) Få hjelp til søknad og CV-skriving

Det er en ting som de fleste ovenfornevnte punktene har til felles, og det er at du er nødt til å ha en velformulert søknad og CV. Språket i disse tekstene er særdeles viktig fordi i de vanskeligste situasjonene så kan det dreie seg om de små detaljene i disse.

Har du ramlet over en stillingsannonse som får den aktuelle stillingen til å høres ut som drømmejobben din, men samtidig er du litt redd for at det skal ende med enda ett avslag? Da skjønner vi – og heldigvis for deg – så er dette noe vi kan hjelpe deg med!

Din CV hjelp er en av Din Gruppen sine merkevarer, og hos oss kan du få hjelp til å skrive en søknad som definitivt selger deg på best mulig måte til din potensielle arbeidsgiver. Vi hjelper deg med å skrive søknad, CV eller begge deler.

Det eneste du trenger å gjøre, er å bestemme deg for hvilken av våre CV-pakker du ønsker å benytte deg av. Ta kontakt med oss i dag og så skal vi dra resten av lasset sammen!