48 38 14 88 post@dingruppen.no

IT-kunnskaper på CV

Er du usikker på hvordan du fører IT-kunnskaper på en CV? CV-en din bør gi et helhetlig bilde av hvilke grunnleggende datakunnskaper du har.

Dersom det er relevant for jobben, bør du også føre inn informasjon om mer avanserte IT-kunnskaper.

Hvilke IT-kunnskaper bør nevnes i CV? Og hvordan lister du opp hva du kan? La oss se nærmere på saken!

CV med grunnleggende IT-kunnskaper

Grunnleggende IT-kunnskaper på CV

I mange yrker vil det være en fordel å ha grunnleggende IT-kunnskaper. På CV kan du gjerne føre inn et eget avsnitt om datakunnskaper i samme seksjon som «språkkunnskaper». Her bør du nevne ulike dataprogrammer du behersker på tilfredsstillende nivå.

De fleste i yrkesaktiv alder har for eksempel kjennskap til grunnleggende IT-programmer som Office Word, Powerpoint, Excel og lignende. Dette er ofte noe arbeidsgiver vil vektlegge positivt, spesielt om det er snakk om en klassisk resepsjons- eller kontorjobb.

IT-kunnskaper på CV kan også inkludere Photoshop og andre redigeringsprogrammer. Dersom du har IT-kunnskaper som åpenbart ikke har relevans for jobben, trenger du ikke å føre dette på CV-en. Hvis du er god i dataspill, er dette neppe noe som vektlegges om du søker på jobb som regnskapsfører.

Dame med sin CV som viser til tips

CV-tips | Hvor nevnes IT-kunnskaper i CV?

Dersom du skal føre inn IT-kunnskaper på CV, er det vanlig å gjøre dette under avsnittet som omhandler «andre kvalifikasjoner». I denne seksjonen lister du gjerne opp alt fra sertifiseringer og språkkunnskaper, til informasjon om førerkort.

Lag gjerne en egen overskrift kalt «IT-kunnskaper» i CV, slik at CV-en får et ryddig og oversiktlig preg. Husk at IT-kunnskaper og øvrige ekstrakvalifikasjoner skal presenteres etter kontaktinformasjon, utdanning og erfaring.

Datamaskin

Har du avanserte datakunnskaper?

I noen tilfeller søker man på jobber der IT-kunnskaper spiller en viktigere rolle. I slike tilfeller blir det nærmest overflødig å trekke frem grunnleggende IT-kunnskaper, da dette gjerne regnes som en selvfølge.

En IT-arbeider vil for eksempel beskrive kompetansenivået sitt på et mer avansert nivå. Vedkommende bør liste opp alle sine kompetanseområder innen programmeringsspråk, programvare, maskinvare og lignende.

Kunnskapsnivå innen IT | Vær ærlig!

Det er overraskende mange som har «svært gode IT-kunnskaper» på CV-en sin. Dersom dette faktisk stemmer er det selvfølgelig bra. Men hvis du kun har grunnleggende kunnskap om et program, bør du ikke overdrive.

Hvis du vet hvordan du bruker Word, men ikke er noen ekspert på området, holder det å si at du har kjennskap til programmet. I en stilling der Word ikke er viktig å kunne, vil dette ofte være mer enn godt nok.

Mann som skriver CV

Hvordan skrive CV?

Det er vanlig å oppgi IT-kunnskaper i en CV. Nøyaktig hva du skal oppgi og hvordan, avhenger i stor grad av stillingen du søker på. Dersom du er usikker på hvordan du skal gå frem, finnes det hjelp å få.

Din CV-hjelp har spesialisert seg på CV-er og søknader. Vi hjelper deg gjerne med å optimalisere både CV og søknad før du søker på jobb.

Kontakt oss i dag, og kom ett skritt nærmere drømmejobben!