48 38 14 88 post@dingruppen.no

Intervjuspørsmål 

Har du blitt innkalt til intervju? For å forberede deg til intervjuet, bør du ta en titt på vanlige intervjuspørsmål. Det fjerner noen av nervene, og det øker sjansene dine for å få jobben.  

Ved å forberede deg til intervjuet i forkant, unngår du å bli tatt på senga av et uventet intervjuspørsmål. At du klarer å holde fatningen, vil uten tvil være en stor fordel for deg i en intervjusituasjon. Det gjelder for så og si alle jobber som finnes i arbeidsmarkedet.  

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvilke intervjuspørsmål du kan forvente å få på jobbintervju.  

Intervjuspørsmål eksempel 

Det finnes et hav av intervjuspørsmål, så det er helt umulig å si nøyaktig hva din potensielle arbeidsgiver kommer til å spørre om. Det eneste man kan gjøre, er å forsøke å forberede seg ved for eksempel å google «intervjuspørsmål». Slik kan man selv gjøre seg opp noen tanker om hvilke spørsmål som kan komme. 

Det er imidlertid noen intervjuspørsmål som er mer populære enn andre. De fleste vet at disse vil være aktuelle for arbeidsgiver å stille under intervjuet: 

 • Fortell litt om deg selv og hva du liker å gjøre på fritiden 
 • Hva vet du om bedriften vår? 
 • Hvorfor har du søkt på denne stillingen? 
 • Nevn tre sterke og tre svake sider ved deg selv som arbeidstaker 
 • Søker du andre jobber? 
 • Hva ville dine tidligere kollegaer sagt om deg? 
 • Hva er grunnen til at du ønsker å slutte i jobben du har nå? 
 • Hvorfor skal vi ansette deg i denne stillingen? 
 • Fortell oss hvordan du reagerte i en stressende situasjon 
   Forstørrelsesglass som ligger på skrå

   Slik svarer du på intervjuspørsmål 

   For å kunne svare godt på intervjuspørsmål, er du nødt til å forberede deg. Dette er selvsagt ingen enkel oppgave, men du er avhengig av det dersom du ønsker å lykkes på intervjuet. 

   Å forberede seg til jobbintervju kan være vanskelig. Man vet ikke sikkert hvilke spørsmål som kommer. Man vet derimot for eksempel at sjansen er ganske stor for at arbeidsgiver ber deg om å fortelle om deg selv. Derfor bør du gjøre deg opp noen tanker i forkant om hva du ønsker å si. 

   På jobbintervju er det fort gjort å havne i en posisjon hvor man ønsker å imponere arbeidsgiver. Det er viktig at du ikke setter opp et show. Det beste du kan gjøre på et jobbintervju, er å være ærlig. Det er slik arbeidsgiver blir kjent med hvem du er.  

   Hjelp til søknad og CV 

   Det er imidlertid en ting du er nødt til å gjøre før du kommer så langt som til jobbintervjuet. Det er å skrive søknad og CV. Det er disse som får deg til jobbintervjuet i utgangspunktet, så disse er nødt til å være gode. 

   Å skrive søknad og CV kan dog være relativt vanskelig. Det gjelder særlig hvis du ikke har mye erfaring med det. Da kan tekstforfatterne i Din CV-hjelp hjelpe deg. Trenger du søknad og CV til å søke jobb? Ta kontakt med oss med en gang!