48 38 14 88 post@dingruppen.no

Hvorfor ønsker du å jobbe hos oss? 

I ethvert jobbintervju, kan du forvente å bli stilt spørsmålet: «Hvorfor ønsker du å jobbe hos oss?». Dette spørsmålet gir arbeidsgiveren innsikt i din motivasjon, din forståelse av selskapet, og dine karriereambisjoner.   

Det er en mulighet til å vise at du har gjort en grundig research av selskapet og at du er en god match for deres kultur og verdier. Her er noen forslag til svar på dette avgjørende spørsmålet. 

Vis at du har gjort hjemmeleksen din 

En av de beste måtene å svare på dette spørsmålet er å demonstrere at du har utført grundig research på selskapet. Du kan si noe som:   

«Jeg ønsker å jobbe hos dere fordi jeg har vært imponert over deres sterke omdømme i bransjen og deres kontinuerlige vekst de siste årene. Jeg har også nøye studert deres verdier og kultur, som synes å være i samsvar med mine egne. Jeg ønsker å være en del av et selskap som prioriterer innovasjon, integritet og ansvarlighet». 

Fokuser på hvordan din bakgrunn passer 

Et godt svar bør også understreke hvordan dine ferdigheter og erfaringer passer til den aktuelle stillingen. Du kan for eksempel uttrykke det slik:    

«Det som virkelig appellerer meg med denne muligheten er hvordan mine tidligere erfaringer i prosjektledelse og min lidenskap for å lede team kan være en verdifull ressurs for å oppnå deres mål. Jeg ser en direkte sammenheng mellom mine ferdigheter og det dere søker i denne stillingen». 

Sjekkliste som krysses av

Uttrykk karriereambisjoner 

Arbeidsgivere ønsker ofte å ansette kandidater som er ambisiøse og ser for seg en fremtid i selskapet. Da kan du gjerne si det på denne måten:   

«Jeg ser denne rollen som en spennende mulighet til å vokse både personlig og faglig. Jeg håper å kunne utvikle meg i selskapet og bidra til å oppnå suksess på både individuelt og kollektivt nivå. Jeg har stor tro på at dette selskapet kan hjelpe meg å nå mine karrieremål». 

En profesjonelt kledd mann som trykker på en skjerm

Vær ærlig og autentisk 

Det viktigste er å være ærlig i svarene dine. Ikke forsøk å si det du tror arbeidsgiveren ønsker å høre, men heller det som er sant for deg. Dette viser integritet og autentisitet i din søknadsprosess. Du kan for eksempel si:   

«Jeg ønsker å jobbe hos dere fordi jeg har hørt mye positivt om selskapets arbeidsmiljø og dedikasjon til ansatte. Jeg tror at dette er det rette stedet for meg å utvikle meg både som person og profesjonelt». 

Tre skribenter som står med hver sin PC løftet opp i været eller foran seg

Vi tilbyr CV-tjenester 

Når du forbereder deg for jobbintervjuer, inkludert spørsmål som «Hvorfor ønsker du å jobbe hos oss?», er det avgjørende å ha en overbevisende CV som støtter dine påstander.   

Hvis du trenger hjelp med å lage en CV som skiller seg ut, tilbyr vi profesjonelle CV-tjenester. Våre eksperter kan hjelpe deg med å lage en skreddersydd CV som fremhever dine kvalifikasjoner og øker dine sjanser for å imponere potensielle arbeidsgivere. Ikke nøl med å kontakte oss i Din CV-hjelp for mer informasjon og assistanse i din jobbsøknadsprosess.