48 38 14 88 post@dingruppen.no

Gå rett på sak

Hensikten med en jobbsøknad, er å gjøre et godt førsteinntrykk. Jo bedre førsteinntrykk din potensielle arbeidsgiver får av deg, jo større sannsynlighet er det for at du blir kalt inn til intervju.

Vårt beste tips for å starte en jobbsøknad på en god måte, er å gå rett på sak umiddelbart. Arbeidsgiveren er ikke interessert i å vite hvor mange ganger du spiser salat til middag eller hvor mange episoder du så av favorittserien din i går kveld.

En jobbsøknad skrives ofte med utgangspunkt i en stillingsannonse, der den aktuelle bedriften utlyser en stilling som du har lyst på. Fortell din potensielle arbeidsgiver hvorfor du er rett person til stillingen. Det er dette vedkommende er interessert i.

Person skriver

Hvordan skrive en åpen søknad?

Som nevnt skrives ofte jobbsøknader etter at en bedrift har utlyst en stilling. Med det sagt, er ikke det alltid tilfellet. Av og til kommer du over en bedrift med interessante oppgaver som du har lyst til å søke på. Da skriver du en åpen søknad.

En person som leverer en åpen søknad til en bedrift, har antageligvis ikke like mange konkurrenter som i en tradisjonell søknadsprosess. Reglene for en vanlig søknad og en åpen søknad er likevel de samme. Du har ikke like mange konkurrenter, men det er likevel viktig å skille seg ut.

Bedrifter får åpne søknader hele tiden. Selv om bedriften ikke søker etter nye arbeidstakere akkurat da, trenger ikke det å bety at konkurransen er noe mindre.

Jo mer du skiller deg ut fra de andre søknadene som folk leverer inn, jo bedre er det. Ditt eneste mål er jo at personen som er ansvarlig for å ansette folk husker deg, ikke sant?

Objekter legges til i dokument

Hvordan skrive en god søknad internt?

Se for deg at du har skrevet en knallbra søknad. Så kommer arbeidsgiver frem til at det er deg de vil satse på. Da går det kanskje noen år, og så lyser bedriften du jobber i ut en ny stilling. Da kan du prøve å søke på denne stillingen. Det å søke på en stilling internt er derimot litt annerledes enn når du kommer utenfra.

Dersom du har lyst til å søke på en intern stillingsutlysning, bør du gjøre et grundig forarbeid. Snakk med de du jobber med, og bli kjent med bedriftens andre avdelinger på den måten. Selv om du driver med dette, må du ikke glemme den nåværende jobben din. Utfør den på en god måte!

Når alt dette er i boks, kan du begynne på selve søknadsskrivingen. Husk å oppgradere CV-en din fra forrige gang, slik at den inneholder oppdaterte opplysninger om deg som arbeidstaker.

Du må også forvente at arbeidsgiveren din vil stille spørsmål vedrørende søknaden din. Reflekter over potensielle spørsmål på forhånd. Slik er du forberedt når det skjer. Det er viktig å formidle grunnen til at du vil bytte jobb, og hvilke positive ting det kan føre til på best mulig måte.

Sjekkliste søknad

Motta hjelp til å skrive søknad

Har du funnet det du tror kan være drømmejobben? Men du er bekymret for at den kan glippe som følge av at søknaden din er for dårlig? Da trenger du ikke å plage deg selv med den tanken et sekund til!

I Din CV-hjelp jobber et profesjonelt tekstforfatterteam som har mange års erfaring med innholdsproduksjon bak seg. Det inkluderer flere års skriving av jobbsøknader!

Trenger du hjelp til å skrive jobbsøknad? Ta kontakt med oss!