48 38 14 88 post@dingruppen.no

Hvordan skrive jobbsøknad på engelsk? 

Er du på utkikk etter arbeid utenlands, eller ønsker du å søke jobb i et internasjonalt selskap? Da kan det hende du må skrive en jobbsøknad på engelsk.   

Selv om de fleste nordmenn hevder de kan snakke engelsk flytende, byr språket på utfordringer. For når du skal søke en jobb på engelsk for eksempel, avdekkes manglene dine i språket.  

Hvordan skal du skrive en best mulig jobbsøknad på engelsk? Les videre her for noen tips! 

Mann

Kontaktinformasjon i jobbsøknaden 

Begynn med å skrive din egen kontaktinformasjon øverst på siden, inkludert navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Under dette skriver datoen.  

Skriv deretter navnet og adressen til selskapet eller den personen som skal motta søknaden din. Dersom du ikke vet navnet på mottakeren, kan du bruke formuleringen «Dear Hiring Manager» eller «To Whom It May Concern». 

To personer som har en samtale

Introduksjon og den viktigste informasjonen 

Begynn søknaden din med en høflig og profesjonell introduksjon. Nevn stillingen du søker på, og hvor du fant stillingsannonsen. Du kan også kortfattet nevne din interesse for selskapet eller bransjen de opererer i.  

I neste avsnitt bør du fokusere på din relevante erfaring og kvalifikasjoner som gjør deg egnet for stillingen. Beskriv tidligere jobber, praksisplasser, eller frivillig arbeid som er relevant for stillingen. Fremhev de ferdighetene og prestasjonene som er relevante for jobben du søker på. Bruk konkrete eksempler for å underbygge dine påstander. 

Mann som snakker til dame om jobben

Motivasjon og avslutning på jobbsøknaden 

Etter å ha presentert din erfaring og kvalifikasjoner, bør du uttrykke din motivasjon for å jobbe i selskapet. Forklar hvorfor du er interessert i stillingen, og hvordan dine ferdigheter og ambisjoner passer med selskapets verdier og mål.  

I avslutningen av søknaden din, oppsummer kort dine viktigste punkter og uttrykk din takknemlighet for at søknaden din blir vurdert. Oppgi at du er tilgjengelig for et intervju og inkluder kontaktinformasjonen din igjen.  

Skriv navnet ditt under hilsenen. Hvis du sender søknaden som en fysisk kopi, kan du signere for hånd.  

Gå til slutt gjennom hele søknaden din. Sikre at det ikke er noen stavefeil eller grammatiske feil. Les den grundig, eller be gjerne noen andre om å lese den for deg. 

To personer som er rundt en lyspære

Tilpass søknaden din! 

Husk at det er viktig å tilpasse søknaden til den spesifikke stillingen du søker på. Les nøye gjennom stillingsannonsen, og bruk relevante nøkkelord og uttrykk som er nevnt der. Dersom du tilpasser søknaden etter det som er utlyst, forbedrer du dine muligheter.   

Ikke send ut standardiserte søknader. Tilpass hver søknad individuelt til den jobben du søker på. Noen andre ting som kan være lurt å gjøre, er å utforske litt om selskapet og stillingen du søker på. Sørg også for at søknaden er godt strukturert, tydelig og skrevet med en profesjonell tone.   

Kvantifiser resultatene dine når du beskriver erfaringen din og eventuelle prestasjoner. Hvis du har noen tal på eksempelvis økt salg eller økt aktivitet i forbindelse med kampanjer eller lignende du har vært ansvarlig for, sørg for å skrive det ned.  

Husk at en godt skrevet jobbsøknad bare er en del av prosessen. Forberedelse til intervju, å vise entusiasme og profesjonalitet, og å ha riktig holdning, er også avgjørende for å lande drømmejobben din. 

Motta hjelp med engelsk jobbsøknad! 

Å skrive en jobbsøknad på engelsk, er ikke nødvendigvis så enkelt. Men det trenger ikke være så vanskelig heller. Følger du stegene i denne guiden, er du på god vei allerede. Sørg imidlertid for at den språklige kvaliteten er høy også. 

Din CV-hjelp bistår deg trygt gjennom prosessen. Vi hjelper deg med å skrive en engelsk jobbsøknad som fanger arbeidsgivers oppmerksomhet!