48 38 14 88 post@dingruppen.no

Hvordan skrive en perfekt jobbsøknad 

En god jobbsøknad kan være nøkkelen til å skaffe seg drømmejobben. Å kunne presentere deg selv på en overbevisende og profesjonell måte er avgjørende i dagens konkurransepregede arbeidsmarked.   

I denne artikkelen vil vi ta deg igjennom trinnene for hvordan man skriver den perfekte jobbsøknaden, fra overskrift til avslutning. Enten du er en erfaren arbeidssøker eller en nyutdannet som er på jakt etter sin første jobb, vil våre tips hjelpe deg med å skille deg ut blant søkerne. 

Forstørrelsesglass som ligger på skrå

Skreddersy søknaden til stillingen 

Før du begynner å skrive søknaden, er det avgjørende å forstå stillingen du søker på. Gjør grundig forskning om selskapet, verdiene deres, kultur og jobbkravene de stiller. Les stillingsannonsen godt, og gå inn på nettsiden deres og les deg opp.   

Tilpass søknaden din ved å trekke fram relevante ferdigheter og erfaringer fra din egen bakgrunn slik at du kan knytte dem til arbeidsgiverens behov. 

sjekkliste for hvordan man søker på jobb

Fang oppmerksomheten deres 

Start gjerne søknaden med en engasjerende åpningslinje som vekker interesse og reflekterer din lidenskap for stillingen. Unngå aller helst klisjeer og gå heller rett på sak med noe unikt som viser din motivasjon og kunnskap om selskapet.   

Fanger man ikke oppmerksomheten til arbeidsgiveren ganske fort, så vet man i de aller fleste tilfeller at man faller bort til å være aktuell for jobben.  

Mann som klatrer på en stige

Presenter kvalifikasjonene dine 

I søknaden må du huske å beskrive din relevante erfaring, ferdigheter og prestasjoner. Her må du bruke konkrete eksempler for å vise hvordan du har løst lignende utfordringer tidligere.   

Husk å fremheve kvaliteter du har, som for eksempel at du jobber godt i team, at man yter godt lederskap og er flink på problemløsning. Spesielt hvis de samsvarer med stillingens behov. 

Samarbeid om å skrive en god jobbsøknad

Karrieremål 

En måte å skape et godt inntrykk på er å dele dine karrieremål på en måte som knytter dem til selskapets mål. Dette viser at dine visjoner passer godt til organisasjonens behov og visjoner for stillingen.   

Fortell hvordan du ser for deg å vokse sammen med organisasjonen og bidra til dens suksess på lang sikt.

Del dine unike ferdigheter 

Har du noen spesielle eller unike ferdigheter fra din bakgrunn som skiller seg ut? Skriv det ned og fortell dem hva som er unikt. Dette kan være sjeldne ferdigheter, internasjonal erfaring, flerspråklighet eller andre unike attributter som vil berike teamet og organisasjonen.  

Har du noen spesielle eller unike ferdigheter kan dette styrke dine muligheter for å lande et jobbintervju, og ikke minst jobben. 

Forstørrelsesglass.

Ha en overbevisende avslutning 

Avslutt søknaden med en kort oppsummering av dine kvalifikasjoner og motivasjonen din for å søke stillingen. Du må gjerne oppfordre arbeidsgiveren til å ta kontakt for ytterligere diskusjon, og takk dem for deres tid og vurdering.  

Å skrive en imponerende jobbsøknad krever tid, innsats og nøye håndverk. Ved å følge disse tipsene, kan du øke sjansene dine for å bli lagt merke til i søkerbunken. Husk at jobbsøknaden er ditt førsteinntrykk, sørg da for at den representerer deg på best mulig måte. 

Kontakt oss 

Trenger du hjelp med å utarbeide en profesjonell CV? Vi i Din CV-Hjelp tilbyr skreddersydde CV-tjenester som vil fremheve dine styrker og erfaringer på en klar og tiltalende måte.   

Ta kontakt med oss i dag for å få den hjelpen du trenger, slik at du kan ta dine karriereambisjoner til neste nivå.