48 38 14 88 post@dingruppen.no

Hvordan skrive åpen søknad?

Å ta initiativ er viktig på jobbmarkedet. Om du ikke finner drømmejobben på «ledige stillinger» , kan en åpen søknad fange interessen til en arbeidsgiver som i utgangspunktet ikke er på utkikk etter deg.

Er du usikker på hvordan du skal skrive en åpen søknad til et firma som ikke har annonsert noen ledig stilling? Denne artikkelen vil hjelpe deg i gang!  

Informasjon

Åpen søknad overskrift

I en åpen søknad er overskriften viktig. Det er der førsteinntrykket settes. Det er større sjanse for at mottakeren av din søknad blir en fremtidig arbeidsgiver, om vedkommende blir interessert i å lese videre.

Presenter i overskriften din kompetanse som er relevant til behovet bedriften har. Når du skriver en åpen søknad er det du som skal overbevise bedriften om hvorfor de skal ansette noen. Så sett deg på forhånd inn i bedriften og kartlegg deres behov, og la det prege overskriften.

Blyant og malepenn

Åpen søknad innledning

Det er viktig i en åpen søknad å tidlig få frem din motivasjon for hvorfor du vil jobbe hos den bedriften du kontakter. Få frem i innledningen at det ikke er tilfeldig at du sender nettopp dem en åpen søknad.

I første omgang er det ikke viktig å få en jobb. En åpen søknad er ment til å vekke arbeidsgivers interesse for deg. Vekk denne interessen så tidlig som i innledningen. Arbeidsgiver vil huske deg når det er nødvendig å ansette noen nye i bedriften.

Sjekkliste

Slik fullfører du søknaden

Når du har presentert deg, din relevante kompetanse og motivasjon i den åpne søknaden, er det klart for å avslutte den. Husk at arbeidsgiver ikke har bedt om noen søknad fra deg, så du bør fullføre den på maks èn side.

Sørg for at arbeidsgiveren kan ta kontakt med deg. Din kontaktinformasjon må du selvsagt legge igjen på slutten av den åpne søknaden.

To personer

Motta hjelp til å skrive åpen søknad!

Med en åpen søknad kan du finne drømmejobben, selv om det ikke er annonsert noen ledig stilling hos den aktuelle bedriften.

Den åpne søknaden er annerledes enn en vanlig jobbsøknad, fordi arbeidsgiver ikke har bedt om den. Så det er viktig å vekke arbeidsgivers interesse for deg så tidlig som mulig.

Ønsker du hjelp med å skrive en åpen søknad? Kontakt oss i dag!