48 38 14 88 post@dingruppen.no

Hvordan ser en CV ut?

Når du søker en jobb i dag, vil alle arbeidsgivere kreve CV (Curriculum Vitae). De fleste er kjent med dette dokumentet, men få aner hvordan det egentlig skal se ut. Hvordan ser en CV ut?

Dersom du fikk i oppgave å skrive en CV i dag, hadde du mest sannsynlig skrevet akkurat den samme CV-en som 95 % av nordmenn. Det er fordi alle har sånn ca. den samme malen i minnet.

I utgangspunktet er det ikke noe galt med å følge denne malen, bortsett fra at du ikke vil skille deg ut. Men dersom du søker enkeltstillinger, kan kravene til CV-en i dag være helt annerledes fra standarden.

Om du for eksempel skal søke en stilling som grafisk designer, bør din CV ikke bare vise jobberfaring og studier – CV-en din bør også være et eksempel på dine ferdigheter innenfor disiplinen grafisk design.

Det finnes haugevis av andre eksempler der en standard CV ikke er tilstrekkelig. I denne artikkelen skal vi besvare hvordan en CV bør se ut i dagens marked.

Skrive CV

Hvordan skrive CV?

Hvordan bør du skrive din CV i dag? Vi anbefaler å først og fremst skreddersy den til hver stilling du søker. Se etter viktige nøkkelord i utlysningen, og bruk disse underveis i din CV.

Et stort problem i dag er at mange skreddersyr sin søknad, men glemmer å endre på CV-en. Selv om «god til å snakke for seg» ikke er irrelevant, er «tydelig kommunikasjon» bedre for en lærer.

Videre er andre gode tips å skrive CV-en slik at det aller viktigste kommer først. Dette høres åpenbart ut, men allikevel er majoriteten av de CV-ene vi mottar hos Din CV-hjelp ikke laget på den måten.

Sist, men ikke minst, anbefaler vi korte og enkle CV-er. Vårt team jobber for det meste med CV-er på 1 side, selv om det naturligvis finnes mange unntak fra akkurat denne regelen.

CV

Eksempel på CV

Dersom du lurer på hvordan en CV ser ut, ønsker du helt sikkert eksempler. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker å se en eksempel-CV produsert av vårt team!

Nedenfor har vi gått gjennom de 10 viktigste elementene som inngår i en CV.

 • Personlig informasjon
 • Utdanning
 • Arbeidserfaring
 • Annen erfaring
 • Kurs
 • Språkkunnskaper
 • IT-kunnskaper
 • Fritidsinteresser
 • Referanser
 • Bilde

Flere av disse kan sløyfes, og det er ikke bestemt at rekkefølgen skal være som ovenfor. Dessverre er stillingene folk søker på så forskjellige at en helt spesifikk CV-mal er umulig å oppdrive.

CV

CV eksempel nøkkelkvalifikasjoner

Et populært element på CV-en i disse dager, er nøkkelkvalifikasjoner. Disse sier noe om de aller viktigste egenskapene dine, og arbeidsgiver er veldig opptatt av å se nærmere på dette.

Men hva er egentlig gode eksempler på nøkkelkvalifikasjoner? Ofte sitter våre kunder inne med disse, men de sliter med å grave de frem eller kommunisere de på riktig måte.

Dersom du faktisk skal inkludere nøkkelkvalifikasjoner på CV-en, bør du sørge for at disse kommuniseres godt, og at de ikke er for skrytende. Det vil nemlig ikke love godt for deg!

Nedenfor ser du et godt CV-eksempel på nøkkelkvalifikasjoner for en lærer:

 • Lidenskap for å lære barn
 • Tydelig kommunikator
 • Tålmodig og forståelsesfull

De 3 egenskapene vi har nevnt ovenfor, vil alle være viktige for en lærer. Merk også at egenskapene fremstår som tiltak: «ønsker å lære barn», «kommunisere tydelig», og «viser tålmodighet».

Dette er altså ikke bare erfaringer eller mål som er oppnådd i fortid. Kort og godt er dette egenskaper som en kan bruke i hverdagen, noe arbeidsgiver vil sette stor pris på og bemerke seg ved CV-en.

CV-mal

Gratis CV-mal

Er du på utkikk etter en gratis CV-mal? Det finnes flere titusener av disse på nett i dag, både på engelsk og norsk. Den letejakten kan ta evigheter, og det er ikke noe du ønsker å gjøre.

Din CV-hjelp har opparbeidet seg god oversikt over utvalget der ute. Dersom du kontakter oss med din stillingsutlysning, sender vi deg en CV-mal som er optimalisert mot stillingen.

Dette er en helt gratis CV-mal, og det er opp til deg om du ønsker å skrive CV-en selv, eller om du vil motta vår hjelp.

Lag CV med profesjonell tekstforfatter!

Våre tekstforfattere er klare til å hjelpe deg når som helst. Enten du ønsker korrektur av CV-en, eller vil la oss skrive den fra bunnen av, er vi behjelpelige.

Vi skriver til daglig for flere hundre bedrifter over hele Norge. Gjennom våre tekster, omsetter disse for flere milliarder. Det å skrive din CV er allikevel en spennende utfordring.

Konkurransen er nemlig høy i arbeidsmarkedet, og for at du skal skille deg ut, må CV-en være virkelig god. Vi tar utfordringen på strak arm, og dersom du trenger hjelp til å skrive CV, hjelper vi deg i dag!