48 38 14 88 post@dingruppen.no

Hvordan finne ny jobb?

Er du på jakt etter en ny jobb? Å søke jobb kan ofte være tidkrevende og slitsomt. Ønsker du å finne jobben raskest mulig, uten å miste iveren og motivasjonen din på veien? Da er denne artikkelen for deg.

Det kan være mange grunner til at du ønsker en ny jobb. Kanskje har du en nåværende jobb og lurer på hva det innebærer å søke ny jobb i din situasjon? Det kan du lese om her. Hvis du derimot er mer interessert i hvordan man finner en jobb å søke på raskt og enkelt, vil denne artikkelen gi deg svarene du leter etter.

Vi hører og fokuserer ofte på å skrive CV og søknader. Det hjelper ikke å ha en aldri så god søknad, dersom du ikke faktisk finner aktuelle jobber å søke på. På mange måter er derfor prosessen å finne riktig jobb for deg viktig.

Et forstørrelsesglass som ligger på skrå

Søkestrategi: Finne ledige stillinger på nett

De fleste som er på jakt etter ny jobb starter med å søke etter ledige stillinger over nettet, for deretter å søke på de som er mest interessante. Husk at det kan være lurt å søke på mange stillinger for å øke sjansene sine. Det er heller ikke lurt å bare begrense seg til en søkemotor.  

Dette er bare noen av søkemotorer der ute som du kan benytte deg av:

  • Finn
  • KarriereStart
  • Jobbsafari
  • Jobbnorge

Dette kan være en god strategi. Noen vil raskt finne aktuelle stillinger på denne måten, mens andre ikke. Det er estimert av rundt halvparten av stillingene ikke dukker opp på nettet. Stillingene som ligger ute kan også føre med seg stor konkurranse. Derfor kan det være lurt å ha flere søkestrategier i bakhodet.

person som dukker opp hos bedriften og forklarer hvorfor de burde ansette han

Søkestrategi: Oppsøk stillingen

Mange ledige stillinger blir fylt opp før man rekker å søke på dem. Enten kan de ha blitt tilgjengeliggjort på nettet før du fant stillingen, eller de kom aldri ut i første omgang. Hvis du har en stilling eller bedrift i tankene, burde du ikke la mangelen på utlyst stilling stoppe deg fra å søke. Ta kontakt med bedriften på egenhånd!

Den enkleste måten å søke på en stilling på den måten er ved å sende de en åpen søknad. Kort fortalt er en åpen søknad lik som en vanlig søknad, bare at den sendes på eget initiativ. I slike situasjoner kan det absolutt være en fordel å ha mer informasjon om bedriften eller stillingen du retter deg mot. Vi foreslår derfor at du bruker litt tid på å lese på bedriftens nettsider, eller ringe og stille spørsmål.

Ved å åpne opp for muligheten ved å søke med åpne søknader, har du gitt deg selv mye mer å velge mellom. Mange synes det kan være skummelt å sende en åpen søknad, selv om de ser nytteverdien. Hvis dette er deg, husk at du kan ringe arbeidsplassen på forhånd og spørre om de vil motta en åpen søknad, og eventuelt hvordan. Da kan du senke skuldrene og vite at søknaden din er velkommen.

En kreativ måte å gå frem for å finne ny jobb

Øk sjansene dine for å finne drømmejobben

Enten du ønsker å finne en jobb som du virkelig vil trives med eller øke sjansene dine for å få positiv respons, kan det være lurt å benytte seg av flere søkestrategier. Ved å søke på flere stillinger øker du automatisk sjansene dine for å lande en jobb. For å finne disse stillingene, trenger man noen ganger å tenke utenfor boksen.

Vi har allerede snakket om at mange stillinger blir fylt opp før de kommer ut på nettet. Dette kan derimot også skyldes at folk blir ansatt gjennom referanser og nettverk. Hvis du har muligheten til det, lønner det seg derfor å la folk vite at du er på jobbmarkedet. Det å lage seg en LinkedIn profil kan for eksempel være lurt. Det fungerer som en slags digital CV, som gjør at både rekrutterer kan finne deg, du kan finne interessante jobber og utvide nettverket ditt.

Det er heller ikke uvanlig at folk blir ansatt gjennom interne ansettelser. Hvis du finner en jobb du virkelig drømmer om, kan det være verdt å vurdere å starte i en mindre stilling, som for eksempel vikar og deretter jobbe seg oppover.

En avtale blir inngått foran en god søknadstekst

Ønsker du å bli innkalt til intervju?

Vi nevnte i stad at det er ikke hjelper å skrive masse jobbsøknader, dersom du ikke har funnet noen aktuelle jobber å søke på. Etter å ha lest denne artikkelen, er du forhåpentligvis på god vei til å finne stillingene. På den andre siden er det vanskelig å bli innkalt til intervju, dersom du ikke har en god CV og søknad i bunnen.

Det kan ta lang tid å mestre kunsten med å skrive en god jobbsøknad. Hvis du ønsker hjelp på veien, kan det være greit å ta kontakt med en profesjonell. Vi i Din CV-hjelp hjelper deg gjerne. Enten du ønsker en ferdig eller oppusset søknadstekst, CV, åpen søknad eller LinkedIn-profil, har vi kompetansen til å sørge for at denne skinner.

Kontakt oss for en uforpliktende prat, eller bestill din drømmesøknad allerede i dag for å spare verdifull tid!