48 38 14 88 post@dingruppen.no

Hvordan finne ny jobb?

Hvordan kan du finne en ny jobb som er givende og spennende? Enten du ønsker å bli kokk, kjøpmann, elektriker, gartner eller jordmor, er det ingen grunn til å la drømmen forbli en drøm. Veien mot målet innebærer gjerne både utdannelse eller fagbrev og en god jobbsøknad.

I denne guiden skal vi se nærmere på hvordan du kan finne en ny jobb som du faktisk liker. Vi skal se på hvordan du finner jobb rent praktisk, blant annet ved å sjekke ledige stillinger i ulike kanaler. Samtidig skal vi se på hvilke faktorer som må oppfylles for å faktisk få jobben!

Sjekkliste for informasjon du trenger for å finne en ny jobb

Legg kompetanse og utdanning til grunn for jobbsøk

Hvis du ønsker å finne en ny jobb, er det viktig å ta hensyn til hva slags kompetanse og erfaring du besitter. Dersom du nettopp er ferdig med videregående skolegang, vil det neppe ha noe for seg å søke på lederstillinger og direktørjobber.

Søk på jobber du er kvalifisert for. På den måten slipper du å kaste bort til på jobber du ikke kan få uansett. Husk at manglende erfaring ofte kan kompenseres for. Erfaring du mangler fra arbeidslivet, kan for eksempel veies opp mer tilsvarende erfaring fra privatliv eller skolegang.

Drømmer du om å bli sykepleier, er første steg mot drømmen å ta sykepleierutdannelse. Veien mot drømmejobben kan med andre ord være lang. Har du allerede kompetansen og utdannelsen som trengs, er det bare å sette i gang med å søke!

To samtalebokser som symboliserer en dialog

Hvor kan du finne jobb? LinkedIn og Finn!

Dersom du føler at tiden er inne for et jobb-bytte, er det første steget i prosessen å finne ledige stillinger du kan søke på. Men hvordan finne ny jobb, rent praktisk? Det finnes mange metoder, og ledige stillingen kan lyses ut både i sosiale medier, annonser og andre kanaler.

Det er også mange som får seg jobb gjennom nettverket sitt. Mange «kjenner noen som kjenner noen», noe som kan være veien til drømmejobben.

De mest vanlige plattformene for jobbutlysning i Norge er Finn.no, NAV og SoMe-kanaler som LinkedIn. Sistnevnte er en populær kanal for nettverksbygging, og gjør det enkelt å komme i kontakt med potensielle arbeidsgivere. På Finn.no finner du som regel jobbutlysninger fra hele landet.

La oss se nærmere på hvordan du kan finne ny jobb gjennom ulike kanaler!

Objekter legges til i dokument

Finn | Jobb for alle og enhver

På Finn.no finner du ikke bare brukte kjoler og spillkonsoller som er til salgs. Du kan også finne tusenvis av ledige stillinger! Mange arbeidsgivere publiserer stillingsannonsen på Finn.no, som er en av de mest populære portalene for arbeidssøkere.

Når du skal finne ny jobb på Finn.no, er det enkelt å tilpasse søket etter egne preferanser. Du kan blant annet sortere stillingene med disse smarte filtrene:

 • Område
 • Søknadsfrist
 • Bransje
 • Stilling
 • Heltid eller deltid
 • Ansettelsesform
 • Sektor

På den måten kan du finne en jobb som samsvarer med dine ønsker og krav. Skal du finne drømmejobben, er det viktig at både arbeidsoppgaver, beliggenhet og andre faktorer stemmer. Det er enkelt å søke på jobb via Finn.no, og du kan ofte sende søknaden direkte via portalen.

Folk som samarbeider

LinkedIn for jobbsøking

Hvordan finne ny jobb gjennom nettverket ditt? LinkedIn er en ypperlig sosiale medier-plattform for profesjonelle. Det er tusenvis av norske arbeidsgivere og arbeidstakere som har registrert seg på plattformen, noe som gjør kanalen velegnet for jobbsøking.

LinkedIn kan brukes til så mangt. Foruten deling av innlegg og faglig påfyll, kan du oppdage ledige stillinger. Du kan merke deg selv som «jobbsøker» på kanalen, slik at potensielle arbeidsgivere vet at du er «tilgjengelig på markedet».

På LinkedIn-profilen din kan du føre opp arbeidsplasser, erfaring, anerkjennelser og ferdigheter. Dette gjør profilen din til en slags digital CV, og arbeidsgivere kan enkelt se at du matcher deres krav. Det er ikke uvanlig å få jobbforespørsler i innboksen.

Du kan også søke aktivt på ledige stillinger gjennom LinkedIn. Mange arbeidsgivere deler jobbutlysninger via plattformen. Følg med, og slå til når sjansen byr seg! Husk at du også kan sende en åpen søknad til arbeidsplasser som appellerer til deg.

Person skriver CV

NAV | Oversikt over ledige stillinger

Har du nylig mistet jobben din, eller er du kanskje bare på utkikk etter en ny jobb? Da er både LinkedIn og Finn.no gode alternativer, men du kan også sjekke ut ledige stillinger via NAV.

Du finner mange av de samme stillingene hos NAV.no som på Finn.no. Du kan imidlertid også finne enkelte stillinger som ikke utlyses hos Finn. Det kan derfor lønne seg å bruke begge disse kanalene aktivt når du leter etter ny jobb.

Hvordan finne en ny jobb gjennom NAV? Besøker du NAV sin nettside, trenger du bare å klikke deg inn på «Arbeidsplassen – ledige jobber». Her kan du registrere en CV, og lete gjennom mange ledige stillinger. Klikker du på «Søk etter stillinger» kan du sortere stillinger med disse filtrene:

 • Publisert dato
 • Område
 • Yrke
 • Deltid eller heltid
 • Sektor
 • Ansettelsesform

I skrivende stund ligger det ute over 25 000 ledige stillinger på NAV.no. Sjansen er med andre ord stor for at du kan finne en ny jobb gjennom denne kanalen. Gjennom NAV kan du også delta på jobbtreff, og dele CV-en din. Sørg for å finpusse på CV-en før den deles!

Forstørrelsesglass: Hvordan sikre seg jobb?

Hvordan sikre seg jobb?

Det finnes utallige stillinger å søke på. Den største utfordringen med jobbsøk er ikke nødvendigvis å finne stillinger, men å faktisk sikre seg jobben. Hvordan finne en ny jobb, og faktisk kapre stillingen? Vårt beste tips er som følger:

 • Forbered deg godt før jobbintervjuet
 • Oppdater og rydd CV-en din
 • Lag en skreddersydd jobbsøknad
 • Ikke gi opp om du får avslag!

Den viktigste inngangsbilletten til et jobbintervju, er å sende inn en god CV og søknad. Begge disse dokumentene lar deg skille deg ut i mengden av jobbsøkere. Foruten å ha kompetansen og erfaringen som blir etterspurt, er det viktig å vise at du er motivert og engasjert i stillingen.

Det er også en fordel om du i jobbsøknaden sier noen ord om hvorfor du er den perfekte kandidaten. Hvorfor passer du inn på arbeidsplassen? Hva kan du tilføre? Det skader heller ikke å si noen ord om hvilke resultater du har oppnådd i tilsvarende stillinger tidligere.

Tre skribenter som venter på sin nye kollega

Er det mulig å få jobb på dagen?

Har du nettopp mistet jobben, eller har et plutselig behov for inntekt? Da ønsker du kanskje å få jobb på dagen. Hvordan finne ny jobb fort? Det er lurt å søke på stillinger som faktisk er utlyst, og ikke sende ut åpne søknader.

Det at en stilling lyses ut, betyr nemlig ofte at arbeidsgiver søker etter nye arbeidstakere raskest mulig. Behovet er der, og du kan potensielt fylle det. Det å få fast jobb på dagen er nok ikke veldig sannsynlig, men muligheten er der absolutt.

Husk at arbeidsgiver i mange tilfeller skal gå gjennom flere søknader, og at de ulike kandidatene gjerne skal intervjues før beslutninger tas. Dersom du er den eneste søkeren derimot, øker sjansen for at jobben kan bli din på dagen.

Dersom du ønsker en jobb på dagen, er det altså ikke sannsynlig at du får drømmejobben med en gang. Det kan hende at du må nøye deg med en litt mindre attraktiv jobb for en kortere periode. Husk at du også kan ta småjobber som snømåking. Dette øker sjansen for å få jobb på dagen.

To personer som tar hverandre i hånden

Hvordan finne ny jobb og faktisk kapre stillingen?

Det å finne en ny jobb kan være både spennende og utfordrende. Hvordan finne en ny jobb som du faktisk vil trives med? Vi anbefaler deg å sjekke ut plattformer som LinkedIn, Finn.no og NAV. Husk at du også kan finne drømmejobben gjennom bekjente som jobber i den aktuelle bransjen.

Når du først finner en jobb du ønsker å søke på, er det viktig å skrive en god jobbsøknad fra bunnen av. Arbeidsgiver vil fort se om du har sendt ut en «standardisert» og massesendt søknad. Sørg for at søknaden er tilpasset den enkelte stillingen. Det er også viktig med en oppdatert og ryddig CV.

Det å skrive en god CV eller jobbsøknad kan være utfordrende. Hva skal du ta med, og hva bør for all del utelates? Og hvordan skal du egentlig formulere deg selv? Dette er noe vi i Din CV-hjelp kan hjelpe deg med. Vi har lang erfaring med CV- og søknadsskriving.

Kontakt Din CV-hjelp i dag. Veien til drømmejobben er kortere enn du kanskje tror!