48 38 14 88 post@dingruppen.no

Hvordan finne jobb?

Det store spørsmålet for mange er hvordan man skal klare å finne seg en jobb. Man vil trives med det man gjør, og man vil gjerne at det skal være relatert til noe man eventuelt har utdannet seg til. Dette er ikke alltid like lett, men er godt mulig hvis man legger ned litt arbeid i det.

Man kan ta forskjellige grep for å sørge for at jobbsøkerprosessen blir noe positivt og ender med det resultatet man vil. I denne artikkelen går vi gjennom noen forskjellige aspekter av denne prosessen som kan hjelpe deg på rett spor, hvis du ikke helt vet hvor du skal starte.

For det viktigste er ofte nettopp det, å starte. Man kommer ingen vei hvis man ikke foretar seg noe, og jo mer forberedt man er jo bedre. Dette gjelder både CV, mentalitet og hva man faktisk gjør som en del av denne viktige prosessen.

En PC med et dokument og et forstørrelsesglass på tastaturet

Lettere å søke jobb mens man er i jobb

Hvis man allerede er i arbeid, eller har arbeidserfaring på CV-en er det lettere å søke seg en ny jobb. Arbeidsgivere vil gjerne vite hvordan det vil være å ha deg som ansatt, utover hva du kan skrive på et papir om deg selv, så gode referanser vil alltid være til god hjelp når man tar kontakt med dem.

Man kan for eksempel finne seg en praksis, hvor man får bryne seg på virkelige arbeidsoppgaver og får en smak av arbeidslivet. Dette vil gjøre det mye enklere å vite hva arbeidsgivere ser etter og vil se veldig bra ut på CV-en og forbereder deg på arbeidshverdagen.

Det gjør det også lettere å vite hva man faktisk er god til, og hvilke egenskaper man har. Mange vet ikke helt hva de skal skrive om seg selv, eller hva de er gode til, og CV-en reflekterer dette. Så litt arbeidserfaring, samme hva det skulle være, er aldri negativt.

En bunke med stillingsutlysninger

Se gjennom ledige stillinger

Nettsted som utlyser ledige stillinger, er et godt sted å starte. Vet man ikke helt hva man vil, eller hva man passer til, finnes det mange plattformer på nett man kan besøke for å få karrieretips. På disse finner man også veiledere som kan vise deg hvilken utdanning eller hvilke kurs som eventuelt kreves.

Ledige stillinger på nett gir et godt bilde over jobbmarkedet per dags dato. Dette er et stort hinder for mange. Det å vite hvilke jobber som engang finnes, er ikke alltid like greit, spesielt hvis man ikke har valgt seg ut en karriere på forhånd og gått gjennom utdanning tilknyttet dette.

Det finnes utallige fagfelt man kan ta for seg, og enda flere jobber innenfor disse fagfeltene, så ved å se på disse annonsene og utlysningene, gjerne over tid, får man et oversiktlig bilde av jobbmarkedet og kan undersøke videre hva som kreves for de enkelte jobbene.

To personer som tar hverandre i hånden

Kan ikke alltid få jobb på dagen

Å finne drømmejobben tar tid, og det er ikke alltid ledige stillinger innenfor det feltet man ønsker å jobbe innenfor, i det området man ønsker å jobbe. En praksisplass kan gjøre det både enklere og skape stabiliteten man trenger for å jobbe mot det endelige målet.

I det tilfelle man ikke finner nøyaktig det man ønsker, bør man jobbe med CV-en sin, som kan være alt fra å skrive den om igjen, pirke i egenskaper, eller skaffe seg relevant utdanning og arbeidserfaring. En CV er det første møtet man har med en arbeidsgiver og skal stille deg i et godt lys.

Er man ute etter en jobb som sjeldent er tilgjengelig, er det ofte også mange som kniver om å få den, så da gjelder det å stille sterkt og forberedt når de faktisk dukker opp, og dette gjør man da gjennom å ha en god CV og å kjenne bransjen og arbeidet man skal gjøre godt. Så still forberedt og lykke til!