48 38 14 88 post@dingruppen.no

Hvordan få seg jobb?

Hvordan få seg jobb på et arbeidsmarked med stadig større konkurranse mellom jobbsøkerne? I mange bransjer er det få arbeidsplasser sammenlignet med antall søkere. Dette gjør det vanskeligere å komme seg gjennom nåløyet.

Det er også mange som er usikre på hvordan de skal komme seg inn på arbeidsmarkedet for første gang. Hvordan få seg jobb uten erfaring?

I denne guiden skal vi dele noen gode tips til hvordan man kan sikre seg drømmejobben – eller bare en midlertidig jobb!

Utdanning

Hvordan få seg jobb uten erfaring?

Mange unge sliter med å komme seg ut på arbeidsmarkedet. I mange stillingsutlysninger etterspør arbeidsgiver erfaring. I noen tilfeller kreves det til og med flere års erfaring. Dette gjør at mange unge og nyutdannede blir motløse.

Hvordan få seg jobb når du ikke har erfaring å vise til? Vårt beste tips er å starte et sted. De færreste får drømmejobben på første forsøk. Det finnes mange strøjobber og midlertidige jobber (les: sommerjobber) du kan ta.

Med en gang du har opparbeidet deg en viss erfaring, blir du en mer attraktiv jobbsøker. Husk at du i noen tilfeller kan veie opp for manglende jobberfaring med annen erfaring. Kanskje du har relevant erfaring fra utdanning eller skole?

Søker du for eksempel om jobb i en barnehage, kan det spille positivt inn om du har passet småsøsken eller nabobarn. Da kan du vise til at du har erfaring med barn, selv om det ikke er fra yrkeslivet.

Jordklode

Hvordan få seg jobb når konkurransen er stor?

Noen stillinger og arbeidsplasser er ekstra ettertraktede. Dette betyr gjerne et stort søkervolum og kamp om beinet. Når en arbeidsgiver mottar mange søknader, gjelder det å skille seg ut i mengden.

Med en god søknad kan du tydelig få frem at du er motivert og engasjert, noe de fleste arbeidsgivere setter stor pris på. Det er også lurt å fremheve dine største profesjonelle bragder, og vise at du passer inn i fimaets arbeidskultur.

Det kan føles demotiverende å ikke bli kalt inn på jobbintervju. Noen ganger må de flere søknader til før du endelig kalles inn på intervju. Med en velskrevet jobbsøknad kan du øke sannsynligheten for at arbeidsgiveren får øynene opp for akkurat deg.

Hvordan få seg jobb hvis du først blir kalt inn på intervju? Da anbefaler vi deg å gå gjennom de mest vanlige spørsmålene som stilles på jobbintervju. Still forberedt og selvsikker, og vis at du har kvalitetene du beskrev i søknaden.

CV

Hjelp til å få jobb | Få hjelp med søknad og CV

Enten du har manglende erfaring eller søker på en ettertraktet stilling, kan jobbsøking være utfordrende. Så, hvordan få seg jobb når du møter på utfordringer? Det kanskje viktigste er å sikre en god jobbsøknad.

Med jobbsøknaden kan du fremheve kompetansen du har, og samtidig skille deg ut i mengden. Dersom du er usikker på hvordan du skal skrive jobbsøknad, finnes det hjelp å få.

Din CV-hjelp har hjulpet mange norske jobbsøkere med å få drømmejobben. Nøkkelen ligger i en unik, målrettet og engasjert jobbsøknad. Kontakt oss i dag for rask og effektiv hjelp!