48 38 14 88 post@dingruppen.no

Hvordan få jobb?

Hvordan få jobb? Det finnes mange ledige stillinger på Finn.no, NAV.no, LinkedIn og lignende sider. Har du kanskje søkt på mange av dem uten å få napp? Finn ut hvordan du kan få drømmejobben!

Det er ofte mange søkere om benet når en ledig stilling utlyses. Det er fort gjort å føle seg motløs når du aldri blir kalt inn på jobbintervju. Like kjedelig er det å ha gått gjennom flere intervjurunder bare for å ende opp med å ikke få jobben. Så, hvordan få jobb?

Det kan være mange grunner til at du ikke får jobbene du søker på. Arbeidsgiver mottar kanskje hundrevis av søknader, og sjansen for å trekke vinnerloddet kan derfor være liten. Av alle søkerne var det kanskje én som var litt mer kvalifisert enn deg. Finn ut hvordan du skiller deg ut blant søkerne!

Person som ser på telefonen sin

Hvordan få jobb uten erfaring?

Den kanskje største utfordringen er å søke jobb uten erfaring. Veldig mange arbeidsgivere etterlyser flere års erfaring i stillingsannonsene. Dette kan være vrient for nyutdannede og deg som kanskje akkurat skal ta fatt på arbeidslivet. Hvordan få jobb uten erfaring? Ja, det er faktisk mulig!

Det viktigste for en arbeidsgiver er å vite at du som arbeidstaker er skikket til å utføre arbeidsoppgavene. Dette er grunnen til at mange verdsetter erfaring fra lignende jobber. Du kan imidlertid veie opp for manglende erfaring ved å vise til relevant utdannelse, interesser og lignende.

Arbeidsgivere vurderer stort sett to ting når det skal vurderes om du er egnet for stillingen: Jobberfaring og potensial. Dersom du har lite erfaring å vise til, kan det lønne seg å fremheve den potensielle verdien du sitter på. Dette kan for eksempel handle om personlige egenskaper som:

  • God holdning
  • God arbeidsmoral
  • Entusiasme
  • Motivasjon
  • Gode kommunikasjonsferdigheter
  • Lærevillighet
  • Nysgjerrighet
  • Kreativitet

Se for deg at du søker på en jobb som selger, der arbeidsgiver ønsker noen med erfaring fra tidligere selgerjobber. Du har ikke erfaring, men kan vise til en bachelor innen salg og kommunikasjon. Du har også gode kommunikasjonsferdigheter. Det kan ofte veie opp for manglende erfaring!

Pekefinger som berører en lyspære

Få jobb på dagen med disse tipsene

Hvordan få jobb på dagen? Dersom det haster å få seg en jobb, har du kanskje ikke mulighet til å være så kresen. Jo flere jobber du søker på, jo større sjanse er det for at du kan få deg jobb på dagen.

Ønsker du å få en jobb fortest mulig, kan det være lurt å søke på stillinger i bransjer med stort behov for arbeidskraft. Vi kan for eksempel nevne dagligvarehandel, eksportnæring samt helse- og omsorgssektoren. Det er også stort behov for lærere.

Noen av jobbene som er enklest å få jobb innen krever utdannelse. Står du uten utdannelse eller erfaring, kan det være nyttig å få jobb gjennom et rekrutteringsbyrå. Da kan du få hjelp til å matches med aktuelle stillinger.

Du kan også melde deg som arbeidssøker hos NAV. Da kan du få rett på stønad mens du leter etter jobb, slik at du får penger til å betale for nødvendigheter. Sjekk også Finn.no og NAV.no hyppig, og søk på alt som er av relevante stillinger. Gjør du det, kan du potensielt få jobb på dagen!

Dame som viser sin CV

Bør man søke på jobb man ikke er kvalifisert til?

Hvordan få jobb uten nødvendige kvalifikasjoner? En arbeidsgiver kan ofte se forbi manglende erfaring. Er du derimot ikke kvalifisert for jobben, er ikke saken like enkel.

Det hjelper for eksempel ikke å søke på jobb som ingeniør dersom du kommer rett fra videregående skole. Veldig mange jobber krever utdannelse på høyere nivå. Dersom du ikke har den nødvendige kvalifikasjonen, er det ikke noen grunn til å bruke tid på å sende inn søknad.

Søk heller på andre jobber du er kvalifisert for, og ta eventuelt den utdannelsen eller de kursene som trengs. Deretter kan du prøve å søke på nytt når du har opparbeidet deg god nok kvalifikasjon.

Mann som viser sin CV

Hold motet oppe og søk alle tilgjengelige jobber

Hvordan få jobb? Det viktigste du kan gjøre dersom du ønsker å komme ut i arbeid, er å søke på så mange jobber du klarer. Selv med manglende erfaring kan det være mulig å få jobb. Dette forutsetter at du vet hvordan du skal presentere deg selv i CV og søknad.

Det anbefales å ha en skreddersydd søknad som tilpasses stillingen som utlyses. I tillegg til dette er det avgjørende at du har en CV som fremhever kompetansen din. Sliter du med å lage en god jobbsøknad eller CV? Da kan Din CV-hjelp bistå!

Vi har lang erfaring med å utforme CV-er og søknader for arbeidssøkere i ulike bransjer. 

Kontakt oss i dag – og la oss hjelpe deg med å få drømmejobben!