48 38 14 88 post@dingruppen.no

Hvordan avslutte jobbsøknad?

Hvordan avslutte en jobbsøknad? Dersom du har skrevet en god søknad, gjelder det å avslutte med stil! Ved å runde av søknaden med de rette formuleringene, kan du potensielt skille deg positivt ut i søknadsmengden.

Det finnes mange gode tips til hvordan en jobbsøknad kan avsluttes. La oss se nærmere på hvordan du kan avslutte en jobbsøknad best mulig!

Sjekkliste for intervju

Våre tips til hvordan du kan avslutte jobbsøknad

Formålet med en jobbsøknad er å fremheve kompetanse, relevante prestasjoner og erfaring. Samtidig er søknaden viktig for å få frem at du er motivert for den aktuelle stillingen. Dette bør du huske på når du skal runde av jobbsøknaden.

Så, hvordan avslutte en jobbsøknad best mulig? Her er noen av våre beste tips:

  1. Oppfordre arbeidsgiver til et møte
  2. Besvar alle spørsmål vedrørende oppstart, stillingsprosent og lignende
  3. Oppgi kontaktinformasjon
  4. Minn arbeidsgiveren på at du er motivert!
Dokument

Avsluttende hilsen i jobbsøknad

Foruten å runde av søknaden på en gunstig måte, er det greit å skrive en hyggelig avsluttende hilsen. I de fleste tilfeller er det helt innafor med en standard hilsen av typen «Jeg ser frem til å høre fra dere. Vennlig hilsen NN».

Du kan også velge en mer kreativ avslutning, men en «vanlig» hilsen vil neppe ha negativ effekt. Innholdet i selve søknaden er tross alt det viktigste!

CV

Avslutning jobbsøknad | Eksempel

Hvordan avslutte jobbsøknad? Mange velger å gå for en «standard» avslutning der de går for en klassisk variant som for eksempel dette:

«Jeg håper søknaden min viser at jeg er rette kandidat for dere. Jeg ser frem til et eventuelt jobbintervju, slik at vi kan snakke mer om stillingen. Jeg er også fleksibel når det kommer til oppstart. Kontakt meg når som helst om dere har noen spørsmål!».

Det er ikke noe galt med å velge en avslutning som i eksempelet over. Samtidig kan du bruke disse få setningene til å overbevise arbeidsgiver ytterligere. Som vi nevnte i tipsene våre, kan det være lurt å minne om motivasjon og oppfordre direkte til et møte. Her er en mer offensiv avslutning:

«Nok en gang vil jeg nevne at stillingen dere utlyser er perfekt for meg. Jeg ville glidd rett inn i stillingen som markedsansvarlig hos dere takket være min erfaring som markedssjef i XX. Jeg kontakter dere 15. februar klokken 14:00 slik at vi kan diskutere et eventuelt kandidatur videre. Jeg kan tiltre fra 1. mars, og kan nås på XX når som helst».

Jobbintervju spørsmål

Hvordan skrive jobbsøknad uten erfaring?

Hvordan skrive jobbsøknad dersom du ikke har noen erfaring å vise til? Dette kan være utfordrende, spesielt når arbeidsgiver ønsker erfaring. Samtidig er det viktig å huske på at erfaring ikke nødvendigvis er et krav, men heller et pluss.

Har du ikke arbeidserfaring kan du fortsatt søke på jobben. Fremhev andre gode kvaliteter, eller erfaring fra for eksempel utdanning og frivillig arbeid.

Men hvordan avslutte jobbsøknad når du ikke har erfaring å vise til? Du trenger absolutt ikke å avslutte søknaden med å minne arbeidsgiver på erfaring. Avslutt heller med en påminnelse om at du er motivert og sulten på nye erfaringer. Det kan være like appellerende for arbeidsgiver som erfaring!

Din Gruppen

Trenger du hjelp med din jobbsøknad?

Vi har nå sett nærmere på hvordan du kan avslutte en jobbsøknad. Det finnes mange alternativer! Det viktigste er at du tydeliggjør interesse, engasjement og motivasjon. Arbeidsgiveren skal forstå at du har et sterkt ønske om å arbeide for han/henne.

Du kan med fordel minne arbeidsgiveren på at du er motivert i avslutningen, og du kan gjerne oppfordre til et møte. Ellers anbefaler vi deg å besvare alle relevante spørsmål relatert til oppstart, stillingsbrøk og lignende. Husk også å inkludere kontaktopplysninger!

Dersom du ønsker hjelp til å skrive jobbsøknad, kan vi bistå deg. Vi kan hjelpe deg med avslutningen, eller skrive hele søknaden for deg. Vi har lang erfaring på området, og har hjulpet mange nordmenn med å skaffe seg drømmejobben.

Kontakt Din CV-hjelp i dag og bestill en skreddersydd jobbsøknad!