48 38 14 88 post@dingruppen.no

Hvor mange ord skal det være i en jobbsøknad?

Når man søker på en jobb, ønsker man naturligvis å skille seg ut i mengden. De fleste ønsker å gjøre det som kreves, og det har ført til et enormt fokus på detaljer. For eksempel hvor mange ord skal det være i en jobbsøknad?    

Hvor lang en jobbsøknad skal være, er et skikkelig hett tema. Dette er altså et spørsmål som veldig mange ønsker å vite svaret på. Likeledes er det mange sitat angående dette på Internett. Noen sier at en jobbsøknad ikke skal være lenger enn én A4-side, men andre sier at den kan være så lang som 3-4 sider, så dette kan være ganske forvirrende. 

Med denne artikkelen ønsker vi å legge denne ballen død. Eller det vil vi nok aldri klare helt, men vi ønsker å være en nyttig kilde for mange. Din CV-hjelp er eksperter på dette området, så du kan stole 100 % på at vi vet hva vi snakker om.

Personer som samarbeider

Hvor lang skal en jobbsøknad være?

Det finnes mye misvisende informasjon i forbindelse med lengden på en jobbsøknad. Men det er én ting som er sikkert og visst, og det er at dette er noe mange mener noe om.

Hvor lang skal en jobbsøknad være? Noen sier at den ikke skal være lenger enn én side, mens andre sier at den kan være på noen sider (her snakker vi 3-4), så det er ikke rart at ferske jobbsøkere blir forvirret.

La oss begynne med å si at det at jobbsøknaden ikke skal være lenger enn én side, er en myte. Det vil si at det nødvendigvis ikke er sant. Så det har ingenting som heter at søknaden din inneholder «for mye». Er den siste setningen så lang og kompleks at den sklir over på side to, så kan du altså slappe helt av.

Det er ikke uvanlig at arbeidsgivere oppgir lengden i stillingsutlysningen, og da er dette du skal bruke som utgangspunkt. Det finnes altså ingen fasit, men du trenger ikke å skrive en hel roman. Sjansen for at arbeidsgiver gidder å bruke så mye tid på én søknad, er mer eller mindre ikke-eksisterende.

Sjekkliste søknad

Kvalitet foran kvantitet

Er det noen som noen gang har mottatt en jobbsøknad som har vært for kort. «For kort» er et relativt begrep på samme måte som «for lang».

Her kan vi imidlertid gi deg et godt tips, og det er at søknadens kvalitet er viktigere enn kvantiteten. I praksis betyr det du bør fokusere på selve innholdet i søknaden, i stedet for å fokusere på hvor lang jobbsøknaden er.

For å sikre at kvaliteten på søknaden er så god som mulig, kan det være en god idé å lese gjennom den før du sender den til arbeidsgiver. Hvis du oppdager at du har skrevet noe som virker overflødig, så betyr det at dette kan fjernes, avhengig av hvor lang søknaden er i utgangspunktet.

Samtale

«Kill your darlings»

«Kill your darlings» er et uttrykk mest aktuelt i filmbransjen. Dette er noe filmskapere er nødt til å ta stilling til hver eneste dag. Men det kan også være et nyttig tips for jobbsøkere med noen års erfaring bak seg.

Når man skriver en jobbsøknad, oppfordres man gjerne til å bruke det som brukes kan for å imponere arbeidsgiver med søknaden sin. Men etter at du har vært på arbeidsmarkedet noen år og fått litt mer erfaring, så vil det være en god idé å se på materialet ditt med nye øyne. Dette er aktuelt i forbindelse med både jobbsøknad og CV.

La oss si at du har en utdannelse innen salgsbransjen. Din første jobb var kanskje å fylle på varer i dagligvarebutikk, og det var en jobb du stortrivdes i. Men så går det 5 år, og du har kanskje byttet jobb noen ganger og fått noen flere punkt på CV-en din. Trenger du å nevne jobben som varepåfyller? Nei – kill your darlings!

Tre skribenter

Få hjelp til å skrive jobbsøknad

Det kan være vanskelig å vite hvor mange ord man skal skrive i en jobbsøknad. Antall ord trenger du imidlertid ikke være så opptatt av, for kvalitet er mye viktigere enn kvantitet. 

Er du likevel usikker på hvordan du skal skrive jobbsøknad? Dette kan Din CV-hjelp hjelpe deg med! Vi er eksperter på området, og deler gjerne av vår kunnskap med deg. Hvis du vil så kan vi også ta en titt på CV-en din. 

Trenger du hjelp til å skrive jobbsøknad, CV eller begge deler, så send oss en e-post. Hos oss vil du også få de første 500 ordene gratis, så det er ingen grunn til å vente lenge!