48 38 14 88 post@dingruppen.no

Hvor lenge varer et jobbintervju?

Hvor lenge varer et jobbintervju i snitt? Dette er noe mange lurer på når de har blitt innkalt til intervju av en potensiell arbeidsgiver. Ved å vite varigheten på jobbintervjuet, kan du enklere tilpasse lengden på svarene dine.

Som det meste her i livet, kan også lengden på jobbintervju variere veldig. Det er også store bransjeforskjeller. Et jobbintervju til en enkel sommerjobb i ungdomsårene har gjerne mye kortere varighet enn intervjuer til toppstillinger.

I denne artikkelen gir vi deg innblikk i hvor lange jobbintervju vanligvis er.

CV-hjelp

Varighet på intervju | Så lenge varer et jobbintervju!

Et jobbintervju varer som regel i alt fra 45 til 90 minutter. Dette høres kanskje fryktelig lenge ut, spesielt hvis du er nervøs for intervjuet. Du vil imidlertid merke at tiden flyr mens du blir intervjuet.

Husk også at det er et godt tegn om intervjuet varer i mer enn 15 minutter. Dette tyder på at arbeidsgiveren ser et potensial i deg, og at du er en aktuell kandidat. Det betyr imidlertid ikke at et kortvarig intervju innebærer at du ikke får jobben. Her er det som sagt store bransjeforskjeller.

Hvor lenge varer et jobbintervju til lederjobber og toppstillinger? Intervjuer til disse stillingene går gjerne over flere runder. Den første intervjurunden varer typisk i mer enn én time. Dette sikrer at alle kandidatene få vise hva de er gode for. De neste intervjurundene varer ofte i mer enn 45 minutter.

Språkkunnskaper

Hvor lenge varer et gruppeintervju?

I enkelte tilfeller vil arbeidsgiver arrangere gruppeintervju. Dette er spesielt vanlig når det er mange søkere. Under gruppeintervju får lederen også mulighet til å se hvordan du fungerer i en gruppe. Dette kan være aktuelt dersom stillingen innebærer mye samarbeid med kollegaer.

Du vil sannsynligvis bli bedt om å løse en oppgave sammen med resten av teamet. Dette gir arbeidsgiver mulighet til å se hvordan du jobber i gruppe. Har du lederegenskaper, eller er du kanskje den mer tilbaketrukne typen?

Siden arbeidsgiver skal få tid til å bedømme alle sammen, vil intervjuet gjerne pågå en stund. Så, hvor lenge varer et jobbintervju som foregår gruppevis? I de fleste tilfeller vil intervjuet vare i alt fra 45 minutter og oppover.

Sjekkliste

Tegn på vellykket jobbintervju

Er du usikker på hvordan jobbintervjuet egentlig gikk? Det finnes en rekke ulike tegn som tyder på at intervjuet gikk bra. Du bør blant annet se på arbeidsgiveren (eller intervjueren) sitt kroppsspråk. Hvis vedkommende smiler og virker positiv, er dette alltid et godt tegn.

Et annet positivt tegn, er at intervjuet varer lengre enn hva som opprinnelig var planlagt. Hvor lenge varer et jobbintervju som var vellykket? Vel, dette kan variere fra intervju til intervju. Men hvis du ikke blir sendt ut døren i løpet av de første 15 minuttene, er det et godt tegn!

En pratsom arbeidsgiver som virker interessert i å vite mer om deg er også et godt tegn. Hvis du i tillegg blir presentert for potensielle ledere og kommende kollegaer, har du i hvert fall grunn til å smile! Her er en oversikt over gode tegn på at et jobbintervju har gått bra:

 

  1. Arbeidsgiveren smiler og har et positivt kroppsspråk
  2. Langvarig jobbintervju
  3. Arbeidsgiveren virker interessert i det du forteller
  4. Du får møte potensielle kollegaer og ledere
  5. Du blir spurt om tilgjengelighet og hvorvidt du skal på flere jobbintervjuer
  6. Arbeidsgiveren spør deg om fremtidige mål
  7. Arbeidsgiveren snakker om lønnsmulighetene dine
  8. Du blir fortalt om videre gang i rekrutteringsprosessen
  9. Du og arbeidsgiver kommer godt overens og snakker om uformelle ting
Nivå av språkferdigheter

Når kan du forvente svar etter jobbintervju?

Det kan være nervepirrende å vente på svar i etterkant av et jobbintervju. Dessverre finnes det ingen fasitsvar på hvor lang tid som er vanlig. I de fleste tilfeller vil du derimot få svar innen en uke eller to. Noen ganger får man ikke svar i det hele tatt, men dette er ganske uvanlig.

Spør gjerne arbeidsgiveren om hvordan du ligger an i prosessen, dersom du ikke hører noe innen rimelig tid.

CV

Blir du ikke innkalt til intervju? Få hjelp med jobbsøknaden!

Hvor lenge varer et jobbintervju? I de fleste tilfeller varer intervjuet i mellom 45 og 90 minutter, men variasjonene er store. Husk at stillingstype, intervjutype og bransje også kan ha innvirkning på varigheten.

Noen opplever at de aldri blir kalt inn til jobbintervju. Det kan være frustrerende. I mange tilfeller skyldes dette at søknaden din ikke skiller seg ut i mengden. Det kan også hende at du ikke fremhever kompetansen og motivasjonen din godt nok.

Dersom du ønsker en jobbsøknad som blir lagt merke til (på den positive måten!), kan Din CV-hjelp bistå. Vi skreddersyr en jobbsøknad for deg, og passer på at den fremhever dine sterkeste sider best mulig.

Ønsker du å motta en ferdigskrevet jobbsøknad eller CV som skiller seg ut i mengden? Kontakt oss i dag!