48 38 14 88 post@dingruppen.no

Hvor lang tid tar det å få svar på jobbsøknad?

Hvor lang tid tar det å få svar på jobbsøknad? Dette er et spørsmål mange jobbsøkere stiller seg selv i søknadsprosessen. Noen ganger kan det føles som en evighet før man får svar. Selv om du gjerne skulle ønske at svaret kom samme dag, må du i de fleste tilfeller smøre deg med tålmodighet.

Vi skal her se nærmere på hvor lang tid det vanligvis tar før man får svar. I noen tilfeller kan det være greit å følge opp søknaden, om svaret lar vente på seg!

Søk på nett

Sjekk søknadsfrist

Ofte legges stillingsutlysninger ut i god tid før stillingen trer i kraft. En måned er ikke uvanlig! Dersom du leser stillingsutlysningen, står det gjerne at søknadsfristen er på én måned eller lignende. Du bør ikke forvente å få svar på søknaden din før søknadsfristen er ute.

Arbeidsgiveren vil sannsynligvis gå gjennom alle søknadene før han eller hun bestemmer seg. Så, hvor lang tid tar det å få svar på en jobbsøknad? Regn i hvert fall med et par dager etter utløpt søknadsfrist!

Attest

Kan du søke på jobb etter søknadsfrist?

Hvor lang tid det tar å få svar på jobbsøknad kan variere. I prinsippet kan du sende inn en søknad etter utløpt frist. Dette fordi arbeidsgiver gjerne skal ha noen dager på seg til å se gjennom søknadene etter utløpt frist.

Det er imidlertid best å sende inn en jobbsøknad før fristen, siden dette sikrer deg en plass i bunken av jobbsøkere.

Attest

Hvor lang tid tar det å få svar på jobbsøknad etter søknadsfrist?

Så snart søknadsfristen har løpt ut, kan jobbsøkere forvente å få svar på jobbsøknaden når som helst. Dette tar som regel ikke mer enn to til tre dager, men kan også ta lengre tid. Noen ganger er arbeidsgiver opptatt med andre ting, og må la bunken med søkere vente.

I noen tilfeller svarer dessverre ikke arbeidsgiver jobbsøkerne i det hele tatt. Dette kan være frustrerende når man går og venter på svar. De aller fleste arbeidsgivere sender imidlertid en e-post – også når du får avslag på søknaden.

Tre personer

Ta kontakt med arbeidsgiver om svar uteblir

Dersom det går mer enn tre dager etter utløpt søknadsfrist uten at du har fått svar, kan du sende en e-post. Send denne direkte til arbeidsgiveren dersom du har hans eller hennes e-postadresse.

Spør gjerne om når du kan forvente å få svar, eller sjekk hvorvidt søknaden faktisk er mottatt. På den måten vet arbeidsgiveren at du er genuint interessert i jobben.

CV

Raskt svar på jobbsøknad?

Det er heller ikke uvanlig at man får svar på søknaden før søknadsfristen har utløpt. Noen arbeidsgivere svarer på jobbsøknader fortløpende, og ansetter dersom den riktige kandidaten skulle dukke opp.

Det kan med andre ord hende at søknaden allerede er besatt, selv om du søker før søknadsfristen. Det kan derfor være lurt å søke så fort som mulig etter at stillingen utlyses.

Hvor lang tid tar det å få svar på jobbsøknad om arbeidsgiver ansetter fortløpende? Også her er det store variasjoner. Noen får svar samme dag, mens andre får svar etter noen dager.

Attest

Få hjelp til å skrive jobbsøknad

Hvor lang tid tar det å få svar på jobbsøknad? Svaret er at dette kan variere mye. Du bør i hvert fall ikke regne med å få svar før søknadsfristen er utløpt. Det kan imidlertid hende at du får svar før søknadsfristen også. Noen ganger får man dessverre ikke svar i det hele tatt.

Som arbeidssøkende kan det være frustrerende å vente på svar. Bruk gjerne tiden på å finpusse på neste søknad, slik at den blir ekstra bra. Med en god og velskrevet jobbsøknad kan du fremheve kompetansen og erfaringen din, og samtidig vise at du er motivert.

Det å skrive en god jobbsøknad kan være vanskelig og tidkrevende, spesielt om du ikke har mye erfaring på området. Det finnes imidlertid hjelp å få.

Din CV-hjelp har lang erfaring med jobbsøknader, og hjelper deg med å skrive en ferdig søknad. Vi sørger for å fremheve kompetansen og erfaringen din. På den måten kan du overbevise arbeidsgiver om at du er den perfekte kandidaten for stillingen. Kontakt oss i dag og få søknadshjelp!