48 38 14 88 post@dingruppen.no

Hvilke spørsmål stiller man på jobbintervju? 

Hvilke spørsmål stiller man på jobbintervju? Du tenker kanskje at det kun er arbeidsgivers rolle å stille spørsmål, men dette stemmer ikke. Å delta i et jobbintervju er en unik mulighet for å skaffe informasjon om selskapet og posisjonen du søker.   

Å stille relevante spørsmål viser ikke bare din interesse. Det gir også verdifull innsikt. Dette kan hjelpe deg med å vurdere om dette er det rette stedet for deg. Her er noen essensielle ting du bør stille spørsmål til, og hvorfor de er viktige. 

Forstå selskapets kultur 

Selskapets kultur er som luften du vil puste hver dag på jobben. Den kan enten gjøre arbeidet ditt til en glede eller en utfordring. Å spørre om selskapets kultur gir deg et vindu inn i verdier, arbeidsmiljø og hvordan de ansatte samhandler. Det er viktig å finne en kultur som passer din arbeidsstil og personlighet for en mer tilfredsstillende arbeidsopplevelse.  

For eksempel, hvis selskapet vektlegger innovasjon og kreativitet, og du er en person som liker å utforske nye ideer, kan dette signalisere en god match. På den andre siden, hvis du foretrekker struktur og organisert arbeid, kan det være viktig å finne et miljø som verdsetter slike egenskaper. 

Teamet du vil jobbe med 

Arbeidsforholdene og samarbeidet med kolleger spiller en stor rolle i jobbtilfredshet. Å spørre om en oversikt over teamet gir deg en sjanse til å forstå dynamikken i gruppen og hvordan dine ferdigheter og personlighet kan passe inn. Det er også en god måte å vise at du er opptatt av å integrere deg godt i organisasjonen. 

Du kan for eksempel finne ut om teamet er mer selvstendig, eller om de jobber tett sammen. Dette kan hjelpe deg med å forberede deg på dynamikken og vurdere om det er et miljø der du vil trives. Å ha gode relasjoner med kolleger kan være avgjørende for arbeidsglede og produktivitet. 

Suksesskriteriene for rollen 

For å være effektiv i din rolle, er det nødvendig å forstå hva selskapet ser etter i en vellykket ansatt. Ved å stille spørsmål om kriteriene for suksess, får du klare målestokker. Da kan du tilpasse dine forventninger og innsats i henhold til selskapets forventninger. Dette viser også at du er bevisst og målrettet, noe som kan gi et positivt inntrykk.  

For eksempel, hvis suksess i din rolle blir målt ved å oppnå bestemte mål eller ved å påvirke positive endringer i teamet, vil du vite hva du skal fokusere på for å lykkes. Dette kan også hjelpe deg med å avgjøre om forventningene er i tråd med dine egne ambisjoner. 

Langsiktige mål og ambisjoner 

Å forstå selskapets langsiktige mål og ambisjoner gir deg perspektiv på organisasjonens visjon. Dette er viktig, fordi det hjelper deg med å avgjøre om du ser deg selv som en del av denne fremtiden. Å ha et klart bilde av selskapets mål gjør det lettere å se hvordan du kan bidra til disse målene.  

For eksempel, hvis selskapet har ambisjoner om global vekst, kan det være en indikasjon på at de verdsetter internasjonal erfaring og mangfold. Dette kan være relevant hvis du har slike erfaringer og ambisjoner selv. Det hjelper også med å avgjøre om du ser en fremtid i selskapet og om det passer med dine egne karriereambisjoner. 

Ikke vær redd for å stille spørsmål! 

Å stille disse spørsmålene under et jobbintervju gir ikke bare nyttig informasjon om selskapet. Det viser også din interesse og engasjement. Ved å ta en proaktiv tilnærming til intervjuet, gir du deg selv muligheten til å ta en mer informert beslutning om du vil trives og lykkes i den potensielle jobben.   

Å finne en jobb som samsvarer med dine verdier, arbeidsstil og karrieremål er nøkkelen til en vellykket og tilfredsstillende karriere. Nettopp derfor er det å stille spørsmål så viktig. Ikke vær redd for å stille spørsmål på jobbintervju! Det er kun positive sider ved dette, så lenge du stiller de rette spørsmålene.