48 38 14 88 post@dingruppen.no

Hva skriver man i mail med jobbsøknad?

Det finnes i dag elektroniske systemer for å sende CV og søknad elektronisk. Bedrifter benytter seg av ulike systemer for sporing når de søker etter aktuelle kandidater i en slik database. Men noen bedrifter krever fremdeles at du sender CV, søknad og andre dokumenter til dem på en mail.

I en lang «bunke» med CV-er og søknader på bedriftens innboks er det viktig å skille seg ut i mengden for å i det hele tatt bli lest. Å bla gjennom flere hundre mailer fra jobbsøkere er en tidkrevende prosess. Så arbeidsgiveren velger å lese CV og søknad på en mail som vekker mest interesse.

Det er gjennom en god CV og jobbsøknad at du kvalifiserer deg videre til neste runde i prosessen med ansettelse. Det viktigste med mailen er å pirre nysgjerrigheten hos arbeidsgiveren. Mailen i seg selv er ikke det du skal bruke for å kvalifisere deg til et jobbintervju, og potensielt en ansettelse.

En slik mail skal være enkel, kort og konkret. Er den for lang blir den uinteressant. Men den må inneholde noe substans som interesserer arbeidsgiveren. Så hva skal inkluderes i en mail med jobbsøknad? Hvordan skal denne mailen struktureres?

Skrive mail

Hva skal mailen inneholde?

Mailen skal overbevise arbeidsgiver om å lese vedlagt CV og søknad. Så da sier det seg selv at CV og søknad må være med i mailen. Og sørg for at både CV og søknad er av god kvalitet før den sendes ut. Ikke kast bort tiden til arbeidsgiver med en god mail som leder til dokumenter med dårlig innhold.

Mailen skal også inneholde en tekst som skal få arbeidsgiveren interessert i å lese videre på vedlagte dokumentar. Husk at arbeidsgiveren kan motta flere hundre mailer med jobbsøknader. Om din mail forsvinner i mengden, blir den ikke lest. Teksten i mailen må være interessant og engasjerende.

Men ikke glem at mailen skal lede arbeidsgiveren videre til dokumentene. Ikke prøv å få alt innholdet i dokumentene inn i mailteksten også. Er teksten for lang og med for mye informasjon, risikerer du at arbeidsgiveren mister interessen. Selv om du kanskje hadde en kjempefin CV og søknad.

Så med andre ord er det viktig at mailen inneholder en godt skrevet tekst for at arbeidsgiveren skal lese videre på dokumentene du har sendt med. Teksten må være kort og konkret, men gi nok relevant informasjon.

Dame med sin CV som viser til tips

Hvordan skrive mailen?

Start med det første først. Forklar i første avsnitt hvorfor du sender en mail til dem. Du søker på en jobb. Og få med stillingstittelen du søker på. I emne-feltet på mailen kan du skrive «søknad på stilling som…». Noen annonser kan be om at du legger ved stillingskode i dette emnefeltet.

Gi gjerne en smakebit av dine kvalifikasjoner og relevant erfaring i andre avsnitt. Så føler arbeidsgiveren at det ikke er bortkastet tid å lese videre på CV-en og søknaden du har lagt ved mailen.

Men ikke skriv hele CV-en og søknaden i mailen. Henvis heller i tredje avsnitt om nærmere informasjon i vedlagte dokumenter.

Avslutningsvis takker du mottakeren av mailen for deres tid. Og legger ved kontaktinformasjon og signatur.

CV med grunnleggende IT-kunnskaper

Hjelp med CV og jobbsøknad

Mange bedrifter foretrekker at du sender CV og jobbsøknad elektronisk. Allikevel er det mange bedrifter som krever at du sender dette på mail. Å gå gjennom flere hundre mailer på jakt etter den rette kandidaten er svært tidkrevende. Derfor blir bare de mest interessante lest.

Når du sender jobbsøknad og CV med mail, er det viktig at du skiller deg ut fra mengden. Hva du skriver i denne mailen kan avgjøre om din CV og jobbsøknad blir lest eller ikke.

DinCVhjelp tilbyr profesjonell hjelp til å skrive gode CV-er og søknader som øker sjansene dine til å bli kalt inn på et jobbintervju. Vi hjelper deg også med å skrive en god mail som gir arbeidsgiver lyst til å lese videre på CV-en og søknaden din.