48 38 14 88 post@dingruppen.no

Hva skal være med i en CV?

CV (Curriculum Vitae) er et dokument med en oversikt over ditt liv, oftest brukt til å søke jobb. Hva skal være med i en CV? Dette er et spørsmål vi i Din CV-hjelp mottar relativt ofte.

Det å skrive en CV, er ingen smal sak. Her er det nemlig mye en skal tenke på. En vanlig CV har ca. 10 forskjellige elementer. Disse skal perfeksjoneres, for så å struktureres godt.

Selv om de fleste kjenner til standard CV-maler, er det slettes ikke sikkert at dette holder i jobbjakten. Din CV og søknad er det viktigste grunnlaget for innkalling til jobbintervju.

Nettopp derfor er det viktig at du treffer blink med disse. Sliter du med å få innkalling til intervju? Da kan det hende at du bør lese nærmere om hva som skal være med i din CV!

CV

Hva er en CV?

En CV er kort og godt en oversikt over hvilke erfaringer du har opparbeidet deg. Merk at de erfaringene du presenterer kan, og bør, være forskjellige fra stilling til stilling du søker.

Det er for eksempel ikke hensiktsmessig å føre opp erfaring med å sitte i kassa, dersom du skal søke jobb som telefonselger (i de fleste tilfeller). En CV kan dermed omformuleres litt i dagens samfunn:

CV er en oversikt over relevante erfaringer og din profil som er tilpasset stillingsutlysning.

Poenget med dokumentet, er at arbeidsgiver i løpet av få sekunder skal kunne bestemme seg for om du er en potensiell kandidat. Er du det, vil søknaden leses, og forhåpentligvis kalles du inn til intervju.

Hva betyr CV?

CV (Curriculum Vitae) stammer fra latinsk og betyr «livets løp».

Dette referer altså til sammendraget over blant annet utdannelse, arbeidserfaring, og andre erfaringer en har opparbeidet seg gjennom livet sitt.

CV

Hva skal en CV inneholde?

Det er klare retningslinjer i dag for en CV skal inneholde. Nedenfor er en liste over de vanligste elementene som CV-er i dag har:

 • Personlig informasjon
 • Utdanning
 • Arbeidserfaring
 • Annen erfaring
 • Kurs
 • Språkkunnskaper
 • IT-kunnskaper
 • Fritidsinteresser
 • Referanser
 • Bilde

Merk at ikke alle er nødvendige. Dersom du ikke har noen relevante språk, IT-kunnskaper, eller fritidsinteresser for eksempel, kan du helt fint sløyfe disse fra CV-en din.

Det viktigste når det kommer til CV-ens innhold, er ikke hvilke elementer som er med, men hva som er med under disse. Relevans er nøkkelen til hva en CV skal inneholde.

CV

CV tittel tips

CV-tittelen er en viktig del av dokumentet. Dessverre bruker mange denne kun til å skrive «CV» for eksempel. Her har du muligheten til å fremme ditt navn, eller kanskje være litt ekstra kreativ.

Søker du en stilling som barnehageassistent? Hvorfor ikke prøve denne CV-tittelen: «Barnas favorittansatt». Tittelen er enkel, og ikke minst vil arbeidsgiver garantert huske deg i bunken.

Vi anbefaler som utgangspunkt å bruke ditt navn som CV-tittel. Men dersom du kan komme på en vittig og passende CV-tittel, er det en fordel å bruke denne for alt den er verdt.

Nøkkelkvalifikasjoner CV

Nøkkelkvalifikasjoner på CV er et viktig element som bør komme tidlig. Dette er kvalifikasjoner som helst bør gjøres relevante for den stillingen du søker. Let nøye gjennom utlysningen først og fremst.

Finner du kompetanser arbeidsgiver ser etter, som du også innehar? Da vil disse være perfekte å føre opp som nøkkelkvalifikasjoner på din CV! Det trenger ikke være mer komplekst enn som så.

Eksempel på nøkkelkvalifikasjoner på CV for en lederstilling:

 • 10+ år ledererfaring i næringslivet
 • Effektiv kommunikator med ansatte
 • Takler arbeidspress og frister for oppgaver

Nøkkelkvalifikasjonene ovenfor vitner om en person som er klar for stillingen det utlyses for. Alternativet kan for eksempel være nøkkelkvalifikasjoner slik som nedenfor:

 • Mange års erfaring
 • Snakker bra for meg
 • Vant med mye press

Når vi ser begge to, skjønner vi hva nummer 2 egentlig prøver å si. Men hva om nummer 2 står for seg selv? Plutselig blir budskapet uklart, og vi vet ikke hva punktene egentlig handler om!

CV

Eksempel på CV

Trenger du et eksempel på CV? Din CV-hjelp har skrevet mange CV-er, og vi sender deg gjerne eksempler på disse innenfor din spesifikke bransje.

Alt du trenger å gjøre, er å legge igjen din e-post og stillingsutlysningen/bransjen du ønsker å søke innenfor. Da sender vi deg en anonymisert CV innenfor bransjen som har lyktes tidligere.

CV-mal gratis

Vi kan også sende deg en helt ny CV-mal gratis! Det finnes tusenvis av maler der ute, men det kan være vanskelig å navigere – dette vet vi alt om. Derfor gir vi deg relevante maler helt gratis.

Vår portefølje er stor, og det tar oss kort tid å finne frem til riktige maler for din bruk. Bare send oss litt informasjon om stillingen du skal søke, så kan vi finne en passende mal til deg.

CV

Få hjelp til å skrive i dag!

Dersom du ønsker å kvalitetssikre CV-en din, lønner det seg å bruke en profesjonell tekstforfatter. Vi har nemlig lang erfaring i å selge inn kompetanse til bedrifter og organisasjoner.

Daglig skriver vi tekster som hjelper bedrifter å omsette for flere milliarder. Det å skrive din CV for å overbevise en arbeidsgiver, blir tross alt en smal sak til sammenligning.

Allikevel er vi glad i alle utfordringer vi mottar. Det å hjelpe deg ut i jobb, er tross alt vår lidenskap også. La oss hjelpe deg med å få en innkalling til et intervju nå!