48 38 14 88 post@dingruppen.no

Hva skal man ha med på jobbintervju? 

Jobbintervjuer er avgjørende øyeblikk som krever grundig forberedelse. En essensiell del av denne prosessen, er å sørge for at du har med deg alle nødvendige elementer. Å være godt forberedt og organisert, kan bidra til å redusere stresset.  

Hva skal man ha med på jobbintervju? Er du 100 % forberedt, vil du redusere stresset og kunne fokusere på selve prosessen. Dette vil øke sjansene for å gjøre et positivt inntrykk på potensielle arbeidsgivere. Her er en liste over ting du bør ha med på jobbintervjuet.  

Eksemplarer av CV-en din 

Å ha flere kopier av CV-en din, er ikke bare en høflig gest. Det gir også intervjuerne et praktisk referansepunkt under samtalen. Dette gir deg en mulighet til å vise konkrete eksempler fra din arbeidshistorie. Du kan understreke relevante ferdigheter og prestasjoner. I tillegg gir det deg et visuelt hjelpemiddel når du snakker om din profesjonelle reise. 

Referanser 

Inkluder gjerne en liste over profesjonelle referanser sammen med CV-en din. Selv om dette kanskje ikke blir diskutert under intervjuet, viser det at du er åpen og transparent. Sørg for at du har kontaktinformasjonen klar. Varsle referansene på forhånd, for å sikre at de er forberedte på eventuelle henvendelser. 

Portefølje eller arbeidsprøver 

Dersom stillingen krever spesifikke ferdigheter, for eksempel grafisk design eller skriving, kan medbrakt arbeid være et verdifullt tillegg. Dette gir deg en mulighet til å presentere konkrete eksempler som illustrerer din kompetanse og kreativitet. Husk å forklare hvert eksempel nøye, og knytt det til relevante erfaringer. 

Notatblokk og penn 

En notatblokk og penn gir deg et praktisk verktøy for å notere ned viktige punkter under intervjuet. Dette viser at du verdsetter informasjonen du mottar. Det gir deg også muligheten til å huske spesifikke detaljer for oppfølgingsprosessen. Vær oppmerksom på at overdreven notering kan virke distraherende. Bruk denne ressursen klokt. 

Spørsmål til intervjueren 

Forberedte spørsmål demonstrerer din interesse for selskapet og stillingen. Still spørsmål som viser at du har gjort grundig forarbeid, og at du er interessert i å forstå organisasjonen bedre. Dette er også en sjanse for deg til å evaluere om selskapets kultur og arbeidsmiljø samsvarer med dine egne verdier og ambisjoner. 

Identifikasjon 

Selv om dette kanskje ikke alltid er nødvendig, kan det være en god praksis å ha med deg gyldig ID. Noen selskaper kan ha sikkerhetsprotokoller som krever dette. Å være forberedt viser at du tar prosessen seriøst. 

Kopier av attester eller sertifikater 

Ta med kopier av relevante attester eller sertifikater som støtter dine påstander om ferdigheter og kvalifikasjoner. Dette gir et ekstra lag av bekreftelse. Det kan være avgjørende for stillinger der sertifiseringer er spesielt viktige. 

Klær og sko 

Å være riktig kledd sender et sterkt signal om at du respekterer anledningen og tar den på alvor. Velg klær som er passende for selskapets kleskode. Sørg for at de er rene og velstelte. Dette gir deg et profesjonelt utseende som matcher ditt profesjonelle mindset. 

Teknologisk utstyr 

Har du blitt bedt om å ta med elektroniske presentasjoner eller dokumenter? Sørg for at alt er lagret på en bærbar enhet som er fulladet. Dette inkluderer også en back-up plan, for eksempel å ha en utskrift av presentasjonen, i tilfelle teknologiske problemer oppstår. 

Kontaktinformasjon 

Ha kontaktinformasjonen til intervjueren(e) tilgjengelig. Dette er nyttig hvis du blir forsinket eller om det oppstår uforutsette hendelser. Å være proaktiv og kommunisere effektivt i slike situasjoner gir et positivt inntrykk og viser profesjonalitet. 

Gjør deg klar til jobbintervju! 

Ved å være grundig forberedt, viser du at du tar jobbintervjuet på alvor. Du vil være bedre rustet til å håndtere forskjellige situasjoner som kan oppstå underveis.   

Den aller beste måten å forberede seg på jobbintervju, er derimot å utforme en knallgod CV og søknad. Trenger du hjelp til dette? Ta kontakt med oss i dag!