48 38 14 88 post@dingruppen.no

«Hva gjør at du søker jobb akkurat hos oss?»

«Hva gjør at du søker jobb akkurat hos oss?». Dersom du noen gang har vært på et jobbintervju, har du ganske sikkert fått dette spørsmålet. Hvis du ikke har forberedt et godt svar, ender du kanskje opp med å ikke få frem dine beste sider. Spørsmålet kan også dukke opp i søknadsskjemaet.

Svaret er enkelt, men samtidig ganske komplisert. La oss se nærmere på hvordan du kan vise at du er den riktige kandidaten for stillingen!

Å skrive sjekkliste

Vis at du er motivert og engasjert

Enhver arbeidsgiver er opptatt av å finne ansatte som er motiverte for stillingen. Kandidater som viser at de virkelig ønsker jobben, blir sett på som mer attraktive søkere. Når du virkelig brenner for faget, vil du sannsynligvis bli i stillingen lengre, og være mer produktiv.

Spørsmålet «hva gjør at du søker jobb akkurat hos oss?» dukker opp før eller siden. Dersom du har motivasjon og gnist, bør dette utvilsomt komme frem i svaret ditt. Samtidig er det viktig å huske på at du bør begrunne hvorfor du er motivert.

En datamaskin

Forberedelser til jobbintervju: Gjør research

For å vise arbeidsgiver at du er motivert, må du også begrunne motivasjonen din. Dette gjør svaret mer troverdig. Se på besvarenlsen din som en gyllen mulighet til å skille seg ut i mengden. Her er noen av tingene du bør sette deg inn i:

  • Hva gjør selskapet? Hvilke tjenester eller produkter selger bedriften? Få frem hvorfor du interesserer deg for akkurat dette.
  • Hvordan er selskapets organisasjonskultur? Finn ut hvordan det er å jobbe i selskapet. Fortell arbeidsgiveren hvorfor du ønsker å ta del i kulturen.
  • Hva er selskapets visjoner og filosofi? Og hvordan samsvarer dette med dine egne visjoner?
  • Sett deg inn i selskapets suksesser og eventuelle utfordringer. Hvordan kan du bidra?
  • Hvilke utviklingsmuligheter har selskapet? Hvordan passer mulighetene overens med dine ambisjoner?
Scanne

«Hva gjør at du søker jobb hos akkurat oss?» | Finn svaret!

Når du får spørsmålet «hva gjør at du søler jobb hos akkurat oss», gjelder det å ha forberedt et svar. Istedenfor å bare svare at du er motivert, bør du komme med et mer utdypende svar.

Tenk gjennom overnevnte punkter, og finn ut hvorfor akkurat du er den perfekte kandidaten for stillingen. Skriv gjerne ned svaret, og øv deg på det! Pass likevel på at du svarer på en naturlig måte, slik at svaret ikke virker for innøvd.

En lyspære

Eksempler på svar

Se for deg at du har søkt på en stilling som markedsfører i et reklamebyrå. Før jobbintervjuet ønsker du å øve deg på hva du skal svare på vanlige intervjuspørsmål. Spørsmålet «Hva gjør at du søker jobb hos akkurat oss?» kan besvares på ulike måter.

Det viktigste er at du får frem at du er motivert, og samtidig begrunne hvorfor. Her er noen eksempler på svar til det velkjente spørsmålet:

  1. Jobbutlysningen fanget interessen min umiddelbart. Jeg har lenge brent for markedsføring, og har god erfaring med tjenestene dere yter. Jeg synes arbeid med PR er givende, og gjør mitt ytterste for å gjøre kundene fornøyde. Jeg ble også glad når jeg så at selskapet har en god arbeidskultur med fokus på likestilling og likeverd. Dette samsvarer godt med mitt eget syn, og er et stort pluss.
  2. Jeg var ikke i tvil om at denne stillingen er perfekt for meg da jeg så stillingsutlysningen. Selskapets visjon om å bli den største i Norge innen markedsføring appellerer til meg, og jeg ønsker å være en del av reisen. Jeg har stor arbeidskapasitet, og ønsker å bruke den til å hjelpe bedriften med å nå sine mål.
CV

Trenger du hjelp med søknad eller CV?

Spørsmålet «hva gjør at du søker jobb hos akkurat oss?» dukker ofte opp på jobbintervjuer, men også i søknadsskjemaer. Svaret på spørsmålet bør få frem hvorfor du er motivert, og kan med fordel være utfyllende.

Dersom du har behov for tips og hjelp til søknad eller CV, kan Din CV-hjelp bistå deg gjennom prosessen. Kontakt oss i dag!