48 38 14 88 post@dingruppen.no

Hva er «hull» i CV-en?

Har du «hull» i CV-en din? Dette er noe som gjør at mennesker som ikke er i jobb vegrer seg for å søke jobb. Mange er nervøse for hvordan de kommer til å bli møtt av arbeidsgiver, hvis de i det hele tatt blir innkalt til intervju.

Om du har «hull» i CV-en din, så skal du vite at du er langt ifra den eneste som har det. Det er mye vanligere enn folk kanskje tror, og det er absolutt ikke noe å skamme seg over.

I denne artikkelen vil du kunne lese mer om det å ha «hull» i CV-en. Det er mye folk lurer på i forbindelse med dette, deriblant hva et «hull» i CV-en egentlig er, hvordan disse «hullene» oppstår og hva som bør gjøres når det blir tema under intervjuet. Dette er noen av spørsmålene du vil finne svar på her!

En mann i dress

Hva betyr «hull i» CV-en?

I forbindelse med det å skrive CV, så har du kanskje hørt begreper som «hull» i CV-en. Det er et begrep som brukes når en jobbsøker har gått en lengre periode uten arbeid.

Om du har et eller flere «hull» i CV-en din, så kan du oppleve vanskeligheter med det å få jobb. «Hull» i CV-en er nemlig et element som har blitt stigmatisert, og det har ført til at arbeidsgivere har forskjellige holdninger til dette.

Men når det er sagt, så er det viktig å understreke at det å ha «hull» i CV-en ikke skal skremme deg fra å søke jobber. Før eller siden vil du nemlig møte noen som ser deg for den personen du er, og som ikke kun fokuserer på det som har vært eller er «feil» med deg.

Et forstørrelsesglass

Mange grunner til at man har hull i CV-en

Det finnes mange grunner til at en person har «hull» i CV-en sin. Og det kan være for eksempel:

  • Du sa opp jobben for å fokusere fullt og helt på studier.
  • Du tok et friår for å dyrke interessene dine, og for å finne deg selv.
  • Du hadde problemer med å komme deg inn på arbeidsmarkedet.
  • Et familiemedlem ble alvorlig syk, og du tok deg av vedkommende.
  • Du har selv vært alvorlig syk.
  • Du har født et barn, og valgte å ta utvidet permisjon i forbindelse med det.
  • Du og din partner ble enige om at du skulle være hjemmeværende i småbarnsperioden.
  • Du har begått en straffbar handling, som førte til at du måtte i fengsel i en periode.
En god idé

«Hullet» i CV-en kan fylles på flere måter

Selv om du har «hull» i CV-en, så er det mulig å fylle det på flere måter. Men hvordan dette gjøres kommer naturligvis an på hva som er grunnen til at hullet eksisterer i utgangspunkt.

Hvis «hullet» i CV-en har oppstått som et resultat av en familieforøkelse, så vil det være en helt naturlig forklaring. Om du er en humoristisk person, så kan du også beskrive det å være hjemmeværende med barn som å være daglig leder i ditt eget hjem.

Det er imidlertid ikke alle «hull» som er like enkle å fylle i CV-en. Eksempelvis det sistnevnte eksempelet ovenfor som dreier seg om en straffbar handling og fengselsstraff. Men akkurat her vil «ærlighet varer lengst» være en fin tommelfingerregel.

En sjekkliste

Om hullet blir tema under intervjuet

Som jobbsøker ønsker du kanskje at arbeidsgiver skal overse hullet i CV-en deres, særlig om grunnen er av det ubehagelige slaget. Men sjansen for det er veldig liten, da de fleste arbeidsgivere studerer søkernes CV-er godt.

Hvis du har «hull» i CV-en og likevel har blitt invitert på intervju, så er det ofte et godt tegn. For det betyr som regel at «hullet» i CV-en din ikke har hatt den negative effekten som de fleste jobbsøkere frykter at det skal ha. Arbeidsgiver ønsker i stedet å høre din side av historien, for som sagt det kan være mange grunner til at «hullet» er der.

Om hullet blir tema under intervjuet, så er det å være ærlig ovenfor arbeidsgiver vårt beste tips. Vi skjønner naturligvis at det av og til kan være litt vanskelig, men det vil uten tvil være verdt det.

Å velge å være ærlig i en kinkig situasjon som det vil si mye om deg som person. Og det er nok noe arbeidsgiver vil sette stor pris på. I tillegg vil det hjelpe vedkommende å få en bedre forståelse for hva du har vært igjennom, og hva du eventuelt har lært av det.

Tre personer med laptops

Har du «hull» i CV-en? | Vi hjelper deg å fylle det!

Har du «hull» i CV-en, men du vet ikke helt hvordan du skal fylle det? Det er ikke noe problem for oss i Din CV-hjelp!

«Hull» i CV-en er noe mange arbeidsgivere er skeptiske på. Og det har ført til at mange jobbsøkere gruer seg til å søke ny jobb om de har et «hull» på CV-en sin. Men det finnes mange gode og kreative måter å fylle opp hullet.

En kreativ løsning vil naturligvis ikke få hullet i CV-en til å forsvinne, men det kan være en fin icebreaker om du blir innkalt til intervju.

Trenger du hjelp til å fulle hullet i CV-en din? Ta kontakt med Din CV-hjelp i dag!